Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Ευρυτανία ο Επιθεωρητής του Αρείου Πάγου κ. Ανδρέας Τσόλιας


Στην Ευρυτανία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Επιθεωρητής του Αρείου Πάγου κ. Ανδρέας Τσόλιας. Η επίσκεψη του κ. Τσόλια πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των καθιερωμένων επιθεωρήσεων που γίνονται από τον Άρειο Πάγο στα κατά τόπους Δικαστήρια της χώρας.
Ο κ. Ανδρέας Τσόλιας, μετά από σχετική διαδικασία, κληρώθηκε ως Επιθεωρητής στην Ζ’ δικαστική Περιφέρεια, στην οποία ανήκουν τα Εφετεία Λαμίας, Λάρισας και Δυτικής Μακεδονίας, τα υπαγόμενα σε αυτά Πρωτοδικεία (Ευρυτανίας), Ειρηνοδικεία και Πταισματοδικεία, καθώς και στις αντίστοιχες Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών), Ανδρ. Τσόλιας, αρεοπαγίτης. Κατά το διάστημα της παραμονής τους στην Ευρυτανία, πέραν του έργου, της επιθεώρησης που ετέλεσε, ο εκ Καλαβρύτων καταγόμενος Αρεοπαγίτης και πατέρας 7 παιδιών, επισκέφτηκε ως ευλαβείς προσκυνητής τόσο την Ιερά Μονή Προυσού όσο και το Μοναστήρι της Τατάρνας.
Στο διάβα του από Τατάρνα προς Καρπενήσι, είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε τον κορυφαίο αυτό λειτουργό της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να κουβεντιάσουμε για λίγο μαζί του. «Όλα πήγαν καλά στην επιθεώρηση που έκανα. Τα δικαστήρια της Ευρυτανίας λειτουργούν άψογα», μας είπε ο κ. Τσόλιας.
Φεύγοντας και αφού απόλαυσε το καφεδάκι του στην αυλή του Ξενώνα ΑΦΩΝ ΜΑΚΚΑ στην Κρέντη, παρέα με τον γνωστό ευρυτάνα επιχειρηματία Πέτρο Τριανταφύλλη (φωτο) και κατοίκους του χωριού, μας ευχήθηκε καλό χειμώνα και εμείς καλή επιστροφή στον κλεινόν Άστυ.