Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αίολος - Άγραφα 0-4 !!! Επιδρομή ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΑΙΩΝ

Εδώ και καιρό τώρα, το επίκεντρο των συζητήσεων, όσον αφορά το τοπικό μας πρωτάθλημα ήταν το μεγάλο ντέρμπι, μεταξύ Αίολου και Αγράφων, το αποτέλεσμα του οποίου θα ξεκαθάριζε πολλά όσον αφορά την πρωτιά στην κανονική διαδρομή του.
Άπαντες εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, μιλούσαν για ένα παιχνίδι, που θα ήταν η μητέρα των μαχών, το νέο κλάσικο, του ευρυτανικού ποδοσφαίρου κλπ. Κλπ.

Το περασμένο όμως Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, οι ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΑΙΟΙ του Δημήτρη Αντωνίου, έχοντας εκ διαμέτρου άλλη άποψη για το θέμα αυτό, μπήκαν στο γήπεδο και παίζοντας κατά διαστήματα σπουδαίο ποδόσφαιρο, διέλυσαν τον Αίολο με σκορ 4-0, υποχρεώνοντας τον στην πρώτη του αλλά βαριά και ασήκωτη ήττα στο πρωτάθλημα.
Οι πρωτοπόροι της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, κάνοντας κυριολεκτικά πάρτι στην άμυνα των γηπεδούχων, πήραν πολύ άνετα το τρίποντο και έτσι απομακρύνθηκαν 5 βαθμούς από την 2η Κρέντη που επικράτησε της Δόξας με 4-2.
Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου στηρίχτηκε για άλλο ένα ματς στην πολύ καλή της επίθεση, φτάνοντας τα 49 γκολ στο πρωτάθλημα. Ενώ έχει πλέον και την καλύτερη άμυνα (6 τέρματα). Ο Κατσαντώνης βρίσκεται στο  +5 από τους διώκτες του και πολύ δύσκολα θα χάσει την 1η θέση της κανονικής περιόδου, που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα στα μπαράζ.
Από την άλλη ο μεγάλος ηττημένος, στον καθοριστικό αυτό αγώνα  Αίολος, παρότι είχε στην σύνθεσή του τον νεοαποκτηθέντα Νιγηριανό επιθετικό Εμμάνουελ Τζόνι, έκανε την πιο τραγική του εμφάνιση στον φετινό μαραθώνιο, δημιουργώντας τεράστια ερωτηματικά για την περαιτέρω πορεία του.
Παρά ταύτα το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα, δεν μπορεί να σβήσει την μέχρι τώρα καλή πορεία της ομάδας του Αίολου, που παραμένει ένα αξιόμαχο σύνολο, ικανό να ανατρέψει την κατάσταση που δημιουργήθηκε. 
Τον αγώνα παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου και σε αυτό συντέλεσε το γεγονός ότι δεν γινόταν άλλος αγώνας εκείνη την ώρα στο Καρπενήσι, ενώ η διαιτησία του κ. Σταμάτη ήταν για άλλη μια φορά υψηλού επιπέδου.
Την ερχόμενη αγωνιστική τα Άγραφα υποδέχονται το Κεράσοβο και ο Αίολος τον Άγιο Προκόπιο.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ μέρος -
Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Σέντρα-σουτ του Κωστούλα από αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς την εστία, με τον Κόκκοτο να διώχνει όμορφα.
26΄: Ωραίο στρώσιμο με το στήθος του Τζόνι στον Νούλα Ο., το δυνατό δεξί σουτ του τελευταίου λίγο έξω από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καλύβα.
33΄: Ο Καλύβας Κ. έκανε έξυπνη πάσα εντός περιοχής στον Κωστούλα, ο οποίος σε θέση βολής σούταρε, ο πορτίερο του Αιόλου απέκρουσε δύσκολα με το πόδι.
34΄: Ο Κωστούλας εκτέλεσε φάουλ έξυπνα από πλάγια δεξιά, ο Τριανταφυλλόπουλος έδιωξε στο δεύτερο δοκάρι, ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα σε κόρνερ. Ο Καλύβας Κ. εκτέλεσε από αριστερά, ο Κωστούλας πήδηξε πιο ψηλά από όλους στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων άνοιξε το σκορ(0-1).
45΄: Ο Καλύβας Τ. σούταρε με το δεξί από αρκετά μακρινή απόσταση, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Κόκκοτο και κατέληξε στην αριστερή του γωνία(0-2).
Β΄ μέρος -
Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Κεφαλιά-πάσα του Μάρκη στον Καλύβα Κ., ο οποίος λίγο πιο μπροστά από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε πάνω στην κίνηση μόλις έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
48΄: Χτύπημα φάουλ του Κατσαρή από πλάγια αριστερά κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.
57΄: Σε αντεπίθεση των Αγράφων, ο Μάρκης έκανε έξυπνη κεφαλιά-πάσα στον Κωστούλα, ο οποίος έκανε αλλεπάλληλες προσποιήσεις στους αντίπαλους αμυντικούς, μπήκε στην περιοχή και με δεξί πλασέ σημάδεψε την δεξιά γωνία του Κόκκοτου, παρά την προσπάθεια του τελευταίου να αποσοβήσει το γκολ(0-3).
66΄: Γύρισμα του Τζόνι μέσα στην περιοχή για τον Νούλα Μ., το σουτ του τελευταίου από καλή θέση, η μπάλα έφυγε πλάγια της εστίας του Καλύβα.
68΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου από μακριά μπλόκαρε ο καλά τοποθετημένος τερματοφύλακας των Αγράφων.
73΄: Κόρνερ Κατσαρή από αριστερά, ωραία καρφωτή κεφαλιά του Χρυσικού μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία, πέφτοντας ο Καλύβας.
84΄: Έξυπνη κάθετη μπαλιά του Γαλανού στον Μάρκη, ο οποίος από πλάγια δεξιά πρόλαβε τον Κόκκοτο και με πλασέ έκανε το 0-4.
Συνθέσεις ομάδων
Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Κόκκοτος, Ράικος Γ.(67΄ Νούλας Μ.), Νικολάου, Αζακάς, Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Νούλας Ο., Κορέντζελος, Τζόνι, Μπούκας(46΄ Χρυσικός), Ράικος Ν.(46΄ Κατσαρής)
Άγραφα (Δημ. Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Θεοχάρης, Ντότσικας, Τσιγαρίδας, Κατής(87΄ Ζωχάκης), Καλύβας Τ., Μάρκης, Μπισμπίκης(60΄ Γεωργιάδης), Κωστούλας(81΄ Γαλανός), Κόγιας, Καλύβας Κ.
Διαιτητής : Χρήστος Σταμάτης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός :  Βαγγέλης Λαθύρης(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Κώστας Νικολάου(ΣΔΠ Ευρυτανίας)