Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Εκδήλωση από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης “Ανεμώνη» για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Για τον λόγο αυτό, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Ανεμώνη» του Δήμου Καρπενησίου πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσία των μαθητών του Ενιαίου Λυκείου και του 1ου ΕΠΑΛ.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Αρχικά έγινε μια μικρή, αλλά ουσιώδη εισαγωγή, στο θέμα «αναπηρία» και έπειτα, προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ», που το περιεχόμενό του αφορούσε στη ζωή ενός δωδεκάχρονου παιδιού με τετραπληγία, τονίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του ζωή το ίδιο, αλλά και η οικογένειά του.
Με την προσπάθειά τους αυτή, τόσο η ακούραστη Διευθύντρια του Κέντρου Κωνσταντίνα Μπουμπουρή, όσο και οι συνεργάτες της, θέλησαν να αγγίξουν το τόσο ευαίσθητο αυτό θέμα, την αναπηρία, γιατί είναι κάτι που αφορά όλους είτε το έχουμε μέσα στο σπίτι μας είτε όχι. Η προβολή του εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ έγινε σε έφηβους, στοχεύοντας να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές τους, μιας και είναι το μέλλον του τόπου μας και εν γένει της χώρας μας. Είναι αναγκαιότητα στο μέλλον να βελτιωθούν οι δομές πρόνοιας, γιατί είναι το λιγότερο, αν μη τι άλλο, που οφείλουμε στο συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.