Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αίτημα Καρανίκα για Ελικοδρόμια στην Ευρυτανία

Την αναγκαιότητα δημιουργίας ελικοδρομίων στον Δήμο Καρπενησίου και στον Δήμο Αγράφων συζήτησαν ο Βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας και η Διοικήτρια της Πολιτικής Αεροπορίας κ. Φώφη Παπαδημητροπούλου.
Ειδικότερα σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο της Διοικήτριας της Πολιτικής Αεροπορίας στη Γλυφάδα ο κ. Καρανίκας ζήτησε
να εξετάσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες την καταλληλότητα χώρων που υποδείχθηκαν ή πρόκειται να υποδειχθούν για την δημιουργία  ελικοδρομίων τόσο στην περιοχή του Δήμου Αγράφων, όσο και στην περιοχή του Δήμου Καρπενησίου.
Ο Βουλευτής τόνισε ότι τα ελικοδρόμια που κατασκευάσθηκαν και λειτουργούν σε πολλές νησιωτικές και ορεινές περιοχές προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους τομείς της Υγείας και του Τουρισμού. Δυστυχώς η Ευρυτανία  μέχρι σήμερα δεν διαθέτει σύγχρονο ελικοδρόμιο που θα μπορούσε να σώσει ανθρώπινες ζωές και παράλληλα να βοηθήσει στην ανάπτυξη του Τουρισμού. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις των ορεινών χωριών του Δήμου Αγράφων από την πόλη του Καρπενησίου και η εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη πρόσβαση αυξάνουν σε επικίνδυνα επίπεδα το χρόνο που χρειάζεται για την παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες της Ευρυτανίας, ακόμα και σε κρίσιμες περιπτώσεις. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε από το Βουλευτή ως παράδειγμα η διαδρομή Κέδρα- Καρπενήσι και Άγραφα – Καρπενήσι, η οποία έχει διάρκεια τριών ωρών.
Η Διοικήτρια της Πολιτικής Αεροπορίας ανταποκρίθηκε άμεσα στέλνοντας την ίδια μέρα επιστολή στον Δήμο Αγράφων προκειμένου να υποδειχθούν οι χώροι για να εξεταστεί από τις υπηρεσίες της πολιτικής αεροπορίας η καταλληλότητα τους, ενώ για το Δήμο Καρπενησίου κατατέθηκε να εξεταστεί η μελέτη που εκπονήθηκε από τον Ευρυτάνα μηχανικό κ. Β. Χαλκιά.
Με την εξέλιξη αυτή ο Βουλευτής θεωρεί ότι ξεκινάει ένας αγώνας για  ένα  αρκετά σημαντικό στόχο, προκειμένου και η Ευρυτανία να διαθέτει τα κατάλληλα ελικοδρόμια για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και παράλληλα να ενισχύσει με τον τρόπο αυτό την επισκεψιμότητα στο Νομό για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, όπως συμβαίνει με τα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου αλλά και άλλες ορεινές περιοχές όπως η Θεσπρωτία.