Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Βάσω Φεγγούλη Αντιδήμαρχος Αγράφων υποψ. Δημοτική Σύμβουλος με τον Θοδωρή Μπαμπαλή

Κοντά στους Αγραφιώτες 
με γνώση και αγάπη για να
αλλάξουμε τον Δήμο μας

Αδέλφια, Αγραφιώτισσες, Αγραφιώτες


Σε λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 18 Μάη, θα διεξαχθούν οι πιο κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον τόπο μας. Την περασμένη 10ετία, μέσω της μάχιμης δημοσιογραφίας που ασκώ από 15 ετών αλλά και τελευταία μέσα από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαπίστωσα ότι μεταξύ μας έχει αναπτυχθεί μια ξεχωριστή σχέση, αλληλοεκτίμησης και εμπιστοσύνης. Όλο αυτό το διάστημα, είτε ως δημοσιογράφος, είτε ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος, προσπάθησα για το καλύτερο δίνοντας τους δικούς μου αγώνες, πάντα για το καλό και το συμφέρον του τόπου μας. Όταν μάλιστα αξιώθηκα της ύψιστης τιμής να αναλάβω την Διοίκηση του Δήμου Αγράφων, μετά τα όσα προηγήθηκαν, δεν δείλιασα, να διαφοροποιηθώ και να συγκρουστώ με το κατεστημένο. Όταν μάλιστα χρειάστηκε τόλμησα να αλλάξω την αμαυρωθείσα εικόνα του Δήμου μας, φτάνοντας μέχρι την Κομισιόν για να προβάλω αυτόν τον ευλογημένο αλλά και τόσο αδικημένο από κάποιους τόπο. Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα προσπάθησα και πέτυχα να καταθέσω ολοκληρωμένη πρόταση – Μελέτη, για την εν γένει ανάπτυξη του Δήμου μας και να συναντηθώ με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες και Υπουργούς, τους οποίους έκανα κοινωνούς των τεραστίων προβλημάτων μας, καταθέτοντάς τους προς ενημέρωση συγκεκριμένα υπομνήματα για πολλά και σημαντικά ζητήματα.

Η σημαντικότερη των διαδοχικών μου συναντήσεων κατά την διάρκεια της δημαρχιακής μου θητείας, ήταν αυτή στις Βρυξέλλες όπου κατέθεσα ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία Δικτύου Ορεινών Δήμων σε εθνικό, περιφερειακό αλλά και Ευρωπαϊκό Επίπεδο προκειμένου να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, βάση των οποίων θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα πιο δίκαιο θεσμικό πλαίσιο και να αναπτύξουμε καλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020

Αλλά και οι συναντήσεις μου με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη, με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλο, με τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κ. Κοντογεώργο, με τον Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Κλ. Περγαντά, τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά και άλλους παράγοντες ήταν ουσιαστικές και όπως αποδείχτηκε αποτελεσματικές (Βλ. Κέντρου Υγείας Φραγκίστας – Ιντερνέτ).
Κορυφαία όλων αυτών των συναντήσεων μου, θα χαρακτήριζα αυτή με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κατά την διάρκεια της οποίας παρέδωσα και συζήτησα με τον κ. Ρακιντζή, το πάγιο αίτημα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και του συνόλου των συνδημοτών μας, για την διενέργεια διαχειριστικού Ελέγχου στον Δήμο μας. Τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα φανούν πολύ σύντομα, με τον προγραμματισμένο και δρομολογημένο πλέον έλεγχο, και θα είναι εντυπωσιακά. Θέλω να πιστεύω πως τόλμησα το σημαντικότερο για τον Δήμο μας καθότι το θέμα αυτό έκαιγε και κανένας δεν το αναλάμβανε αν αναλογιστούμε ότι η απόφαση του Δ.Σ. πάρθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 και έφτασε δι΄ εμού στον κ. Ρακιντζή λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος!!!

Δυστυχώς όμως και παρά τις όποιες από μέρους μου προσπάθειες, στους τελευταίους μήνες ο Δήμος έμεινε στάσιμος. Με διάφορα τεχνάσματα ο Προϋπολογισμός δεν ψηφίζονταν, οι πληρωμές προς στους χρεοφειλέτες σταμάτησαν, οι Υπηρεσίες υπολειτουργούσαν με αποτέλεσμα  οι δυσλειτουργίες αυτές να οδηγήσουν τον Δήμο μας στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο, στα σημερινά εκφυλιστικά φαινόμενα,  που βιώνουμε όλοι και περισσότερο οι Δημότες και κάτοικοι της Δυτικής Ευρυτανίας.
Η ιστορία όμως στα δημόσια πράγματα γράφεται με πράξεις ή παραλείψεις. Η δική μου αντίληψη για τα κοινά και τη λειτουργία του Δήμου και η εν γένει παιδεία μου, με έκαναν να διαχωρίσω πολύ νωρίς τη θέση μου από τα τεκταινόμενα και κάνοντας την αυτοκριτική μου πήρα την απόφαση για τα παραπέρα βήματά μου, την επόμενη μέρα, το αύριο, για μένα, για Εσάς, για τον τόπο μας, για το σπίτι μας.
Η απόφασή μου αυτή, που πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη, ήταν  να συστρατευθώ με το Θόδωρο Μπαμπαλή και την Παράταξη «Ανανέωση  Προοπτική»,  γιατί  μου δόθηκαν τα εχέγγυα για τον κοινό στόχο, για τον κοινό  σκοπό καθότι  δεν θέλησα να συμμετάσχω σε μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για το Δήμο μας.  Μαζί με τους καταξιωμένους συνεργάτες του αυριανού δημάρχου Θόδωρα Μπαμπαλή,   τους συνυποψηφίους μου  και τους υποψήφιους των τοπικών Συμβουλίων  βάλαμε ένα μεγάλο ένα στόχο, ένα σκοπό. Ενώνουμε τους Αγραφιώτες, αποκτήσαμε ήδη σχέση  ευρύτερης εμπιστοσύνης, ο κόσμος  γνωρίζει , έχει  διαμορφωμένη πιά  κρίση και αντίληψη . Εσείς , αγαπητοί, συμπατριώτες,  φίλες και φίλοι   γνωρίζετε  ότι υπάρχει πρόγραμμα , ότι υπάρχει  ικανότητα ,  ότι υπάρχει διάθεση, ότι υπάρχει συλλογικότητα , όλα εστιασμένα  στην ανάπτυξη του τόπου μας και στη δημιουργία. Γνωρίζετε ότι  αλλάζουμε σελίδα , θα επανιδρύσουμε  το Νέο Δήμο Αγράφων και θα αποκαταστήσουμε το κύρος, την αίγλη και τη χαμένη αξιοπιστία του τόπου μας. Ναι, αγαπητοί φίλοι,  σας διαβεβαιώνω ότι και Θέλουμε και Γνωρίζουμε και Μπορούμε.
Οι τελευταίες γνωστές σε όλους μας εξελίξεις, φίλες και φίλοι, με λυπούν, όμως όπως αποδεικνύετε στην πράξη, με δικαιώνουν απόλυτα για την επιλογή μου.
Στις λίγες μέρες που απομένουν σας ζητώ να αποφύγουμε την όποια πόλωση, γιατί η ανάγκη για το αύριο, την καινούργια μέρα, το μέλλον μας   στο Δήμο Αγράφων, δεν έχει κανένα απολύτως ιδεολογικό και κομματικό πρόσημο.
Ας φύγουμε από τις λογικές του παρελθόντος φίλες και φίλοι .
Μοναδικό μας μέλημα είναι η καινούργια μέρα στα Άγραφα, στη Δυτική Ευρυτανία, στον τόπο μας. Μια μέρα ελπίδας και προοπτική για το παρόν και το μέλλον όλων μας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς και ξεχωριστή τιμή
Βάσω Φεγγούλη - Θεολόγος