Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - Αλληλεγγύη & αγώνας

Το τελευταίο διάστημα, εκτός από μέρες κατοχής, πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς με τα κάθε είδους χαράτσια, ζούμε και μέρες παραφροσύνης . Όλοι αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το χάλι, με τα ψέματα, την κοροϊδία και γιατί όχι με την συνειδητή παράδοση της χώρας στους τοκογλύφους, δανειστές, σήμερα πανηγυρίζουν, γιατί τάχα κατάφεραν να μας «σώσουν», από την χρεοκοπία.
Η Ελλάδα, δεν χρεοκόπησε από τον λαό της, αλλά από τις πολιτικές και τους πολιτικούς της, οι οποίοι και σε τοπικό επίπεδο ποτέ δεν νοιάστηκαν για τον απλό λαό και ειδικά για τους μη έχοντες και πάσχοντες αυτού του τόπου. Αυτούς λοιπόν και το όλο σύστημα, τους ενοχλεί η αλληλεγγύη που παίρνει πρωτόγνωρες διαστάσεις μεταξύ των απλών κατοίκων και καταστηματαρχών όπως και η προσφορά και διαθεσιμότητα των απλών ανθρώπων. Τους ενοχλεί η αυτοοργάνωση που αρχίζει πια να γίνεται πράξη από τον κόσμο σε μια σειρά ζητήματα. Τους ενοχλεί η μαζική συσπείρωση, η συνεργασία για αγώνα και αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Είναι γεγονός ότι οι "λίστες της απόγνωσης" αγαπητοί αναγνώστες αυξάνονται δραματικά και στον τόπο μας. Σε αυτές προστέθηκαν άνθρωποι της διπλανής πόρτας που πρόσφατα απολύθηκαν από την εργασία τους η έκλεισαν λόγω της κρίσης το κατάστημά τους και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Άνθρωποι που για να μπορέσουν να επιβιώσουν, στρέφονται στη βοήθεια των δήμων, της εκκλησίας αλλά και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Για όλους αυτούς τους λόγους μια μεγάλη εκστρατεία αγάπης και αλληλεγγύης ξεκίνησε εδώ και κάμποσο καιρό στην πατρίδα μας με πρωταγωνιστές την εκκλησία και απλούς συμπολίτες μας. Στόχος της εκστρατείας η συλλογή κυρίως τροφίμων και ρουχισμού για τις οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Τέτοια μαθήματα ανθρωπιάς θα παραδώσουμε την ερχόμενη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, και εμείς οι Ευρυτάνες στον Ιερό Ναό των Ευρυτάνων Αγίων στο Καρπενήσι, όπου παιδιά, έφηβοι και ηλικιωμένοι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ, με σύνθημα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, θα τρέξουμε εκεί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του παπα- Γιώργη, για να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας σε αυτή τη μεγάλη εκστρατεία αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπό μας.
Βέβαια σημαντική είναι και η κίνηση συμπολιτών μας, που επίσης στηρίζεται από την τοπική μας εκκλησία, δια του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καρπενησίων π. Ιωάννου Λιάπη και αφορά το αίτημα των πολιτών προς τον Δήμο Καρπενησίου, να μειωθούν τα Δημοτικά Τέλη σε ποσοστό ανάλογο των μειώσεων των μισθών και συντάξεων καθώς και το πάγιο τέλος ύδρευσης-αποχέτευσης, έτσι ώστε από τα 17,80€ να πέσουν  στα 10€ ανά ρολόι ύδρευσης το τρίμηνο.
Μάλιστα προ ημερών, το Εκκλησιαστικό  Συμβούλιο και η Φιλόπτωχος Επιτροπή του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων, συναντήθηκαν με τον Βουλευτή Ευρυτανίας και περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την τραγική  κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τοπική κοινωνία της πόλης του Καρπενησίου, ζητώντας από τον Ηλία Καρανίκα να μεταβιβάσει την αγωνία τους σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων στα οποία έχει πρόσβαση, χρησιμοποιώντας κάθε θεσμική και προσωπική επιρροή, να αρνηθεί την επιβολή ακόμη περισσότερο δυσβάστακτων και αντιλαϊκών μέτρων και να σταθεί δίπλα τους σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.
Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, πρωτοστάτης σε κάθε κίνηση αλληλεγγύης, αλλά και σωστής ενημέρωσης των συμπολιτών μας για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, πήρε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει στο Καρπενήσι τον έγκριτο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιο Κασιμάτη για να μιλήσει στο πλατύ κοινό των Ευρυτάνων πολιτών, και να εκθέσει τεκμηριωμένα και με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, εάν η παρούσα και η προηγούμενη Κυβέρνηση, βρίσκεται εντός ή εκτός των ορίων της συνταγματικής νομιμότητας, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας.
Για όλα αυτά και κυρίως για όσα μας ετοιμάζουν για αργότερα, χρειάζεται τώρα όσο ποτέ άλλοτε, αλληλεγγύη και αγώνας για να αντέξουμε στις συνεχείς δοκιμασίες που συνεχώς μας υποβάλουν οι κάθε λογής κρατούντες. Για το λόγο αυτό κάθε γειτονιά θα πρέπει να γίνει ένας πυρήνας δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα, με αγώνα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαική πολιτική. Απαιτείται μεγάλος αγώνας για υπεράσπιση του δικαιώματος μας να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, την ζωή μας, την εθνική μας κληρονομιά. Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να υψώσουμε την οργανωμένη αντίστασή μας εμπράκτως και εμείς από εδώ από την μαρτυρική Ευρυτανία, αντίσταση προς όλους εκείνους που τόσα χρόνια είχαν συνηθίσει να μας χτυπάνε στην πλάτη και να λένε μετά από λίγο εις υγείαν τα κορόιδα.
Σε λίγο καιρό θα έχουμε εκλογές και είναι στο χέρι μας, δια της αλληλεγγύης και του γνήσιου αγώνα, να δώσουμε την απάντηση που αρμόζει στο σάπιο αυτό πολιτικό σύστημα που τόσα χρόνια δεν έχει προσφέρει τίποτε στον λαό αλλά τα πάντα στην αυτοσυντήρηση του… Πάντα είχε και θα έχει ο καιρός γυρίσματα.