Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μήνυμα Βασίλη Παπαροϊδάμη υποψ. Δημάρχου Καρπενησίου

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγροτοκτηνοτρόφοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες
Φτάνει πια! Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα για την ΕΕ, τις υποσχέσεις των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου. Αρκετά υποφέραμε για μια κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε, αρκετά ματώσανε οι οικογένειές μας για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων –ελληνικών και ξένων.

Έχουμε ευθύνη να αξιοποιήσουμε την πείρα μας. Να αναλογιστούμε ποιοι είπαν αλήθεια και ποιοι μας κορόιδεψαν για το τι έρχεται. Τι μέλλον επιφυλάσσει το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας για εμάς και τα παιδιά μας.

Ψηφίστε ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές. Δυναμώστε τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Δήμο Καρπενησίου.
Με την ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση θα εκλέξεις σε Δήμο και Περιφέρεια αγωνιστές που θα μάχονται για τα δικαιώματά και τις ανάγκες σου, που δεν έχουν δεσμεύσεις απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική και σε επιχειρηματικά συμφέροντα και για αυτό μπορούν να αντιπαλεύουν κάθε αντιλαϊκό μέτρο της κυβέρνησης και της ΕΕ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση τίμησε την ψήφο σου, την υπόσχεσή της πως θα είναι αταλάντευτος υπερασπιστής του δίκιου των εργαζομένων
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρωτοστάτησαν και στήριξαν σημαντικούς αγώνες, όπως ο αγώνας των 5μηνιτών το 2012, για την υγεία, ενάντια στα χαράτσια, για την μείωση των δημοτικών τελών. Αποτρέψαμε δύο φορές σχέδια να πεταχτούν έξω από την εστία σπουδαστές από φτωχές λαϊκές οικογένειες.   Βρεθήκαμε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου και νέου που σήκωσε κεφάλι για τα δικαιώματά του. Σταθήκαμε αλληλέγγυοι με  τις εργαζόμενες και εργαζόμενους του ΟΕΕ και του ΟΕΚ, της σήραγγας, βρεθήκαμε στο πλευρό των χειριστών και των εκπαιδευτικών απέναντι σε απόπειρες ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Μπήκαμε μπροστά στον αγώνα και καταφέραμε να αναστείλουμε την παράδοση των γηπέδων 5χ5 σε ιδιώτες και την κατάργηση της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτά των νέων.
Στηρίξαμε αποφασιστικά το αίτημα 100άδων κατοίκων για τη μείωση των τελών ύδρευσης. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση απαίτησε με επιμονή να πάρει θέση ο Δήμος  ενάντια στην αξιολόγηση, να μην διευκολύνει το Υπουργείο στις απολύσεις. Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ είναι οι μόνες δυνάμεις που απαιτούν την κατάργηση των χαρατσιών για τη λαϊκή κατοικία, την κατάργηση κάθε πληρωμής για την υγεία, την κατάργηση όλων των διοδίων.
Μιλήσαμε με στοιχεία για το μέλλον που επιφυλάσσεται στην Ευρυτανία στα πλαίσια των γενικότερων σχεδιασμών του κεφαλαίου: με την τεράστια συγκέντρωση του εμπορίου και του τουρισμού, το χτύπημα της κτηνοτροφίας, τους σχεδιασμούς για τις ΑΠΕ. Αντισταθήκαμε στη λογική που θέλει το δήμο  έμπορο και το δημότη πελάτη, στη μετατροπή του δήμου σε μεσιτικό γραφείο παράδοσης δημόσιας ακίνητης περιουσίας και φυσικών πόρων στα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Μόνο  η Λαϊκή Συσπείρωση  είχε εξ’ αρχής και έχει σήμερα ξεκάθαρη στάση ενάντια στην παράδοση των βουνών, των ποταμιών, των φυσικών πόρων στα επιχειρηματικά συμφέροντα των ΑΠΕ. Είναι η μόνη δύναμη στην περιφέρεια που ψήφισε κατά σε όλα τα σχέδια που αφορούν στην Ευρυτανία.
Κάναμε 13 παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στις ανεμογεννήτριες και τα μικρά υδροηλεκτρικά.   Δείξαμε ότι όποια “ανάπτυξη” ευαγγελίζονται οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου θα γίνει με κριτήριο την κερδοφορία του  κεφαλαίου, με χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, με εκτοπισμό των μικρών επιχειρήσεων, με συγκέντρωση της γης και εκτοπισμό μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων και αγροτών. Με υπονόμευση πραγματικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων και υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Τρανταχτό παράδειγμα η συζήτηση για το ΓΠΣ, όπου  αποδείξαμε ότι η ουσία της υπόθεσης βρίσκονταν στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων όχι σε σε λάθη και παραλείψεις.
Η δυσοσμία που αναδύεται από την υπόθεση της Ευρυτανία ΑΕ δικαιώνει την θέση μας ενάντια στην επιχειρηματική δραστηριότητα δήμων και περιφερειών
Η Δημοτική Αρχή της ΝΔ δοκιμάστηκε. Έχει αντιλαϊκή, ταξική πολιτική
Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και ο δήμαρχός της κ. Μπακογιάννης δοκιμάστηκαν: εφάρμοσε μέχρι κεραίας την αντιδραστική αντιλαϊκή κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Παρείχε πλήρη κάλυψη στην Κυβέρνηση: σε ότι αφορά στην οικονομική της πολιτική, την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την πολιτική ιδιωτικοποίησης της υγείας και της παιδείας. Απόδειξε στην πράξη ότι όντως «αναγνωρίζει μόνο ένα κόμμα»: αυτό των επιχειρηματιών, είναι «υπεράνω κομμάτων» σε ότι αφορά την προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και το χτύπημα των εργαζομένων.  Έχει ευθύνη για τη μετατροπή του Δήμου και των εργαζομένων σε πειραματόζωα της Task Force και μάλιστα πίσω από την πλάτη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Προώθησε τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου για την Ευρυτανία είτε αυτοί αφορούν στη συγκεντροποίηση σε εμπόριο και τουρισμό, είτε στα επιχειρηματικά συμφέροντα που προσβλέπουν στις ΑΠΕ και τη θέση της Ευρυτανίας στην απελευθερωμένη αγορά ενέργειας. Τοποθετείται ανοικτά υπέρ των επιχειρηματιών των ΑΠΕ (επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου). Απέρριψε συστηματικά τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης να πάρει θέση ο δήμος ενάντια στα αιολικά. Άνοιξε δρόμο για ιδιωτικά μικρά υδροηλεκτρικά.  Μετέτρεψε το Δήμο σε γραφείο παράδοσης δημόσιας ακίνητης περιουσίας και φυσικών πόρων στα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Όπως οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έτσι και ο κ. Μπακογιάννης παρείχε προκλητικές ελαφρύνσεις στους επιχειρηματίες και μεγαλοξενοδόχους με  πιο χαρακτηριστική την μείωση έως και 40% στα τέλη φωτισμού των κατόχων κτηρίων 3,4 και 6 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων!
Χρεώνεται την παραπέρα υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων (λχ αντιδραστικός κανονισμός προσωπικού της ΕΚΕΠΑΔΗΚ,), την διαγραφή δεκάδων οργανικών θέσεων από το οργανόγραμμα του δήμου, την εγκατάλειψη των κτηνοτρόφων, τον εμπαιγμό των ανέργων με το «γραφείο ανεργίας» που στην ουσία είναι άλλος ένας μηχανισμός εκβιασμού και εκμετάλλευσης. Επί δημαρχίας του ο Δήμος Καρπενησίου κατέκτησε πανελλήνια πρωτεία στις  ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Όχι μόνο υλοποίησε και στήριξε τις απολύσεις (σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών) αλλά και δήλωνε ότι «ο νόμος (δηλαδή η διάλυση κάθε σταθερότητας στην εργασία) θα επιβληθεί έτσι κι αλλιώς». Στάθηκε απέναντι στην πάλη των εργαζομένων, ακόμα και σε κινητοποιήσεις που γίνανε στο δήμο μας.
Ήταν ο πρώτος δήμαρχος που αρνήθηκε να παραχωρήσει το ιστορικό σχολείο των Κορυσχάδων, έστω και μια καρέκλα, στους φυσικούς δικαιούχους του, στους αντιστασιακούς για εκδήλωση. Την ίδια στιγμή δεν είχε πρόβλημα να κάνει πλάτες στην ναζιστική Χρυσή Αυγή, την οποία ξεδιάντροπα κατέτασσε στις δημοκρατικές εκφράσεις του ελληνικού λαού.
Δεν κρύβει λόγια σε ότι αφορά το «όραμα»: θέλει δήμους και περιφέρειες φορομπήχτες, ζητά επιπλέον τοπική φορολογία. Θέλει δήμους  έμπορους με δημότες πελάτες με γενίκευση της ανταποδοτικότητας. Θέλει τοπικές διοικήσεις μεσάζοντες υπέρ του κεφαλαίου,  με ρόλο μεσίτη στην παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή την πολιτική υπερασπίζεται τόσο ο ίδιος ως υποψήφιος περιφερειάρχης όσο και η δημοτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλή τον Ν. Σουλιώτη στο Δήμο.
ΠΑΣΟΚ – και λοιποί «κεντροαριστεροί» στην ίδια ρότα
Στα δημοτικά συμβούλια αποδείχνονταν συνεχώς ότι πίσω από τη φραστική αντιπολίτευση και τον ανούσιο διαδικαστικό κλεφτοπόλεμο υπάρχει απόλυτη και στρατηγική σύμπτωση των δημοτικών παρατάξεων που στήριξε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και των «ανεξάρτητων». Τι άλλο δείχνει το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των αποφάσεων του ΔΣ, μαζί και κάποιοι προϋπολογισμοί-απολογισμοί, λαμβάνονταν με τις ψήφους τους;
Για αυτό όλοι μαζί απέρριπταν τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στα δημοτικά συμβούλια, για να μη μείνει χωρίς ρεύμα κανένα νοικοκυριό, να μην πεταχτεί κανένας εργαζόμενος του Δήμου στο δρόμο να παρθούν  άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών με μειώσεις ανταποδοτικών και άλλων τελών.  Όλοι τους συμφώνησαν στον αποκλεισμό του ΚΚΕ από τη διοίκηση του μουσείου Κορυσχάδων και όλοι τους ευθύνονται για το σημερινό του χάλι, την εγκατάλειψη. Είτε πλήρως, είτε «υπό προϋποθέσεις» όχι μόνο δεν αντιτίθεται στην παράδοση βουνών και ποταμών, δημόσιας λαϊκής ιδιοκτησίας στους επιχειρηματίες των ΑΠΕ αλλά τους σιγοντάρουν.
Δεν είναι λοιπόν  σύμπτωση οι «ανταλλαγές» γνωστών περιπτώσεων μεταξύ των ψηφοδελτίων που στηρίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο Δήμο ούτε η πληθώρα «μεταγραφών» στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα περιφερειακά ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύει ότι αυτές οι δυνάμεις παρά τις διαφορές τους είναι «μια οικογένεια». Τι σχέση έχουν τα αλισβερίσια, οι μυστικές συνάξεις και οι χωρίς αρχές διαγκωνισμοί με τις αγωνίες και τα προβλήματα του λαού που στενάζει;
Ούτε βεβαίως είναι τυχαίο το άγχος αυτών των δυνάμεων να κρύψουν την πολιτική τους να μεταμφιεστούν ως «ανεξάρτητοι» και «υπερκομματικοί».
Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση  με κριτήριο τα συμφέροντά σου
Ξέρεις ότι οι αγωνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα παλέψουν μαζί σου
-Για την προστασία των ανέργων, των φτωχών οικογενειών, των νέων ζευγαριών.
-Για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα ενάντια στους μισθούς πείνας και τη δουλεία της προσωρινής απασχόλησης
-Για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία
-Για το δικαίωμα όλων των παιδιών σε δωρεάν παιδικούς σταθμούς, όλων των νέων στη δωρεάν άθληση
-Δικαίωμα για τουρισμό και αναψυχή σε όλους τους εργαζόμενους. Όσο ο τουρισμός αποτελεί προνόμιο των λίγων, οι μικρομεσαίοι και οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν θα δουν άσπρη μέρα.
-Για να χρηματοδοτούνται αναγκαία έργων υποδομής, η αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρικά έργα, βελτίωση βοσκοτόπων, αποχετευτικά συστήματα και όχι έργα βιτρίνας και αμφιβόλου χρηστικότητας.
-Για μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία και την επαγγελματική στέγη. Να πληρώσουν οι τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες
-Για την αξιοποίηση των ορεινών όγκων και των δασών σε όφελος των κατοίκων και των εργαζομένων
-Για αποκλειστικά δημόσια εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων, και όχι το ξεπούλημα του νερού σε ιδιωτικά συμφέροντα.
-Για την προστασία και αναβάθμιση των δασικών συστημάτων, την μελέτη ορεινής υδρονομίας. Καμία ανεμογεννήτρια, κανένα ιδιωτικό υδροηλεκτρικό στην Ευρυτανία!
Τιμώρησε με την ψήφο σου την αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και την κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ. Απομόνωσε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και την εγκληματική -δολοφονική της δράση. Μην παρασυρθείς από «ποτάμια» και ψηφοδέλτια μιας χρήσης.
Καμία αναστολή, προκατάληψη, κακώς εννοούμενη «παράδοση» μην αποτρέψει το θαρραλέο βήμα, την ψήφο στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Κάθε μικρό βήμα στην κάλπη θα είναι μεγάλη δύναμη αγώνα για την λαϊκή αντεπίθεση, να μπει τέρμα στην δυστυχία, την εκμετάλλευση του λαού.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΡΟΙΔΑΜΗ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Βασίλης Παπαροϊδάμης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου

Είναι 63 ετών. Γεννήθηκε και ζει  στο Καρπενήσι. Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Πόπη Γιαννιώτη και έχουν ένα γιο.
Εργάστηκε από το 1972 έως το 1977 ως υπάλληλος  στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και εν συνεχεία από το 1978 έως το 2005 στην Αγροτική τράπεζα.
Διετέλεσε εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ Ευρυτανίας, εκλεγμένος με τη ΕΣΑΚ. Επίσης ΓΓ και Πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου  Καρπενησίου επό 10 χρόνια.
Είναι ένα από το ιδρυτικά μέλη της ΚΝΕ στην Ευρυτανία και διετέλεσε Γραμματέας της ΝΕ Ευρυτανίας του ΚΚΕ την περίοδο 1984-89.
Ήταν υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας με το ΚΚΕ στις εκλογές του 2012 και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καρπενησίου με την Λαϊκή Συσπείρωση το 2010.