Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Νεκρός από χάπια ο 48χρονος που πήρε 30.000,00ευρώ από συνταξιούχο Ιερέα που διέμεινε στην Προυσιώτισσα

Νεκρός, κατά πάσα πιθανότητα από χρήση απαγορευμένων ουσιών, βρέθηκε προχθές στο Παγκράτι ο 48χρονος ημεδαπός, που προ ημερών 62χρονο ιερέα, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των -30.650-  ευρώ από λογαριασμούς που διέθετε συνταξιούχος ιερέας από την Μεσσηνία που φιλοξενούνταν το τελευταίο διάστημα στην Ιερά Μονή Προυσού.  


Εναντίον του 48χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, για τα αδικήματα της κλοπής, απάτης και αντιποίησης στολής, τα οποία διέπραξε στο Καρπενήσι Ευρυτανίας και στη Λαμία Φθιώτιδας. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 48χρονος, ο οποίος διέμενε μόνιμα στην Ιερά Μονή Προυσσού Ευρυτανίας και προσέφερε τις υπηρεσίες του ως διακονήτης, αφαίρεσε από το κελί όπου διέμενε ο 62χρονος ιερέας ως προσκυνητής, το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας, καθώς και τρία (3) βιβλιάρια καταθέσεων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Στη συνέχεια, την ίδια μέρα το πρωί παρουσιάσθηκε σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Καρπενήσι και προσποιούμενος τον 62χρονο ιερέα, επιδεικνύοντας το κλεμμένο δελτίο ταυτότητάς του, κατάφερε να εξαπατήσει την ταμία και να κάνει ανάληψη του χρηματικού ποσού των (650) ευρώ.
Με τον ίδιο τρόπο, λίγο αργότερα, παρουσιάσθηκε στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Καρπενήσι και έκανε ανάληψη του χρηματικού ποσού των (6.500) ευρώ, από το λογαριασμό του ιερέα.
Ακολούθως, παρουσιάσθηκε σε υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. Λαμίας Φθιώτιδας, ως ο 62χρονος ιερέας και αφού πληροφορήθηκε τον Α.Φ.Μ. του ιερέα, πήγε σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Λαμία και με τον ίδιο τρόπο έκανε ανάληψη του χρηματικού ποσού των (10.000) ευρώ, ενώ λίγο αργότερα, επανήλθε στην ίδια τράπεζα και έκανε ανάληψη επιπλέον (13.500) ευρώ.
Ο 62χρονος ιερέας προσήλθε και κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου την κλοπή των προσωπικών του εγγράφων ενώ από την προανάκριση που ακολούθησε, διαπιστώθηκαν τα αδικήματα που διέπραξε ο δράστης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 48χρονος που έπασχε από κατάθλιψη, βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της περιοχής Παγκρατίου, από υπερβολική χρήση απαγορευμένων ουσιών. Μάλιστα στις τσέπες του 48χρονου βρέθηκαν 3000,00 ευρώ, γεγονός που αποκλείει σύμφωνα με τους αστυνομικούς την εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο το θέμα ερευνάτε από τις αρχές για τα περαιτέρω. Αρμοδίως κινήθηκαν για την περίπτωση αυτή όλα τα προβλεπόμενα έτσι ώστε να κλείσει ο φάκελος για μια υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Ευρυτανίας.