Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο! Κατέθεσε σχετικό αίτημα ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για ψευδή στοιχεία με τα οποία προσέφυγε η χώρα μας στο ΔΝΤ.

Ειδικότερα, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ώστε να διαβιβαστεί στη Βουλή για ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων. Συγκεκριμένα, του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και μελών της κυβέρνησής του.
Υπενθυμίζεται ότι πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑ έχουν καταθέσει ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά.Καταγγελίες για το έλλειμμα του 2009, έχει κάνει, μέσω υπομνήματός του, στην εισαγγελία και ο, πρώην αντιπρόεδρος της Αρχή,ς Νίκος Λογοθέτης, ο οποίος διώκεται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, σε βαθμό κακουργήματος, μετά από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για κλοπή υπηρεσιακών στοιχείων από τον προσωπικό ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο.
Να σημειωθεί ότι τόσο ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όσο και ο κ. Γεωργίου, ο οποίος παραμένει στη θέση του, απορρίπτουν τους ισχυρισμούς περί διόγκωσης του ελλείμματος.