Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Προετοιμάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών για τις Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Την άμεση κοπή πενήντα πέντε εκατομμυρίων λευκών ψηφοδελτίων» παρήγγειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στο Εθνικό Τυπογραφείο, για τις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Τα λευκά ψηφοδέλτια θα είναι διαστάσεων 14Χ25 εκατοστών και σε λευκό χαρτί ποιότητας Α΄, βάρους 60 gr, το οποίο θα χορηγηθεί από την αρμόδια υπηρεσία.
Το Υπουργείο παρήγγειλε επίσης, την εκτύπωση τριάντα χιλιάδων αφισών καφέ απόχρωσης, διαστάσεων 35Χ50, στις οποίες θα αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010» και τριάντα χιλιάδες αφίσες γαλάζιας απόχρωσης, πάνω στις οποίες θα αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010».
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το εν λόγω εκλογικό υλικό και τα έντυπα θα εφοδιαστούν μέσω των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας, όλα τα εκλογικά τμήματα, ενόψει των προσεχών διπλών (Δημοτικών και Περιφερειακών) εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και των επαναληπτικών της 14 Νοεμβρίου, ενώ σημειώνεται ότι η εκτύπωσή τους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 15 Οκτωβρίου.