Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Τη δική τους στέγη αποκτούν οι Ευρυτάνες της Αιτωλ/νιας


Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου η
παραχώρηση οικοπέδου 723 τ.μ. στον Πανευρυτανικό Σύλλογο


Ομόφωνα δεκτή έκανε την πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας για την παραχώρηση της χρήσης οικοπέδου στον Πανευρυτανικό Σύλλογο έκτασης 723,66τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο ΟΤ 1180, προκειμένου ο Σύλλογος να δημιουργήσει τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές για τις πολιτιστικές του δραστηριότητες.
Η διάρκεια της παραχώρησης θα είναι 50 έτη, με τον όρο ότι θα κατασκευαστούν κτιριακές υποδομές σε χρονικό διάστημα 5 ετών από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.
Ο Π. Μοσχολιός στην τοποθέτησή του τόνισε: «Με την απόφαση αυτή υλοποιούμε ένα πάγιο αίτημα του Πανευρυτανικού Συλλόγου, ενός από τους πιο δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους στην περιοχή μας, αλλά και τη δέσμευση της δημοτικής αρχής προς τους Ευρυτάνες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην πόλη μας σε δύσκολα χρόνια, εργάστηκαν, πρόσφεραν και βοήθησαν στην ανάπτυξή της. Άλλωστε, αυτή η δημοτική αρχή, πάντοτε επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα πολιτισμού και προσφοράς κοινωνικού έργου.Πρέπει, λοιπόν, με απόφασή μας να παραχωρήσουμε στον Πανευρυτανικό Σύλλογο κατάλληλο οικόπεδο ώστε να αποκτήσει τον αναγκαίο χώρο στον οποίο θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές όπου θα στεγαστούν οι μνήμες και η παράδοσή τους».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανευρυτανικού Συλλόγου κ. Κώστας Νταβαρίνος, αφού αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο Πανευρυτανικός Σύλλογος στην περιοχή μας, ευχαρίστησε τον κ. Μοσχολιό και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του οικοπέδου, υπογραμμίζοντας ότι με τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου θα ενισχυθεί περισσότερο η δραστηριότητα του Συλλόγου, προς την καλύτερη επίτευξη των σκοπών του.