Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 431


*Δυσκολεύει πολύ η κατάσταση στο ΚΤΕΛ Ευρυτανίας και φως δεν βλέπω. Ήδη ακυρώνονται δρομολόγια λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ χρήματα από χρέη προς το ΚΤΕΛ στην παρούσα φάση όπως πληροφορήθηκα δεν θα έρθουν. Μέσα σε αυτά και η άρνηση της Κυβέρνησης να στηρίξει το ΚΤΕΛ, κάνει την όλη κατάσταση ακόμη χειρότερη και ιδιαίτερα προβληματική.

*Με τα χέρια άδεια έμαθα πως γύρισε από την Αθήνα ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σπύρος Σταμούλης, όπου πήγε με τον Βουλευτή Ευρυτανίας και συναντήθηκαν με κυβερνητικούς παράγοντες για το ίδιο θέμα. Και απ΄ εδώ ενίσχυση στην παρούσα φάση δεν υπάρχει.

* Πάντως για το ίδιο θέμα επερώτηση στην Βουλή κατέθεσε και ο Ευρυτάνας Βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Μπούρας, ερωτώντας τους αρμοδίους Υπουργούς αν θα λάβουν μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί το ΚΤΕΛ Ευρυτανίας οικονομικά και να επαναλειτουργήσουν τα αστικά και υπεραστικά δρομολόγια του Νομού τα οποία έχουν διακοπεί. Ούτε και από δω βλέπω ΦΩΣ…

* Πάντως μόλις ασχολήθηκαν για το θέμα οι ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ, τότε πήραν φωτιά οι κονδυλοφόροι και το ενδιαφέρον γενικεύτηκε... Έτσι είναι αυτά.

* Την Ευρυτανία και πιο συγκεκριμένα το Σχολείο Κορυσχάδων, έμαθα από καλό φίλο πως επισκέφτηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα πληροφορήθηκα ότι έψαχναν το βιβλίο επισκεπτών, γιατί άραγε;

*Πάντως εκεί κοντά στις Κορυσχάδες εδώ και κάμποσο καιρό έχει στηθεί ένα μεγάλο κτίσμα απροσπέλαστο. Υψηλά τοιχία γύρω – γύρω και μέσα ένα Θεός ξέρει τι είναι. Μπορεί να είναι ένα απλό σπίτι και τίποτε παραπάνω.

*Δεν ξέρω αν πράγματι υπάρχουν τόσο ανόητοι στην Ευρυτανία, που έφτασαν μέχρι το σημείο να γράψουν αυτά τα απαράδεκτα συνθήματα στο σπίτι του νέου Δημάρχου Αγράφων. Θέλω να πιστεύω όμως ότι πρόκειται για λάθος και μάλιστα χονδρό…

* Ότι στηρίχτηκε ο Τάτσης από την νομαρχία και προσωπικά από τον Νομάρχη στις εκλογές, δήλωσε ο υποψ. Δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής. Που είναι το μυστικό ή το κακό στην υπόθεση. Σίγουρα στηρίχθηκε και το θεωρούμε απόλυτα φυσικό. Το αφύσικο είναι ότι τον Μπαμπαλή δεν τον στήριξαν εκείνοι που ήθελε και εκείνοι που θα έπρεπε για πολλούς και διάφορους λόγους να το κάνουν και εδώ νομίζουμε ότι υπάρχει το θέμα. Γιατί στις εκλογές αυτές, το ζητούμενο δεν είναι ποιος σε στήριξε αλλά ποιος δεν σε στήριξε…

* Ο καιρός περνάει και σε λίγες μέρες, οι νεοεκλεγέντες Αυτοδιοικητικοί του τόπου μας θα κληθούν να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα. Καλό θα είναι να φροντίσουν να πάρουν και κανένα μηχάνημα από την υπό κατάργηση Νομαρχία, γιατί άμα δεν έχεις ένα και δυο καλά χωματουργικά μηχανήματα αραγμένα στην διασταύρωση από Κρέντη προς Βαρβαριάδα, η στράτα για τα Άγραφα, δύσκολα θα μένει ανοιχτή.

* Εν αναμονή των διαχειριστικών ελέγχων, σε 3-4 φορείς του τόπου μας. Τα αποτελέσματα των οποίων θα κάνουν αίσθηση και μάλιστα μεγάλη. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

* Κρίμα που δεν επέζησε το πανέμορφο ελαφάκι (φωτο) που χτυπήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον κόμβο του Καρπενησίου. Τελικά τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στην περίπτωση αυτή και η Δ/νση Δασών ενήργησε τα δέοντα.