Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Κώστας Κοντογεώργος: “... παραμένουμε πιστοί στις επάλξεις του αγώνα και στις ηθικές αξίες του τόπου μας,διεκδικώντας τη θέση που αξίζει στην Ευρ/νία


Βροντερό παρόν έδωσαν οι υποστηρικτές του υποψ. Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κοντογεώργου και των υποψ. Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Θ. Γαλανού, Μ. Παναγιωτοπούλου, Δ. Ζήκα, Β. Θεοδωρόπουλου και Χρήστου Μπούρα.
Ο Νομάρχης αφού παρουσίασε το έργο του μέχρι τώρα καθώς και το πρόγραμμά του μέσα από την Περιφερειακή πλέον Διοίκηση του τόπου για την Ευρυτανία τόνισε χαρακτηριστικά“... παραμένουμε πιστοί στις επάλξεις του αγώνα και στις ηθικές αξίες του τόπου μας, διεκδικώντας τη θέση που αξίζει στην Ευρυτανία και τους ανθρώπους της”. Στην κεντρική ομιλία του Υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κοντογεώργου, έδωσε το παρόν και ο Θανάσης Χειμάρας, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με το Συνδυασμό «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης», ο οποίος κάλεσε τους πολίτες της Ευρυτανίας να στηρίξουν την προσπάθεια που ανέλαβαν, στο νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας.
Στη συνέχεια σας παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία του Κώστα Κοντογεώργου που έγινε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Αγαπητοί Συμπολίτες
Ευρυτάνισσες και Ευρυτάνες
Συμπληρώνονται φέτος δεκαέξι χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα κλείνει ο κύκλος της ζωής της με την μεγάλη αλλαγή που έφερε στην χώρα μας ο «Καλλικράτης».
Σ’ αυτή την διαδρομή πορευτήκατε μαζί, τα έξι πρώτα χρόνια ως Νομαρχιακός Σύμβουλος και τα τελευταία δέκα ως Νομάρχης, με τη δική σας έγκριση και εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη που την εκφράσατε σ’ εμένα και τους συνεργάτες μου απλόχερα, χωρίς ενδοιασμούς. Εμπιστοσύνη που πιστεύουμε ότι τιμήσαμε στο ακέραια, χωρίς υπερβολές και έπαρση, συναισθανόμενοι πάντα το βάρος των ευθυνών μας αλλά και το γενικό συμφέρον της Ευρυτανίας.
Αναπτύξαμε τις μεταξύ μας σχέσεις με αλληλοσεβασμό και απλότητα, με την δυνατότητα επικοινωνίας μας σε καθημερινή βάση, χωρίς μεσάζοντες, αυλές και παρατρεχάμενους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, με την συνεχή παρουσία της Νομαρχίας στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.
Αποδείξαμε ότι η Ευρυτανία έχει φωνή, την δική της φωνή δυνατή, ξεκάθαρη, διεκδικητική, ασυμβίβαστη.
Χαράξαμε στρατηγική για την ανάπτυξη του τόπου μας, η οποία είναι αποδεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία των Ευρυτάνων. Στρατηγική που βασίζεται στη γνώση των προβλημάτων, την ρεαλιστική μελέτη, την συνέπεια και αποτελεσματικότητα στη δράση, στον δημοκρατικό διάλογο αλλά και την σκληρή εργασία και τον σύγχρονο προγραμματισμό. Στρατηγική που εκφράστηκε μέσα από τρείς θεμελιώδης αρχές:
1.Τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την ολοκλήρωση των τεχνικών υποδομών του Νομού και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος
2.Την ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας με βασική κατεύθυνση τον εναλλακτικό τουρισμό και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, χωρίς να εγκαταλειφθούν οι παραδοσιακές δομές παραγωγής, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν συμπλήρωμα του τουριστικού μας προϊόντος.
3.Την ενημέρωση, κινητοποίηση και στήριξη όλων των Ευρυτάνων για την ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών και την ανάδειξη ευκαιριών εκμετάλλευσης τοπικών πόρων
Προσηλωμένοι σε αυτούς τους στόχους εργαστήκαμε σκληρά και ακούραστα. Συνεργαστήκαμε με τους Δήμους, την Περιφέρεια, τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, πολιτιστικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις, με ανθρώπους του πνεύματος και την Εκκλησία αλλά και με απλούς πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις, ενώνοντας την κοινωνία, εξαπλώνοντας τον δημιουργικό διάλογο.
Πετύχαμε να αλλάξουμε την όψη της Ευρυτανίας. Ας θυμηθούμε όλοι μας τον τόπο μας είκοσι ή ακόμη και δέκα χρόνια πριν σε τι επίπεδο βρισκόταν και πως είναι σήμερα. Με σύγχρονες υποδομές που ζηλεύουν πολλές περιοχές της πατρίδας μας, άρτιες τουριστικές εγκαταστάσεις, σύγχρονα δίκτυα, σημαντικές επιχειρήσεις, αλλά και ελκυστικός όσο ποτέ άλλοτε, παρόλο τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας με την οικονομική κρίση.
Οι βασικοί οικονομικοί δείκτες, οι οποίοι καθορίζουν και την πορεία ενός τόπου, έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό που προσεγγίζουν το μέσο όρο της χώρας και πολλές φορές τον ξεπερνούν κατά πολύ. Για παράδειγμα η Ευρυτανία σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία της Ε.Σ.Υ.Ε. βρίσκεται στην δεύτερη θέση σε επίπεδο χώρας όσον αφορά τις κατά κεφαλήν καταθέσεις με 20.183€ ενώ έχει προσεγγίσει το 99% του μέσου όρου του κατά κεφαλήν εισοδήματος της Ευρώπης των 25 κρατών - μελών
Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες
Με όλα όσα αναφέραμε, εύλογα γεννάται το ερώτημα, τελικά λύσαμε όλα τα προβλήματα;
Φυσικά και όχι
Η σύγχρονη ζωή γεννά συνεχώς νέα προβλήματα αλλά και πολλά ακόμη απομένουν να γίνουν.
Όμως βέβαιο είναι ότι σ’ αυτήν την πορεία κάναμε και λάθη. Λάθη χωρίς πρόθεση. Λάθη που προέκυψαν από την επιμονή μας να δώσουμε άμεσες λύσεις σε προβλήματα δύσκολα που τις περισσότερες περιπτώσεις ήταν άλυτα. Λάθη που έγιναν μαθήματα και γιγάντωσαν την θέλησή μας για μεγαλύτερη προσπάθεια και αποτελεσματικότερη δράση.
Για όσα πετύχαμε αλλά και για την κατανόησή σας, στα λάθη μας, σας εκφράζουμε για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες μας από καρδιάς.
Ταυτόχρονα όμως να δηλώσουμε ότι παραμένουμε πιστοί στις επάλξεις του αγώνα και στις ηθικές αξίες του τόπου μας, διεκδικώντας τη θέση που αξίζει στην Ευρυτανία και τους ανθρώπους της.
Φίλες και Φίλοι συμπολίτες,
Μπροστά στην νέα πραγματικότητα που επέβαλε στη χώρα μας το πρόγραμμα «Καλλικράτης» για την νέα συγκρότηση της Αυτοδιοίκησης οι προκλήσεις αλλά και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.
Απαιτείται συνοχή και συσπείρωση όλων των δυνάμεων για να διασφαλίσουμε το μέλλον του τόπου μας.
Απαιτείται γνώση, εμπειρία και σωφροσύνη για να πετύχουμε τους στόχους μας μέσα στη νέα μεγάλη οικογένεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Απαιτείται η εξασφάλιση συμμαχιών και η ανάπτυξη σχέσεων φιλίας, εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης μεταξύ των επιμέρους περιοχών.
Μα πάνω από όλα απαιτεί ανθρώπους που αποδεδειγμένα μπορούν να αντιμετωπίσουν την νέα κατάσταση. Ανθρώπους που να ενώνουν τους πολίτες και που ασυμβίβαστα να μπορούν να διεκδικήσουν την λύση των προβλημάτων του τόπου μας.
Επειδή πιστεύουμε ότι μπορούμε να εκφράσουμε την θέλησή σας και το συμφέρον του τόπου μας, επειδή συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο κοινό μας όραμα για μια Ευρυτανία ζωντανή, σύγχρονη και ευημερούσα, θέτουμε και πάλι τους εαυτούς μας στην κρίση σας.
Ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, με το συνδυασμό του εκλεκτού φίλου Θανάση Χειμάρα, Νομάρχη Φθιώτιδας και υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, πλαισιωμένος από πέντε έμπειρους και με γνώση των προβλημάτων του τόπου Ευρυτάνες ως υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, ζητούμε την αγάπη και την στήριξή σας.
Με αυτή μας της προσπάθεια επιδιώκουμε:
Την αξιοποίηση και νέου θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη» για την συγκρότηση σύγχρονης ευέλικτης και αποτελεσματικής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Φίλες και φίλοι Ευρυτάνες,
Η παρούσα προεκλογική περίοδος είναι πολύ διαφορετική από οποιαδήποτε προηγούμενη. Διακυβεύονται κρίσιμα θέματα για τον τόπο μας. Η απόφασή σας είναι καθοριστική και σημαντική τόσο για την Ευρυτανία όσο και για τον καθένα χωριστά.
Εμείς για άλλη μια φορά, δεσμευόμαστε απέναντί σας, να διεκδικήσουμε την προτίμησή σας με ευπρέπεια και σεβασμό, χωρίς ακρότητες και ψεύτικες υποσχέσεις, χωρίς να κατηγορήσουμε κανένα.
Ο τόπος μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα τώρα, με την κρίση που μαστίζει κάθε οικογένεια, κάθε πολίτη. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, σκληρή εργασία, εμπνευσμένος προγραμματισμός και μεθοδική διεκδίκηση για να πάμε μπροστά.
Σ’ αυτή την προοπτική σας καλούμε όλους κοντά μας, στον κοινό αγώνα για πρόοδο και ευημερία, για να κρατήσουμε την Ευρυτανία ενωμένη, δημιουργική και ελκυστική, που να διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών της.
Σας καλούμε να στηρίξετε με την εμπιστοσύνη σας τον συνδυασμό μας «Μαζί για την Στερεά Ελλάδα», γιατί μαζί θα πορευθούμε για τα επόμενα χρόνια του μέλλοντος.