Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Βασίλης Καραμπάς Υποψ. Αντιπεριφερειάρχης: «… ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται»


Δυο μόλις μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ευρυτανίας και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Βασίλη Καραμπά. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, εκφράζει την αισιοδοξία του για τις εκλογές της Κυριακής, αισιοδοξία που πηγάζει όπως λέει από τα μηνύματα νίκης και αγάπης που έλαβε όλο το διάστημα του προεκλογικού αγώνα, για την επομένη των εκλογών και για τους σχεδιασμούς του από την νέα του θέση αν εκλεγεί Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς. Αυτά και άλλα πολλά στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.

κ. Καραμπά βρισκόμαστε 2 μέρες πριν από τις εκλογές. Ποιο είναι το μήνυμα που εισπράξατε από τις περιοδείες σας;
Πραγματικά είμαι συγκλονισμένος από την ανταπόκριση του κόσμου που έχουμε λάβει όλες αυτές τις μέρες κατά την περιοδεία μας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι μηνύματα αγάπης, συμπαράστασης και νίκης και μας κάνουν να αισθανόμαστε πάρα πολλοί αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Περιμένουν κάτι το διαφορετικό από τον Κλέαρχο Περγαντά για να φέρει την ανανέωση στην Περιφέρεια.
Όλη η ομάδα είναι εφοδιασμένη με αστείρευτες δυνάμεις και με όρεξη να εργαστούμε σκληρά για το Νομό. Είμαστε μακριά από τις μικροπολιτικές και οι δέσμευσή μας είναι να ασχοληθούμε με τα μεγάλα έργα.

Είναι θετικό το κλίμα από την Περιφέρεια για τη νίκη του συνδυασμού «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΝΑΤΑΣ»;
Επειδή είχα τη δυνατότητα να επισκεφθώ πολλές περιοχές και σχεδόν όλους τους νομούς της Περιφέρειας που μένουν Ευρυτάνες, έλαβα αυτό το μήνυμα της νίκης του Κλέαρχου Περγαντά. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στους πολίτες, απ’ όποια γραμμή μας στείλουν και βεβαίως στοχεύομε το αποτέλεσμα να είναι θετικό για μας από την πρώτη Κυριακή.

Εδώ και τόσα χρόνια βρίσκεστε στο τιμόνι του Δήμου Καρπενησίου. Πιστεύετε ότι έχετε κι άλλες δυνάμεις για να προσφέρετε στον τόπο;
Όπως έχω ξαναπεί σε παλιότερη συνέντευξή μου στην εφημερίδα σας, η αυτοδιοίκηση είναι η ερωμένη μου, κι από αυτόν τον έρωτα αντλώ τις δυνάμεις μου. Κι έχω απεριόριστες δυνάμεις ειδικά τώρα που αντιμετωπίζουμε κάτι καινούργιο. Έχουμε απέναντί μας τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών κι αυτά πρέπει να πολεμήσουμε.

Ως ο μέχρι τώρα «καπετάνιος» του Δήμου Καρπενησίου, θέλω να μου πείτε ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα στο νέο διευρυμένο Δήμο;
Λόγω και των δικών μου υποχρεώσεων είναι γεγονός ότι δεν μπορώ να παρακολουθήσω από κοντά την πορεία του Βαγγέλη Καρφή. Τα μηνύματα όμως που παίρνω είναι ότι θα είναι μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση μεταξύ των δύο μεγάλων υποψηφίων και θεωρώ ότι η νίκη θα κριθεί στα σημεία.

Πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκε την Ευρυτανία ο επικεφαλής του Συνδυασμού ο κ. Περγαντάς. Εντόπισε προβλήματα στο Νομό;
Ήταν προσωπική απόφαση του Περγαντά να έρθει στην Ευρυτανία και να επισκεφθεί κάθε γωνιά της, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τον τόπο και βλέποντας τα προβλήματά του. Με την ευκαιρία αυτή είδε το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, αλλά και τα αρνητικά που έχει ο νομός μας, και είναι πάρα πολλά όσον αφορά τις υποδομές. Δεν έχω μάθει να ισοπεδώνω κανέναν και γι’ αυτό έχω να πω ότι όσοι δούλεψαν μέχρι σήμερα προσέφεραν. Το θέμα, όμως, είναι να δούμε τα πραγματικά προβλήματα της Ευρυτανίας και ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το πρώτο πράγμα με το οποίο θα πρέπει να καταπιαστείτε την επομένη των εκλογών;
Εμείς χωρίζουμε το πρόγραμμά μας σε 5 άξονας.
1ον σε έργα υποδομής και οδοποιίας, με κύριο έργο το δρόμο Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο, που δυστυχώς λαθεμένες πολιτικές κινήσεις μέχρι σήμερα μας οδήγησαν να βρισκόμαστε στο σημείο 0.
2ον σε περιβάλλον, με χρηματοδοτήσεις για την ολοκλήρωση των ΧΥΤΑ και βιολογικούς καθαρισμούς.
3ον σε Παιδεία – Αθλητισμό – Τουρισμό. Πρώτον θα αγωνιστούμε να παραμείνει το ΤΕΙ και να δημιουργηθεί νέα σχολή. Ειδικά δε για την Ευρυτανία έχουμε την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου και του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου. όπως γνωρίζουμε όλοι η Ευρυτανία ζει από τον τουρισμό, και έτσι θα δοθούν νέες ευκαιρίες και νέες προκλήσεις για να προσελκύει ετησίως ο νομός μας αυξημένο αριθμό επισκεπτών.
4ον σε υγεία και Πρόνοια. Θα ενισχυθούν τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικής Προστασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Το Γηροκομείο, το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία.
5ον σε ανάπτυξη επιχειρηματικότητας.

Ένα μήνυμα σας για τους Ευρυτάνες.
Πιστεύω ότι μπορούμε να υπηρετήσουμε τους Ευρυτάνες με την καθαρότητα του πολιτικού μας λόγου, με την καρδιά και τη ψυχή μας και κυρίως με την εμπειρία μας.
Μέσα από το νέο θεσμό θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τον Ευρυτάνα. Ποιότητα ζωής και επιχειρηματικότητα με μείωση ανεργίας, απευθυνόμαστε σε έναν – έναν Ευρυτάνα του ζητάμε τη ψήφο και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα του στο κάθε τι το οποίο θα ανακύψει προσωπικά στον καθένα. Γι’ αυτό θα πρέπει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου να βρεθούν όλοι στις κάλπες και να ψηφίσουν. Θέλουμε δυνατό και ισχυρό πολίτη και να μην απέχει λόγω δυσαρεσκειών από τα πολιτικά του καθήκοντα.