Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του ΟΧΙ


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε για άλλη μία φορά η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε ολόκληρη την Ευρυτανία. Με αποκορύφωμα τις μαθητικές παρελάσεις ολοκληρώθηκαν ανήμερα της 28ης οι επετειακοί εορτασμοί του μεγάλου «ΟΧΙ»!
Την παραμονή, σε όλα τα σχολεία πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων και ποιημάτων, ενώ την επομένη, την παράσταση έκλεψαν οι μαθητικές παρελάσεις, οι οποίες κέρδισαν τα βλέμματα σεβασμού και θαυμασμού του κόσμου που συγκεντρώθηκε για να τις παρακολουθήσουν, τόσο στο Καρπενήσι, όσο και στα υπόλοιπα χωριά του Νομού.
Στο Καρπενήσι μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου, τελέστηκε η επίσημη δοξολογία και στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, η τήρηση ενός λεπτού σιγής για τη μνήμη των νεκρών και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Η παρέλαση ξεκίνησε 11.30 το πρωί με τους μαθητές όλων των βαθμίδων να παρελαύνουν, των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Το «παρών» έδωσαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, ο Νομάρχης κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Βασίλης Καραμπάς, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη κ. Μπούφης.
Μετά το πέρας της παρελάσεως ο κ. Κοντογεώργος δεξιώθηκε τους επίσημους παρευρισκομένους στο Νομαρχιακό Μέγαρο, σε κλίμα συγκίνησης καθώς ήταν η τελευταία φορά με το θεσμό της Νομαρχίας.
Στην υπόλοιπη Ευρυτανία, οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τις παρελάσεις στη Δυτική Φραγκίστα, στο Κερασοχώρι, τη Γρανίτσα, το Ραπτόπουλο και στη Φουρνά.