Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ Ε.Ο.Σ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - 2ος Αγώνας Νοτίου Περιφέρειας Π1-Κ1, Π2-Κ2 Πήλιο Διακρίσεις παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες


Το περασμένο Σαββατοκύριακο 19 και 20 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο πρωτάθλημα νοτίου περιφέρειας Π1-Κ1, Π2–Κ2 στη θέση «Αγριολεύκες» του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Συνολικά συμμετείχαν 97 αθλητές και αθλήτριες, ενώ ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρπενησίου συμμετείχε με 12 αθλητές και δύο αθλήτριες συνοδευόμενοι από τον Κολοκύθα Νεκτάριο και τους προπονητές Γουβιανάκη Άννυ, & Ζαχαράκη Ηλία. Συγκεκριμένα στην κατηγορία Π1-Κ1 πήραν μέρος οι Παναγιώτης Αντωνίου, Γιάννης Κατής, Γιώργος Μπάρκας, Γιώργος Γιόγιος, Γιάννης Γαλανός, Στέλιος Ρεσίτης, Νίκος Καραγκούνης, Σπύρος Κολοκώτσιος και Ανδρεάκη Φωτεινή. Ενώ στην κατηγορία Π2-Κ2 συμμετείχαν οι Φώτης Καλάλουε, Αλέξανδρος Τσιάλτας, Βαλάντης Τσιάλτας, Φάνης Παναγιωτόπουλος και Φωτεινή Κολόκα.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, το αγώνισμα γιγαντιαίας κατάβασης GS, που ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο το πρωί, ακυρώθηκε. Η συνεχής και ασταμάτητη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και η κακή ποιότητα του χιονιού, καθήλωσαν Ομοσπονδία, αθλητές αλλά και προπονητές. Την επόμενη ημέρα, ο καιρός βελτιώθηκε και χάρη στη μεγάλη προσπάθεια τόσο τις Ομοσπονδίας, όσο και των προπονητών και των αθλητών, πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης SL. Παρά τη δύσκολη ποιότητα χιονιού οι αθλητές τους συλλόγους μας στάθηκαν στο ύψος τους και κατάφεραν να επιστρέψουν με διακρίσεις. Πολλές βέβαια ήταν οι ακυρώσεις και οι εγκαταλείψεις.
Αναλυτικά, στην κατηγορία Π1-Κ1 ο Παναγιώτης Αντωνίου κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο, ο Νίκος Καραγκούνης την 6η θέση, ο Γιάννης Γαλανός την 7η θέση, ο Γιώργος Γιόγιος την 9η θέση, ο Ρεσίτης Στέλιος την 10η θέση και η Ανδρεάκη Φωτεινή την 10η θέση.
Στην κατηγορία Π2-Κ2 ο Καλάλουε Φώτης κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο , ο Τσιάλτας Βαλάντης την 5η θέση και η Κολόκα Φωτεινή την 5η θέση.
Τον αγώνα τίμησε ο Ολυμπιονίκης Christian Mayer, ο οποίος βρέθηκε στο Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου και για την παρουσίαση των νέων μοντέλων σκι για το 2012, της εταιρείας Elan. Δώρα με την υπογραφή του Ολυμπιονίκη, δόθηκαν στους τρεις πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας, με τη συνεργασία των καταστημάτων Κλαουδάτος.
Οι μικροί αθλητές που θα πάρουν την πρόκριση, θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στις 12 & 13 Μαρτίου στο Λαϊλιά Σερρών.