Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Με την Πόπη Γερακούδη συναντήθηκαν οι Δήμαρχοι Καρπενησίου & Αγράφων


Σε σύσκεψη με τους Δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων είχε την περασμένη εβδομάδα η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα η κ. Καλλιόπη Γερακούδη, συναντήθηκε με τους κ.κ. Κώστα Μπακογιάννη και Δημήτρη Τάτση, με τους οποίους συζήτησε για αρκετή ώρα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους Δήμους των. Οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Γραφείο της στη Λαμία, με την παρουσία των προϊσταμένων της Διαχειριστικής Αρχής της Στερεάς Ελλάδας, των Διευθυντών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων.
Στις συσκέψεις έγινε μια πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των προβλημάτων των Δήμων , εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και η δυνατότητα επιτάχυνσης του στη Στερεά Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προκειμένου να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν τα ανοιχτά μέτωπα στην περιοχή. Στο τέλος η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Δημάρχους.
Ο Κώστας Μπακογιάννης έθεσε στην κ. Γερακούδη το θέμα του οδικού άξονα Λαμία - Καρπενήσι και ζήτησε να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης καθότι οι μελέτες του είναι ολοκληρωμένες. Ακόμη ο Δήμαρχος Καρπενησίου ζήτησε από την Γ.Γ. την στήριξη για να προχωρήσει το έργο της αποκατάστασης του χώρου του παλιού ΚΤΕΛ, καθώς και για την δημιουργία ΧΥΤΑ, ενώ ο Δημήτρης Τάτσης, αναφέρθηκε στον δρόμο των Αγράφων και στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Σε δηλώσεις της μετά τις συσκέψεις αυτές η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη τόνισε τα εξής:« Ξεκινήσαμε σήμερα έναν πρώτο γύρο συναντήσεων και συσκέψεων με τους Δημάρχους της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου, μαζί με τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες, να καταγράψουμε τα προβλήματα, να προσδιορίσουμε τις προτεραιότητες μας και να προγραμματίσουμε για το μεσοδιάστημα που διανύουμε μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο.
Όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει το 2011 είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη χρονιά. Οι στόχοι που έχουνε τεθεί είναι υψηλοί και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο λαθών και καθυστερήσεων. Χρειάζεται συναντίληψη, συνεννόηση και συναπόφαση, προκειμένου να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα αλλά και προκειμένου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της περιοχής».
Ανάλογες συσκέψεις η κ. Γερακούδη πραγματοποίησε και με τους Δημάρχους Λαμιέων, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Μακρακώμης και Δομοκού.