Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

2Η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ


*Εύστοχη και καθόλα πολιτική η τοποθέτηση του Κώστα Μπακογιάννη, στην Ημερίδα της Ένωσης Ευρυτανισσών, την περασμένη Κυριακή στο Καρπενήσι, ότι αν κυβερνούσε τη χώρα γυναίκα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα… Δεν ξέρω αν έσωζε τον τόπο η συγκεκριμένη γυναίκα που πιθανόν να υπονοούσε ο Δήμαρχος,
ξέρω όμως καλά ότι από όσα έκαναν και πράττουν αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο, η εν λόγω γυναίκα θα έκανε κάτι καλύτερο. Βέβαια τώρα μπορεί να με πείτε ότι είμαι με την ΔΗΣΥ, και άλλα διάφορα. Σε αυτή τη φάση σας λέω ξεκάθαρα δεν είμαι με κανένα και κυρίως δεν είμαι με αυτούς που μας δουλεύουν στα ίσια και δεν μας αποκαλύπτουν αλήθειες όπως αυτή, με την δόση των 32 δις που δεν θα έλθει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά θα δοθεί σε συγκεκριμένο ιδιώτη στον οποίο η χώρα μας χρωστάει αυτό το ποσό εδώ και αρκετά χρόνια και αν δεν το επιστρέψει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα οδηγηθούμε σε πτώχευση.

*Όσον αφορά τα όσα λέγονται και γράφονται περί διαχείρισης διαφόρων υπηρεσιών που λειτουργούν και λειτουργούσαν στον Δήμο Καρπενησίου, θα ήθελα να συμβουλεύσω κάποιους, ότι είναι καλό πριν γράψουν και πουν οτιδήποτε να ενημερώνονται με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία και μετά να ανοίγουν το στόμα τους…

*Κάπως έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και άλλα μείζονα θέματα, όπως το νερό, για το οποίο έχουν γραφεί και ειπωθεί αρκετά, ενώ η όλη υπόθεση ως γνωστόν εδώ και καιρό βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

*Πιόνια πολιτικών συμφερόντων», έχουν καταστεί οι ελεγκτές της τρόικας στην Ελλάδα, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», καταλήγοντας στο συμπέρασμα, ότι είναι προτιμότερη  η διάλυσή της τρόικας... Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το κάθε ένα από τα μέλη της τρόικας ακολουθεί πολιτική αποκλειστικά των συμφερόντων του Ταμείου που εκφράζει, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας, λαμβάνονται τελικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και κυρίως από το Βερολίνο. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, όμως για τους κρατούντες ισχύουν άλλα και κυρίως εκείνες οι περίεργες υπογραφές.

* Δεν ξέρω πόσοι τελικά είναι οι πολιτικοί που «πλούτισαν», τα ονόματα των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας.  Ξέρω όμως καλά πως κάποιοι μπήκαν στις περίφημες αυτές λίστες γιατί έτσι το ήθελαν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι, μέσα και έξω από τα κόμματα. Το λέω αυτό γιατί σε λίγο καιρό στις εν λόγω λίστες, ελάχιστα ονόματα θα υπάρχουν καθότι, με θαυμαστό τρόπο, τα περισσότερα ονόματα, δεν θα έχουν καμία εμπλοκή σε παράνομους πλουτισμούς κλπ. Κλπ.

*Λοιπόν και κάτι τελευταίο για να χαλαρώσουμε. Τί λένε λοιπόν τα μερομήνια για τον φετινό χειμώνα; Βαρύ χειμώνα δείχνουν τα σημάδια του καιρού  που εξέτασε και φέτος τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, εμπειρικός μετεωρολόγος από χωριό της κεντρικής Ευρυτανίας. Σύμφωνα με τον κυρ- Κώστα τα μερομήνια δείχνουν βαρυχειμωνιά από τον Νοέμβριο ως και τον Μάρτιο. Χιόνια, δυνατοί βοριάδες, έντονες βροχοπτώσεις θα δυσκολέψουν την  ζωή μας για ένα 5μηνο και οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών αλλά και οι κτηνοτρόφοι πρέπει έγκαιρα να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν αυτά που έρχονται, συμβουλεύει με τον δικό του τρόπο ο κος Κώστας αποκαλύπτοντας τα μυστικά της τέχνης  του να διαβάζει τα σημάδια του καιρού για όλο το χρόνο, στον Αυγουστιάτικο ουρανό.