Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ

* Ήλθε και τούτη τη φορά η ώρα της αλήθειας για τους υποψηφίους αυτοδιοικητικούς του τόπου μας και όχι μόνο. Για τις αυριανές εκλογές έθεσαν υποψηφιότητα στην Ευρυτανία γύρω στα 700 άτομα που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας. Απ΄ αυτούς, με βάση μια ματιά που έριξα, οι περισσότεροι είναι νέοι, ενώ περί τους 300 είναι παλιοί. Τους νέους υποψηφίους δεν θα τους κρίνω καθότι δεν έχουν παρελθόν στον χώρο αυτό αλλά ελπίζω παρόν και μέλλον.
Για κάποιους όμως παλιούς έχω να πω, πως ήλθε το πλήρωμα του χρόνου να πάνε σπίτι τους. Μάλιστα κάποιοι απ΄ αυτούς, ευτυχώς λίγοι, παρότι έμειναν πολλά χρόνια στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν πρόσφεραν εντελώς τίποτα. Τουναντίον έκαναν «ζημιά» στον τόπο γιατί ήταν ανίκανοι.
Τώρα δίνεται η ευκαιρία να επιλεγούν νέοι άνθρωποι, με γνώσεις και όρεξη για δουλειά. Θεωρώ ότι την ευκαιρία αυτή θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε.

* Μέσω του σημερινού μου σχολίου από την στήλη ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που γράφουν ότι τους καπνίσει σε διάφορα blog και ειδικότερα σε κείνον που είναι κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου.
Λοιπόν αγαπητοί μου θέλω να ξέρετε ότι:
Η πένα είναι ισχυρότερη από το ξίφος* . (Σαίξπηρ) .
*Η πένα ρίχνει πιο μακριά από το κανόνι* . (Μπ. Τέιλορ) .
*Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης* .
*Οι πολιτικοί που τους πειράζουν τα ΜΜΕ είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα* . (Ε. Πάουελ) .
* Όσο λιγότερα γράφουμε τόσο περισσότερα λέμε . Όσο περισσότερο γράφουμε τόσο πιο συγκεκριμένοι γινόμαστε. Όσο πιο συγκεκριμένοι γινόμαστε τόσο περισσότερο απομακρύνουμε την φαντασία . (Δείκτης) .
* και τέλος για τον εν αστοχία κινούμενο blocker έχω να του πω πως δεν υπάρχει φίλε μου όμορφος τρόπος να πεις άσχημα πράγματα, έτσι….

* Όλα έτοιμα για τις εκλογές και αύριο βράδυ καταφθάνουν οι νέοι άρχοντες του τόπου. Χαρές και γέλια σε κάποια επιτελεία, στεναχώρια σε κάποια άλλα. Εκεί όμως που θα έχουμε κλαυθμούς και οδυρμούς, είναι στα κέντρα των αποφάσεων που έφεραν μια τόσο μεγάλη ήττα.
Πάντως οι άνθρωποι κάνανε ότι μπορούσανε για να έλθει η ήττα και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο.

* Θα έχουμε γέλιο την Δευτέρα μου είπε φίλος από παλιά. Εκεί που είχαμε τόσους δικούς μας στο Νομό τώρα μπορεί να πάθουμε πλάκα…

Καλό βόλι αδέλφια και μην ξεχνάτε, όσοι ήταν μέχρι τώρα στα πράγματα, ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν, τώρα στηρίξτε νέους ανθρώπους για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο…