Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Δηλώσεις Χειμάρα για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ




Θα επαναλάβω για άλλη μία φορά ότι οι εξονυχιστικοί έλεγχοι στα δημόσια πρόσωπα και σε όσους  διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, είναι επιβεβλημένοι.
Βεβαίως και θα πρέπει να τηρούνται από τη Πολιτεία οι τύποι και η μυστικότητα και να εξασφαλίζεται η προστασία της προσωπικής  αξιοπρέπειας του καθενός, όταν μάλιστα οι έρευνες βασίζονται σε ανώνυμες καταγγελίες, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση.

Αυτό όμως αφορά τον τύπο και όχι την ουσία και το αντιπαρέρχομαι.
Οσον αφορά εμένα προσωπικά, επισκέφθηκα σήμερα το «ΣΔΟΕ  Στερεάς Ελλάδας». Εκεί με ενημέρωσαν ότι διενεργείται έλεγχος στο πρόσωπό μου από το 2011, μετά από ανώνυμη καταγγελία !, που έγινε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ στην Αθήνα.
Ζήτησα από το «ΣΔΟΕ  Στερεάς Ελλάδας»,  την σε βάθος και όσο το δυνατό ταχύτερη ολοκλήρωση του ελέγχου και την δημοσιοποίηση των όποιων αποτελεσμάτων του.
Για μένα είναι ευπρόσδεκτος ο έλεγχος,  γιατί είμαι βέβαιος  ότι αποτελεί μία ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να διαλύσει τις όποιες σκιές πλανώνται πάνω μου και έχουν  αφετηρία τις προηγούμενες  αυτοδιοικητικές  εκλογές. Τότε έγινε και η καταγγελία.  
Νομίζω όμως μετά από όλα αυτά,  ότι είναι καιρός και η Πολιτεία να θωρακίσει θεσμικά όσους έντιμους θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική και να τους προστατέψει από τους «ανώνυμους κουκουλουφόρους»-συκοφάντες, που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία τους και επιθυμούν να παίξουν ρόλο στη πολιτική ζωή της χώρας.