Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


Με εκκλησιασμό στον ιστορικό Ναό της Ανατολικής Φραγκίστας ξεκίνησε τη μέρα του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς. Ο Νομάρχης Βοιωτίας μάλιστα στο τέλος της Θείας Λειτουργίας δέχθηκε ως δώρα ευλογία από τον εφημέριο του χωριού μια βυζαντινή εικόνα και το βιβλίο με την ιστορία του χωριού.
Στη συνέχεια, Κυριακή 31 Οκτωβρίου, ο κ. Περγαντάς μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, ξεναγήθηκε στο Ίδρυμα «Γεώργιος Καφαντάρης», στο κτήριο που είχε το γραφείο του ο πατέρας του αείμνηστου Πρωθυπουργού της Ελλάδας Γεωργίου Καφαντάρη, καθώς επίσης και στο λαογραφικό μουσείο της Ανατολικής Φραγκίστας.
«Θα συμβάλουμε στην ανάδειξη του Ιδρύματος και του Μουσείου. Ο πολιτισμός είναι στις προτεραιότητές μας. Θα προχωρήσουμε επίσης στις παρεμβάσεις που απαιτούνται για να δώσουμε νέα πνοή σε αυτή τη περιοχή με τις σπάνιες φυσικές ομορφιές», είπε ο κ. Περγαντάς απευθυνόμενος στους κατοίκους που νωρίτερα είχαν εκφράσει την αγωνία για το μέλλον του τόπου τους.
Ακολούθως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τη Βίνιανη όπου αναφέρθηκε στο θέμα του παρά – Μεγδόβιου οδικού δικτύου.
Το θέμα των οδικών αξόνων τέθηκε και στο Κερασοχώρι όπου απασχόλησε ιδιαίτερα και η αξιοποίησης της λίμνης των Κρεμαστών.
«Γνωρίζουμε πολύ καλά όλα τα ζητήματα. Έχουμε ήδη ασχοληθεί με αυτά. Έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα για την αντιμετώπισή τους. Τόσο για την βελτίωση και την κατασκευή δρόμων όσο και για την τουριστική αξιοποίησή της λίμνης των Κρεμαστών και την προσέλκυση επισκεπτών στο πλαίσιο της τόνωσης της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης», επεσήμανε ο κ. Περγαντάς.
Θερμή ήταν η υποδοχή και στον οικισμό της Κρέντης όπου οι κάτοικοι συζήτησαν με τον κ. Κλέαρχο Περγαντά τα θέματα που τους απασχολούν δίνοντας έμφαση στο οδικό δίκτυο ενώ τόνισαν πως τον θεωρούν αυριανό Περιφερειάρχη και υπολογίζουν στην βοήθειά του για την ανάπτυξη της περιοχής.
«Θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνη σας. Από άλλη θέση, ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή, με συγκεκριμένο πρόγραμμα που απαντάει στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια τους πολίτες», τόνισε από τα Άγραφα όπου ολοκλήρωσε τον κύκλο των επισκέψεων του στην Ευρυτανία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς.