Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κατηγορούμενος για 2 κακουργήματα - Αναβλήθηκε η δίκη του απατεώνα που εξαπάτησε κληρικούς εκ των οποίων και τον Μητροπολίτη Καρπενησίου

Στο σκαμνί, κατηγορούμενος για 2 κακουργήματα θα καθίσει ο απατεώνας, με την πανελλήνια δράση, που πριν μερικά χρόνια εξαπάτησε μεταξύ άλλων και τον Μητροπολίτη Καρπενησίου, καταφέρνοντας να του αποσπάσει αρκετά χρήματα, χρησιμοποιώντας την γνωστή «τακτική» του δανείου προκειμένου να … σώσει τάχα το σπίτι του. Η υπόθεση αυτή που ήταν να εκδικαστεί την περασμένη Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Εφετείο Λαμίας, λόγω της απεργίας των Δικηγόρων αναβλήθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου 2012.
Για να φτάσει η υπόθεση αυτή ως εδώ, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, ο Μητροπολίτης Θήρας κ.κ. Επιφάνιος, 2 ακόμη ιερωμένοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που είχαν πέσει θύματα του απατεώνα αυτού, κατέθεσαν το 2008, μήνυση εναντίον του για εξαπάτηση.
Μετά από τις ανακρίσεις και τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος στις 8 Ιουνίου 2009, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του 39χρονου Π.Π. Στις 31 Ιουλίου του ίδιου χρόνου μετά από τροχαίο κοντά στο Μεσολόγγι, σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 39χρονος, συνελήφθη από την Αστυνομία και στην συνέχεια οδηγήθηκε στο Τμήμα μεταγωγών στην Πάτρα, από εκεί στο Καρπενήσι, όπου μετά την ανάκριση κρίθηκε προφυλακιστέος.
Για το θέμα αυτό έχουν γραφεί δυστυχώς πολλές ανακρίβειες εντυπωσιασμού, κυρίως όσον αφορά τα ποσά που απέσπασε ο εν λόγω στυγνός απατεώνας, τόσο από τον επιχώριο Επίσκοπό μας, όσο και από τον Μητροπολίτη Θήρας, καθώς και από τα άλλα θύματά του. Στη δίκη, κλήθηκαν και θα καταθέσουν 29 μάρτυρες.