Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων αποκλειστικά στον Ευρυτανικό Παλμό ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ:¨Δεν είμαστε όμηροι συμφερόντων , ούτε συνέταιροι εργολάβων.


Μετά την επιτυχημένη κεντρική προεκλογική ομιλία του Θεόδωρου Μπαμπαλή για τους ετεροδημότες της Αθήνας τον συναντήσαμε σήμερα στο Καρπενήσι πριν την ομιλία του στη Δυτική Φραγκίστα. Εμφανώς ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα ομολογουμένως ανωδική πορεία του συνδυασμού ,δέχτηκε με προθυμία να απαντήσει στις κάτωθι ερωτήσεις που θέσαμε.

Κύριε Μπαμπαλή, Τρείς μόνο μέρες πριν τις εκλογές πως βλέπετε να διαμορφώνετε το κλίμα για τον Συνδυασμό σας;
Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των επαφών με τους Δημότες και Ετεροδημότες , το μήνυμα που λαμβάνουμε είναι σαφέστατο. Ο κόσμος θα μας εμπιστευτεί την Κυριακή και θα είμαστε η Νέα Δημοτική Αρχή των Αγράφων.

Είστε ικανοποιημένος από τον μέχρι τώρα προεκλογικό σας αγώνα;
Είμαστε ικανοποιημένοι σε υπερθετικό βαθμό διότι ο κόσμος πραγματικά αγκάλιασε το συνδυασμό μας και όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν ¨επιστρατεύθηκαν¨ μόνο οι υποψήφιοι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας , αλλά και οι απλοί Δημότες και Συνεργάτες μας, οι οποίοι ξεπέρασαν ακόμα και τους υποψήφιους σε δράση . Όλοι μαζί ενωμένοι με ελάχιστες δαπάνες και προσωπική εργασία του καθένα χωριστά καταφέραμε πολλά. Άλλωστε η καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία του συνδυασμού και την ανάπτυξη του τόπου μας, είναι οι άνθρωποι που τον στελεχώνουν και τον πλαισιώνουν . Αισθάνομαι τυχερός .

Που νομίζετε ότι θα κριθεί αυτή η εκλογική αναμέτρηση;
Οι εκλογές είναι πάντα εκλογές και θεωρώ ότι το εκλογικό αποτέλεσμα επηρεάζεται από παράγοντες όπως : α) τη μετακίνηση των ετεροδημοτών β)την ιδιαίτερη προσπάθεια του κάθε τοπικού και δημοτικού συμβούλου ξεχωριστά, γ)την καλή ενημέρωση των Δημοτών μας για το πρόγραμμα του συνδυασμού μας και τέλος δ) οι καιρικές συνθήκες.

Τι θα σημάνει για τον Θοδωρή Μπαμπαλή η εκλογή του στον Δημαρχιακό θώκο του νέου Δήμου Αγράφων;
Μία τεράστια ευθύνη , μία ατέλειωτη υποχρέωση , μία πανίσχυρη δέσμευση και μία συνεχής αδιάλειπτη συντονισμένη και σχεδιασμένη προσπάθεια, ώστε να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του προγράμματός μας , το οποίο θέλουμε να ξεπεράσουμε κιόλας!

Τι σχεδιάζετε για τον Δήμο Αγράφων, την επομένη των εκλογών, αν είστε εσείς ο νικητής;
Όλα αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί μέσω του προγράμματός μας και τονίζουμε ιδιαίτερα τον προσεκτικό σχεδιασμό της ανάπτυξης του τόπου μας, με πανεπιστημιακό σχέδιο ανάπτυξης, την προστασία αλλά και την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων για μια καλύτερη ζωή όλων των Δημοτών μας.

Ποιο θεωρείτε κατά την γνώμη σας το κυριότερο πρόβλημα της Δυτικής Ευρυτανίας και πως σκέφτεστε να το αντιμετωπίσετε;
Η γεωμορφολογία του νέου Δήμου Αγράφων , η τεράστια διασπορά των συνοικισμών , τα αδικαιολογήτως τεράστια προβλήματα που κληρονομούμε λόγω του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου , με την έλλειψη προσβάσεων προς Θεσσαλία – Ήπειρο- Αιτωλοακαρνανία , συνθέτουν έναν προβληματικό Δήμο τον οποίο με σχεδιασμένη προσπάθεια θέλουμε να αλλάξουμε και θα το πετύχουμε!

Πως κρίνετε τον αντίπαλό σας σε αυτές τις εκλογές;
Όχι ως αντίπαλο, αλλά ως συνυποψήφιο. Σέβομαι και εκτιμώ την προϋπηρεσία του και τη διαδρομή του αλλά θεωρώ πως ό,τι είχε να δώσει στον τόπο το έδωσε . 12 χρόνια είναι υπεραρκετά , ίσως και περισσότερα από όσα χρειάζεται κάποιος που θέλει να προσφέρει

Τελικά τι έγινε με την υπόθεση της έδρας του νέου Δήμου; Λέγονται πολλά το τελευταίο διάστημα. Τι έχετε να πείτε επ΄ αυτού στους συμπολίτες σας;
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η πολιτεία έχει χειριστεί το θέμα. Ασχολούμαστε με το αύριο , με το μέλλον του τόπου μας και στα πλαίσια αυτά δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τις κτηριακές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη Φραγκίστα γιατί γνωρίζουμε την ισχυρή υποδομή που υπάρχει. Ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια , τις δυσκολίες, τα δικαιολογημένα παράπονα και πικρίες έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη όλης της περιοχής δεσμευόμαστε για τη σωστή εκμετάλλευση των υποδομών όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Αγράφων.

Η πατρίδα μας πληρώνει το τίμημα της διαφθοράς. Ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα αυτό και ποια η στάση σας αύριο ως δημοτική αρχή;

Δεν είμαστε όμηροι των συμφερόντων, ούτε συνέταιροι των εργολάβων. Δεν έχουμε μαζί μας πληρωμένους μισθοφόρους, ούτε πρόκειται να γίνουμε ποτέ. Ο πλούτος του Δήμου μας , ανήκει στους Δημότες. Τα Άγραφα ανήκουν σε όλους τους Αγραφιώτες. Ο Δήμος θα διοικηθεί με διαφανείς διαδικασίες.


Σας ευχαριστούμε για τον πολύτιμο χρόνο σας.
Εγώ σας ευχαριστώ και θα ήθελα εκ βάθος καρδίας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου συνολικά και στον καθέναν ξεχωριστά για τη μοναδική προσπάθεια που καταβάλλουν , την στήριξή τους υλική και ηθική που παρέχουν . Φυσικά ευχαριστώ τον συνδυασμό μας και όλους όσους καθημερινά βοηθούν και στηρίζουν τον αγώνα μας, ώστε την εβδόμη Νοέμβρη να μας φέρουν στη διοίκηση του νέου μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου Αγράφων .