Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κεράσοβο-Απεραντιακός 0-2 Πρώτο διπλό στο παγωμένο ΣΥΝΟΡΟ Με «πέτσινο» πέναλτι προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι

Την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη, σημείωσε ο Απεραντιακός, επικρατώντας του ουραγού Κερασόβου με σκορ 2-0. Η ομάδα του Κώστα Πασσά καλύτερη στα σημεία, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, πήρε σημαντική νίκη από πλευράς ψυχολογίας και συνεχίζει στο πρωτάθλημα με 13 βαθμούς, σε μια χρονιά με πολλά προβλήματα.

Δυστυχώς όμως και σε αυτό το παιχνίδι, ο άπειρος διαιτητής της αναμέτρησης, δεν απέφυγε το χονδρό λάθος, σφυρίζοντας πέναλτι σε μια φάση, που ξεσήκωσε δικαιολογημένα τους γηπεδούχους. Ήταν τόσο λάθος η υπόδειξη του κ. Λαθύρη στο 45΄, που δημιούργησε απορία ακόμη και σε ποδοσφαιρικές του Απεραντιακού. Όταν η μπάλα καταλήγει σε μαζεμένο χέρι, αμυντικού, από σουτ από το ένα μέτρο, ποτέ μα ποτέ δεν δείχνεις την άσπρη βούλα, εκτός και αν…
Το πέναλτι αυτό που μετέτρεψε σε γκολ ο Ανδρεάκης, έδωσε περισσότερη άνεση στους ποδοσφαιριστές του Κώστα Πασά, έτσι ώστε στην επανάληψη να πετύχουν και ένα 2ο τέρμα, κατακτώντας σχετικά εύκολα το τρίποντο.
Σε γενικές γραμμές, η νίκη του Απεραντιακού ήταν δίκαιη, καθότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο τον αγώνα, ενώ ήταν και η ομάδα που είχε δοκάρι και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Βέβαια καλά στάθηκε και το Κεράσοβο, χωρίς όμως να μπορέσει να πετύχει κάποιο γκολ, χάνοντας μάλιστα 2 κλασικές ευκαιρίες. Το πρόβλημα στην επίθεση των γηπεδούχων υπάρχει από καιρό και αυτό φαίνεται πως στοιχίζει στην ομάδα.
Την ερχόμενη αγωνιστική το Κεράσοβο αγωνίζεται εκτός έδρας με τα Άγραφα και ο Απεραντιακός θα δοκιμαστεί στην Φραγκίστα.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Σουτ του Ανδρεάκη εντός περιοχής κατέληξε έξω από την εστία του Κερασόβου.
20΄: Χτύπημα φάουλ του Ανδρεάκη, κεφαλιά του Γούλα μέσα από την περιοχή απέκρουσε όμορφα ο Τρίκας.
27΄: Κοντινό σουτ του Γιαννή, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
38΄: Σουτ του Καντούνη εκτός περιοχής έφυγε έξω από την εστία του Τρίκα.
40΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Ανδρεάκη μπλόκαρε δύσκολα ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
41΄: Μπάσιμο του Κοσμά στην αντίπαλη περιοχή και σουτ του ιδίου απέκρουσε ο Γουρέλης.
45΄: Ο Απεραντιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Γιαννής έκανε ψαλίδι και η μπάλα βρήκε το χέρι του Λάππα Γ. Ο έμπειρος Ανδρεάκης εκτέλεσε εύστοχα (0-1).
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Κεφαλιά του Βλάχου Π. απέκρουσε ο Γουρέλης. Εν συνεχεία σουτ του Λάππα Ι. κατέληξε έξω από την εστία του Απεραντιακού.
56΄: Ο Γούλας έκανε μπάσιμο και πάσαρε στον Γιαννή, ο οποίος με σουτ από κοντά διαμόρφωσε το 0-2.
62΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Ρίζου κατέληξε άουτ.
70΄: Κοντινό σουτ του Ανδρεάκη μπλόκαρε ο πορτιέρο του Κερασόβου δύσκολα.
72΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βλάχου απέκρουσε όμορφα ο τερματοφύλακας του Απεραντιακού.
75΄: Ο Διώτης αποχώρησε λόγω τραυματισμού και οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με 10.
80΄: Μακρινό σουτ του Καντούνη έδιωξε ωραία ο Τρίκας.
Συνθέσεις Ομάδων
Κεράσοβο (Πάνος Βλάχος): Τρίκας Ν., Μούτσελος, Ιωάννου, Λάππας Ι.(Κ-Ε), Ρίζος, Βλάχος Π., Φούκας Σ.(46΄ Ράπτης), Κοσμάς, Σεντής, Λάππας Γ., Διώτης
Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς): Γουρέλης, Καμαρέτσος, Λιάγκος, Κουτσοθανάσης Κ., Ηλιάδης, Ανδρεάκης, Κατσίκης(79΄ Κώτσιας), Καντούνης, Γούλας, Γιαννής, Σκεπετάρης
Διαιτητής: Βαγγέλης Λαθύρης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γρηγόρης Πολυχρόνης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)