Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* «Πάγωσε» τον Δήμο Καρπενησίου η κ. Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώνοντας την απόφαση του Δήμου για το περιβόητο παγοδρόμιο, που τοποθετήθηκε και λειτούργησε στην κεντρική πλατεία.
Πληροφορήθηκα όμως ότι ο Δήμος θα απαντήσει δυναμικά προσφεύγοντας στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, για να προσβάλει και να ακυρώσει την απόφαση αυτή της κ. Γερακούδη. Μάλιστα παράγοντας που γνωρίζει καλά το θέμα, μίλησε ότι ο Δήμος θα κερδίσει οπωσδήποτε την υπόθεση και θα δικαιωθεί πανηγυρικά. Για να δούμε θα γίνει έτσι ή μήπως στην περίπτωση αυτή έγιναν τα όσα αναφέρονται στην απόφαση της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

*Καλό το παγοδρόμιο και καλή η σκέψη δι΄ αυτού να ενισχυθεί η τοπική οικονομία στις μέρες των εορτών. Όπως αποδείχτηκε η λειτουργία του παγοδρομίου συνεισέφερε στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Ωστόσο όμως δεν πρόσφερε τίποτε στον Δήμο, ούτε ευρώ, καθότι τα οφέλη στο σύνολό τους, τα καρπώθηκε η Εταιρεία «Καλλιτεχνικός Οργανισμός Θέατρο Γης» που είναι μάλιστα από εκείνες τις Εταιρείες που ονομάζονται μη κερδοσκοπικές… Μη κερδοσκοπική, που λέτε αδέλφια, αλλά τα 24.600,00€ με το ΦΠΑ, και τα δικαιώματα χρήσης του παγοδρομίου (εισιτήρια 5€ ανά μισή ώρα και 8€ ανά ώρα), που εκχωρήθηκαν σ’ αυτή, στον κορβανά της Εταιρείας μπήκαν και πουθενά αλλού.

* Τώρα για τα αναφερόμενα στην ακυρωτική απόφαση της ΓΓ, ότι για το θέμα του παγοδρομίου το Δ.Σ. πήρε μια απόφαση που «δεν έχει εκτελεστό χαρακτήρα και δεν παράγει αφ’ εαυτής κανένα έννομο αποτέλεσμα» και ότι έγινε μάλιστα και «κατάχρηση εξουσίας», είναι νομίζουμε υπερβολές… 

* Πάντως το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μέρες, μια ακόμη απόφαση του Δήμου Καρπενησίου ακυρώνεται, δεν φαίνεται να δημιουργεί ανησυχίες…

* Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα εξουσίας και συζητήσεις καφενείου, παραπολιτικά, πηγαδάκια, δήθεν φήμες ή πληροφορίες δεν την απασχολούν, αναφέρει χθεσινό Δ.Τ. της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας. Μάλιστα στο ίδιο Δ.Τ. τονίζεται με έμφαση ότι «η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει κανονισμό, καταστατικές διαδικασίες και θεσμικά όργανα και όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει την όποια πρόταση του επίσημα στο κόμμα. Μόνο τότε θα υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση επί συγκεκριμένης πρότασης!!!

* Προφανώς εδώ γίνεται αναφορά στην πρόταση του Δημάρχου Καρπενησίου για κοινό ψηφοδέλτιο της κεντροδεξιάς στην Ευρυτανία. Εδώ λοιπόν φαίνεται ότι την ΝΟΔΕ, σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζεται, δεν θα πει όχι σε μια πρόταση συνεργασίας, μπροστά στο ενδεχόμενο να χαθεί η έδρα από την «γαλαζοπορτοκαλί» συμπαράταξη. Εξάλλου εδώ στην Ευρυτανία, όλοι αυτοί που σήμερα φαίνονται ως πολιτικοί αντίπαλοι, μέχρι προχθές ήταν μια γροθιά, που είχε κυριαρχήσει κομματικά στον τόπο για πάρα πολλά χρόνια. Άρα όλα μπορούν να γίνουν και ας ξεκινούν από απλές, «τυχαίες» συναντήσεις σε καφενεία… 

* Καθοριστική έμαθα πως ήταν η παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη στον Περγαντά για να χρηματοδοτηθεί ένα από τα έργα που εγκρίθηκαν στον Δήμο Αγράφων. Η ίδια πηγή μάλιστα με πληροφόρησε ότι ο «πρίγκιψ» έχει βάλει το χεράκι του και σε άλλες 2-3 ακόμη καλές περιπτώσεις όπου υπήρξαν θετικά για τον τόπο μας αποτελέσματα.