Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013» και συγκεκριμένα στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 05 – «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Στερεάς Ελλάδας», στον ΚΩΔΙΚΟ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 76 – ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 4 έργα προϋπολογισμού 2.280.000,00 Ευρώ που αφορούν σε προμήθειες Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Αναλυτικά


Το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων αιμοκάθαρσης» αφορά στην προμήθεια 34 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης που θα εγκατασταθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας 10 Τεμάχια, στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς 12 Τεμάχια και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας 12 Τεμάχια.
Παράλληλα, το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση αναισθησιολογικών μηχανημάτων» αφορά στην προμήθεια 7 αναισθησιολογικών μηχανημάτων που θα εγκατασταθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς Τεμάχια 4, στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης Τεμάχια 2 και στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας Τεμάχιο 1.
Το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση ακτινολογικών ψηφιακών μηχανημάτων (ΤΕΜΑΧΙΑ 2) για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας» αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (Τεμάχια 2) για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, η σύνθεση των οποίων θα περιλαμβάνει:
Α. Γεννήτρια ακτίνων Χ
Β. Ακτινολογική λυχνία με ανάρτηση οροφής
Γ. Οριζόντιο εξεταστικό τραπέζι
Δ. Όρθιο bucky
Ε. Υπολογιστικό σύστημα λήψης και επεξεργασίας εικόνας
ΣΤ. Ανεξάρτητο σταθμό αρχειοθέτησης, διάγνωσης, θέασης και επεξεργασίας εικόνων
Ζ. Τραυματολογικό ακτινολογικό τραπέζι
Τέλος, το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση χειρουργικών τραπεζιών» αφορά στην προμήθεια 4 χειρουργικών τραπεζιών που θα εγκατασταθούν από 1 Τεμάχιο στα Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κύμης και Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Καρύστου.
Τα παραπάνω έργα θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση, ανανέωση και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των νοσοκομείων της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα, η ανταγωνιστικότητα και η εν γένει ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό ευθύνης.
Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.