Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Μονομαχίες που κόβουν την ανάσα Τάτσης vs Μπαμπαλή στον Δήμο Αγράφων και Μπακογιάννης vs Καρφή στον Δήμο Καρπενησίου

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές μπήκαμε, καθώς μας χωρίζουν από την κάλπη λίγες μόνο ώρες. Ο μήνας που πέρασε ήταν γεμάτος από προεκλογικές ομιλίες, επισκέψεις των υποψηφίων σε όλα τα χωριά της Ευρυτανίας, ενώ άξιο προς αναφορά είναι ότι διεξήχθη ένας πολιτικά πολιτισμένος αγώνας απ’ όλους τους συνδυασμούς, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ευρυτανία πάει μπροστά.
Επισήμως σταματούν την Παρασκευή τα μεσάνυχτα οι προεκλογικές περιοδείες των συνδυασμών και οι τελευταίες κινήσεις των υποψηφίων.

Στο δήμο Καρπενησίου
Στο Δήμο Καρπενησίου τον δημαρχιακό θώκο διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο Βαγγέλης Καρφής με το συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ», ο Κώστας Μπακογιάννης με το Συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ», ο Νίκος Σερετάκης με το συνδυασμό «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και ο Ντίνος Μπομποτσιάρης με το συνδυασμό «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Όπως όλα δείχνουν μεγάλο είναι το ενδεχόμενο στο Δήμο Καρπενησίου να πάμε και σε δεύτερη Κυριακή, αφού δύσκολα τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν από την πρώτη. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η πλάστιγγα γέρνει προς στους δύο «δυνατούς» επικεφαλείς υποψηφίους Κώστα Μπακογιάννη και Βαγγέλη Καρφή, οι οποίοι πιθανόν είναι να μονομαχήσουν στις 14 του μήνα για τη δημαρχία. Βέβαια από το περιβάλλον του Κώστα Μπακογιάννη, υποστηρίζουν ότι ο Δήμος θα κερδιθεί από την πρώτη Κυριακή.

Στο Δήμο Αγράφων

Ο νέος Δήμος Αγράφων την Κυριακή το βράδυ θα έχει τον Δήμαρχό του, καθώς τα πράγματα για τον δεύτερο δήμο του νομού είναι πιο εύκολα, από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί μόνο δύο συνδυασμοί, αυτός του υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Τάτση «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ» και του Θοδωρή Μπαμπαλή «ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ». Εδώ η όποια πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, ωστόσο όμως πολλοί λένε ότι ο Δήμος θα κριθεί στις λεπτομέρειες και για λίγους ψήφους.
Στην Περιφέρεια
Όσον αφορά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από πλευράς Ευρυτανίας, τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη διεκδικούν 6 υποψήφιοι. Ο Νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος με το Συνδυασμό του Θανάση Χειμάρα «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ», ο Δήμαρχος Καρπενησίου Βασίλης Καραμπάς με το συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ», η Ελισάβετ Σταμέλου με το συνδυασμό του Γιώργου Μαρίνου «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», ο Γιάννης Μακρής με το συνδυασμό του Νίκου Παπανδρέου «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», ο Σταύρος Κοσμάς με το συνδυασμό του Νίκου Στουπή «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» και ο Κώστας Ντζούζγος με το συνδυασμό της Δέσποινας Σπανούδη «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ».
Όπως όλα δείχνουν και σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί και δεύτερη Κυριακή για να εκλεγεί ο Περιφερειάρχης και κατ’ επέκταση και ο αντίστοιχος Αντιπεριφερειάρχης. Στην Ευρυτανία οι επικρατέστεροι μονομάχοι της δεύτερης Κυριακής είναι οι δυο παλιοί – καλοί φίλοι που θα βρεθούν αυτή τη φορά αντιμέτωποι, διεκδικώντας να υπηρετήσουν την Ευρυτανία από ένα άλλο μετερίζι.
Και εδώ, παρότι φαίνεται ότι ο Περγαντάς πάει μπροστά η μάχη θα είναι πολύ δυνατή.
Να ευχηθούμε όλα να κυλήσουν ομαλά και την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε και πάλι μαζί για να ενημερωθείτε λεπτομερώς για τα αποτελέσματα των εκλογών αναλυτικά από κάθε χωριό της Ευρυτανίας αλλά και για την Περιφέρεια.