Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Στις 12 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Κότσιρας στην Καστανιά του Προυσού

Το δεύτερο τριήμερο της Αποκριάς το κέφι κορυφώνεται την Κυριακή του Ασώτου, 12 Φεβρουαρίου, με τη συναυλία του Γιάννη Κότσιρα στο Καρπενήσι,  Δ. Δ. Kαστανιάς, Ξενώνας "Ευρύτη"
Ο Γιάννης Κότσιρας παρέα με μια υπέροχη ομάδα πέντε μουσικών ταξιδεύει φέτος το χειμώνα σε όλη την Ελλάδα! Την Κυριακή του Ασώτου, θα βρεθεί στον ξενώνα ΕΥΡΥΤΗ στην Καστανιά Ευρυτανίας.
Ο Γιάννης Κότσιρας και η παρέα του μας υπόσχονται
με τα τραγούδια τους να μας απογειώσουν, να μας δώσουν δύναμη, χαρά και να ανεβάσουν το θερμόμετρο του κεφιού για γλέντι και ξεφάντωμα, έτσι όπως αξίζει στη δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς.
Η “γιορτή” θα ξεκινήσει στις 19.00 και θα αποτελέσει για τους "αμετανόητους γλετζέδες" το καλύτερο και πιο «τρελό» ξεκίνημα της τελευταίας εβδομάδας της Αποκριάς.
Το “On the road” (στο δρόμο) είναι μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, με επιλογές από αγαπημένα τραγούδια της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας αλλά και δικά του αγαπημένα γνωστά και «άγνωστα». “Μία δίωρη παράσταση φτιαγμένη χειροποίητα και με πολύ μεράκι…”, όπως σχολιάζει και ο ίδιος ο Γιάννης Κότσιρας.
Πέντε σπουδαίοι μουσικοί, κυριολεκτικά συμπρωταγωνιστούν σε αυτή τη μουσική προσέγγιση, βάζοντας ο καθένας την ενορχηστρωτική του πρόταση, την προσωπική του δεξιοτεχνία αλλά και ικανοποιώντας την ανάγκη έκφρασης του, μέσα από την αυτοσχεδιαστική ελευθερία της παράστασης.
Ο Χρήστος Αλεξάκης στα πλήκτρα κ αι στις «ανατρεπτικές» ενορχηστρώσεις, ο Βαγγέλης Μαχαίρας σε όλο το φάσμα των λαϊκών εγχόρδων από το λαούτο στον τζουρά και από το μπουζούκι στο μαντολίνο, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο, στις κιθάρες ο Κώστας Μιχαλός και στα τύμπανα και τα κρουστά ο Γρηγόρης Συντρίδης.
Ο Ξενώνας Ευρύτη βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καστανιάς, στο Καρπενήσι, σε ένα ειδυλλιακό και γαλήνιο περιβάλλον. Καστανιές, πλατάνια, συκομουριές, τρεχούμενα νερά, φαράγγια και παλιά μονοπάτια συνθέτουν ένα γαλήνιο σκηνικό που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη, τον συνεπαίρνει και του δίνει την ευκαιρία να αποδράσει από τη “μουντή” καθημερινότητα της μεγαλούπολης για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται εκεί.