Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Θοδωρής Μπαμπαλής: "Το κοινό πάθος για την ανάπτυξη του τόπου μας ενώνει"


Με αέρα νίκης και μέσα σε κλίμα αποδοχής και αισιοδοξίας συνεχίζει τις περιοδείες του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων, Θεόδωρος Μπαμπαλής. ¨Το κοινό πάθος για την ανάπτυξη του τόπου μας, μας ενώνει¨ είναι το σύνθημά του. Μέσα από αυτό το κλίμα ενότητας και τον παλμό της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας, όλα δείχνουν πως ο ισχυρός συνδυασμός Ανανέωση- Προοπτική κινείται αποφασιστικά και με ανοδική πορεία.

Με λουλούδια υποδέχθηκαν τον υποψήφιο Δήμαρχο στα χωριά του Δήμου Ασπροποτάμου τη Δευτέρα . Ο Μπαμπαλής πλαισιωμένος πάντα από συνεργάτες ,υποψηφίους και φιλικά προσκείμενους του συνδυασμού δέχτηκε θερμή υποδοχή . Σύμφωνα με πληροφορίες περιόδευσε την περασμένη Τετάρτη στο Δήμο Απεραντίων όπου συζήτησε ανοιχτά με τους κατοίκους. Την Πέμπτη βρέθηκε στο Δήμο Βίνιανης όπου και παρακολούθησε την σχολική παρέλαση στο Κερασοχώρι, την Παρασκευή στο Δήμο Φραγκίστας όπου συγκάλεσε όλους τους υποψηφίους προς συζήτηση οργανωτικών θεμάτων. στη Δυτική Φραγκίστα. Θεαματική ήταν η συνάθροιση των συμπατριωτών και στην Βοιωτία όπου παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού στην Αλίαρτο Την Κυριακή μίλησε στη Νεάπολη Αγρινίου ενώ τη Δευτέρα βρέθηκε και στα Λεπιανά όπου τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό.

Ο Θεόδωρος Π. Μπαμπαλής εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει τα ηνία του νεοσύστατου και πλέον απαιτητικού Δήμου Αγράφων, παρουσιάζοντας στους Δημότες , ένα πλήρες και υλοποιήσιμο πρόγραμμα. Απλός και προσιτός αλλά παράλληλα δυναμικός , ανοιχτός για συζήτηση για κάθε είδους πρόβλημα του Δήμου, δέχεται βασικά ερωτήματα στην περιοδεία που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Καθ΄όλη τη διάρκεια της περιοδείας του παρουσίασε το πρόγραμμά του και απάντησε σε καίριες ερωτήσεις των Δημοτών. Προτεραιότητα του συνδυασμού του Θ. Μπαμπαλή είναι η προστασία του φυσικού πλούτου του Δήμου και η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξή του. Όπως ο ίδιος δηλώνει ¨Ο καθρέπτης της ανάπτυξης μιας περιοχής είναι πάντα οι ιδιωτικές επενδύσεις και τα δημόσια έργα γίνονται για να διευκολύνουν τις ιδιωτικές επενδύσεις¨. Θεωρεί την δύσκολη κοινωνικό-οικονομικά εποχή όχι ανασταλτικό παράγοντα στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα, αλλά κίνητρο να ηγηθεί σε ένα συνδυασμό που θέλει να κερδίσει το στοίχημα για ανάπτυξη του Δήμου Αγράφων, με σωστό σχεδιασμό από έμπειρους επιστημονικούς συνεργάτες, καινοτόμες προτάσεις , ένταξη σε προγράμματα για εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος, τουριστική ανάπτυξη και παράλληλα σεβασμό στο περιβάλλον και στον Πολίτη.

Προτεραιότητες του συνδυασμού είναι η εξασφάλιση όχι μόνο των βασικών αναγκών του Πολίτη (Νερό ,Ηλεκτρικό, Δρόμος σε κάθε σπίτι) αλλά και η επίτευξη των υψηλών στόχων τους εκ των οποίων οι κυριότεροι είναι : Δρόμος Καρπενησίου – Αγρινίου . Ένωση με Ιόνια Οδό. // Παραμεγδόβιος δρόμος (αποπεράτωση)// Δρόμος Αγράφων (ένωση περιοχής Λίμνης Πλαστήρα , περιοχής Λίμνης Κρεμαστών και Καρπενησίου) //Παραλήμνιος δρόμος λίμνης Κρεμαστών // Κατασκευή οδικής αρτηριακής σύνδεσης τέως Δήμου Ασπροποτάμου με τις όμορες περιοχές Ηπείρου και Θεσσαλίας// Ανάπτυξη ολοκληρωμένου και σύγχρονου οδικού δικτύου εντός του νέου μας Δήμου // Συγκοινωνιακή - επικοινωνιακή εξυπηρέτηση όλων των οικισμών// Αύξηση τουριστικής κίνησης , δια της διαφήμισης και προβολής των τουριστικών εγκαταστάσεων και καταλυμάτων του Δήμου // Πλήρης αναβάθμιση , στελέχωση και νοσοκομειακός εξοπλισμός Κέντρου Υγείας και όλων των Αγροτικών Ιατρείων του Δήμου μας// Κατασκευή κεντρικού συστήματος αποχετευτικού δικτύου στους μεγάλους οικισμούς// Διεκδίκηση ευνοϊκότερων πολεοδομικών όρων (έκδοση πολεοδομικών αδειών) για τις ορεινότερες και πιο δυσπρόσιτες περιοχές.


Οι επιστημονικοί συνεργάτες του κύριου Μπαμπαλή έχουν ήδη έρθει σε επαφή με συμβούλους της γεν. Γραμματέως περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ενημερώθηκαν σχετικά με θέματα που αφορούν το Δήμο Αγράφων. Απόρροιες αυτής της επικοινωνίας ήταν η δέσμευση για ταχύτερη εκτέλεση και ροή χρηματοδοτήσεων των εκκρεμούντων έργων στο Δήμο Αγράφων καθώς και η μέχρι σήμερα αδιαφορία των αρμόδιων της Ευρυτανίας ως προς τη διεκδίκηση διεκπεραίωσης σημαντικών έργων. ¨Η διεκδίκηση των λύσεων για τα προβλήματα του Δήμου, ξεκινά την επομένη των εκλογών. ¨, δηλώνει ο ίδιος.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα περιοδείας του, η μεγάλη προεκλογική ομιλία του Μπαμπαλή είναι σήμερα Τετάρτη , στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 52) ώρα 19:00. Στην ομιλία αυτή όλα δείχνουν πως θα προσέλθει μεγάλο πλήθος ετεροδημοτών . Θα μιλήσουν επίσης ,ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς και ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου Ευάγγελος Καρφής. Την Πέμπτη 4/11 ο Μπαμπαλής και οι συνεργάτες και συνυποψήφιοί του θα περιοδεύσουν στο Δήμο Βίνιανης , ενώ την ίδια μέρα στις 18:00 έχει προγραμματιστεί κεντρική ομιλία στη Δυτική Φραγκίστα. Την Παρασκευή στις 5/11 ο Μπαμπαλής θα επισκεφτεί των Δήμο Απεραντίων . Η ομιλία του έχει προγραμματιστεί στη Γρανίτσα στις 18:00, και στις 19:30 θα βρίσκεται στο Λιθοχώρι στο Καφενείο του Δημ. Κατσιάδα.

Ενωμένος λοιπόν ο συνδυασμός, αποτελούμενος αντικειμενικά από άξια και ικανά στελέχη, έμπειρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνει αρκετούς νέους και ¨άφθαρτους¨ με όρεξη, μεράκι, θέληση και επιμονή, δικαιολογώντας πλήρως το όνομά του ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Ε.Γ.