Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αγρότης Λιανοκλαδίου-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-0 Καθαρή «σφαγή» από Βολιώτη «χασάπη»

Δυστυχώς και στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, ο παράγοντας διαιτησία, είναι αυτός που μπορεί να καθορίσει την τύχη ενός παιχνιδιού, παρότι πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο, που είναι ο βασιλιάς των σπορ, δεν είναι οι κ. με τα μαύρα, αλλά οι ποδοσφαιριστές. Κάτι τέτοιο συνέβη και την περασμένη Κυριακή στο γειτονικό Λιανοκλάδι, όπου ο εκ του Βόλου ορμώμενος κ. Ρούσης,
άρχων της αναμέτρησης των γειτόνων με τον εκπρόσωπο μας στην Δ΄ Εθνική, φρόντισε να μοιράσει την πίτα όπως αυτός ήθελε, στερώντας από το Βελούχι, το δικαίωμα να ισοφαρίσει το σκορ και να ξαναπεί στο παιχνίδι καθότι δεν υπέδειξε το καταφανέστατο πέναλτι στο 70΄, που θα έδινε ακόμη και ο Πρόεδρος του Αγρότη. Ήταν μάλιστα τόσο καθαρή η φάση, που το τεντωμένο χέρι του Σπυριδάκη, έφτασε μέχρι … τον Σταθμό των τρένων, για να σταματήσει την μπάλα που πήγαινε προς τα δίχτυα του Τσάμη, Ωστόσο όμως αυτό που είδαν όλοι στο γήπεδο, δεν μπόρεσε να το δει από τα 5 μέτρα ο περίεργος και ανεκδιήγητος αυτός διαιτητής, με αποτέλεσμα στην συνέχεια το συγκρότημα του Παύλου Σερμπέση, να φύγει με άδεια χέρια από το Λιανοκλάδι γνωρίζοντας την ήττα με 1-0, με γκολ που σημείωσε στο 53΄ο πανύψηλος Σπυριδάκης με κεφαλιά.
Να αναφέρουμε ότι κοντά στο ΑΠΟΚ, βρέθηκαν περίπου 50 ένθερμοι φίλοι της ομάδας και ότι μετά την λήξη της αναμέτρησης, προκλήθηκε ένταση, χωρίς όμως συνέχεια.  Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι 4 Κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν δυο ποδοσφαιριστές του Βελουχίου και δεν θα αγωνιστούν στο ματς της 9ης αγωνιστικής με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Καρπενήσι. Άλεξ Μπακαλίδης και Βασίλης Συγκελόπουλος «κιτρινίστικαν» για 4η φορά  στο φετινό πρωτάθλημα.
Έτσι με αυτό το αποτέλεσμα ο ΑΠΟΚ υποχώρησε μετά από καιρό κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού, καθώς σε συνδυασμό με την ήττα και την νίκη του Πυργετού έπεσε στην 7η θέση μένοντας στους 10 βαθμούς, δυο λιγότερους από το όριο της παραμονής. Ο Αγρότης παρέμεινε στην 5η θέση, φτάνοντας τους 15 βαθμούς. Την επόμενη Κυριακή οι Ευρυτάνες υποδέχονται στο Καρπενήσι την πανίσχυρη Αναγέννηση Καρδίτσας.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος  -  Οι καλύτερες φάσεις
14΄ : Ο Ντουφεκιάς γλίστρησε και ο Σκαρλάτος έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ από μακριά, που πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
19΄ : Ο Στυλιανός εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Σπυριδάκης αιφνιδιάστηκε από κοντά δεν βρήκε καλά την μπάλα, που πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
35΄ : Ο Τζουάνας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και αριστερά, ο Κουτσούκος από τα όρια της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά, η οποία έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
40΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουτσούκου από καλή θέση απέκρουσε χαμηλά στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο των Ευρυτάνων.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
47΄ : Ο Πολυτσέρης έκανε το γέμισμα από το κέντρο, ο ταχύτατος αρχηγός του ΑΠΟΚ Μπακαλίδης μπήκε μόνος στην περιοχή απέναντι στον Τσάμη, πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι όμως ο Τσάμης απέκρουσε σε κόρνερ. Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός έχασε κλασσική ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του. Ο ρέφερι Ρούσης και ο βοηθός Δημητριάδης υπέδειξαν άουτ, ενώ ο Τσάμης είχε βρει την μπάλα, ή οποία όμως δεν είχε κατεύθυνση προς την εστία.
53΄ : Ο Κουτσούκος εκτέλεσε γρήγορα το κόρνερ από αριστερά, πιάνοντας ανοργάνωτη την άμυνα του ΑΠΟΚ, ο Σπυριδάκης πήδηξε ανενόχλητος μέσα από την μικρή περιοχή και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο δεξί «παραθυράκι» του Ρεσίτη πέτυχε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης (1-0).
59΄ : Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, οι αμυντικοί απομάκρυναν προσωρινά, η μπάλα στρώθηκε στα όρια της περιοχής και αριστερά στον Πασσά, που σούταρε όμως ο πορτιέρο των «πρασίνων» μπλόκαρε εύκολα.
63΄ : Ο Νάσιος σέντραρε από δεξιά, ο Ρεσίτης έκανε άστοχη έξοδο, ο Ζήσιμος επωφελήθηκε σούταρε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων απέκρουσαν σωτήρια.
69΄ : Ο Στυλιανός εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και οι φίλαθλοι των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΚ.
70΄ : Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε φάουλ, ο Ζαραβέλης σούταρε από το ύψος της περιοχής και αριστερά, ο Σπυριδάκης απέκρουσε πεντακάθαρα με το χέρι του. Ο διαιτητής Ρούσης έκλεισε τα μάτια και δεν καταλόγισε την παράβαση, σκορπώντας θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Καρπενησιωτών.
86΄ : Ο Κουτσούκος δέχτηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα και έπεσε στον έδαφος. Επικράτησε ένταση, αψιμαχίες και αρκετά νεύρα και το παιχνίδι διακόπηκε για 3 λεπτά. Ο Κουτσούκος έφτυσε τον Συγκελόπουλο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Συνθέσεις Ομάδων
Αγρότης Λιανοκλαδίου (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Τσάμης, Τζουάνας, Καββαδίας, Σπυριδάκης, Μαδούρας, Παπαγεωργίου(46΄ Ζήσιμος), Κουτσούκος, Γκούρλιας, Σκαρλάτος(66΄ Τατσιόπουλος), Νάσιος(93΄ Ντεμίρης), Στυλιανός
ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης): Ρεσίτης, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Ντουφεκιάς, Ζαλοκώστας, Πολυτσέρης, Κουτσουπιάς(60΄ Γενιτσαρόπουλος Α.), Κατσαδούρος, Μπακαλίδης, Ζαραβέλης, Φλωράκης(75΄ Κουρλός)
Διαιτητής: Δημήτρης Ρούσης (ΣΔΠ Θεσσαλίας) 1ος Βοηθός: Κυριάκος Δημητριάδης (ΣΔΠ Θεσσαλίας) 2ος Βοηθός: Αναστάσιος Κουρσοβίτης (ΣΔΠ Θεσσαλίας)