Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Επίσημη επίσκεψη Αυγενάκη στην Ευρυτανία Οργανώνεται η ΔΗΣΥ στον νομό



Ικανοποιημένος από τις επισκέψεις και επαφές τους στον νομό μας, έμεινε ο υπεύθυνος του τομέα Οργανωτικού της ΔΗΣΥ και βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ευρυτανία για τα οργανωτικά θέματα του κινήματος.
Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ο Λ. Αυγενάκης, που έχει συγγενικούς δεσμούς με την Ευρυτανία, καθώς έχει παντρευτεί την πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλο Ελένη Μπανιά, συμμετείχε σε συνάντηση φίλων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, όπου σε μια εποικοδομητική σύσκεψη συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του κινήματος και τέθηκε χρονοδιάγραμμα πρωτοβουλιών. Την επομένη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη και λίγο αργότερα στο Κερασοχώρι με τον Δήμαρχο Αγράφων Δημήτρη Τάτση
.

Θερμό καλωσόρισμα επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Ευρυτανίας, στον υπεύθυνο του τομέα Οργανωτικού της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, στα πλαίσια της περιοδείας του στους νομούς Αχαϊας, Αιτ/νιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας.
Ο κ. Αυγενάκης την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, βρέθηκε στην Πάτρα, όπου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης, ενώ πραγματοποίησε και σειρά συσκέψεων για οργανωτικά θέματα του κινήματος με τοπικά στελέχη, όπως και συναντήσεις με ενεργούς πολίτες, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθνικοτοπικές οργανώσεις και άλλους φορείς. Μάλιστα, συναντήθηκε και με το Προεδρείο του Συλλόγου Κρητών το «Αρκάδι» στα γραφεία του Συλλόγου στην Πάτρα, όπου οι Κρήτες του επεφύλαξαν θερμό καλωσόρισμα με ρακί και χορούς.
Τη Δευτέρα, εβρισκόμενος στο Αγρίνιο, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τα Προεδρία και τις Διοικήσεις τοπικών θεσμικών φορέων, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τις συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για ζητήματα αιχμής, όπως για την πορεία της οικονομίας, την ανάπτυξη, τη φορολογία, τον ιδιωτικό τομέα, τις δαπάνες στην υγεία, ενώ εκτενή αναφορά έκανε και σε οργανωτικά θέματα.
Η τριήμερη περιοδεία του κ. Αυγενάκη συνεχίστηκε την Τρίτη στο Καρπενήσι και ολοκληρώθηκε με τελευταίο σταθμό τη Λαμία, όπου και παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος
Διαδοχικές συναντήσεις του υπεύθυνου
Οργανωτικού της ΔΗ.ΣΥ. και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, στο Καρπενήσι
Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του, ο υπεύθυνος του τομέα Οργανωτικού της Δη
μοκρατικής Συμμαχίας και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, στο Καρπενήσι, όπου συναντήθηκε με τοπικούς θεσμικούς φορείς, καθώς και με τους Δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων.
Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον με τον Δήμαρχο Καρπενησίου, κ. Κ. Μπακογιάννη και τους Αντιδημαρχους, στο Δημαρχείο Καρπενησίου, ενώ κατόπιν παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο «ΗΟΤΕL ELVETIA». Μετά την συνάντησή τους οι δυο άνδρες δήλωσαν
Δηλώσεις Μπακογιάννη για επίσκεψη Αυγενάκη«Είχαμε την πολύ μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε σήμερα εδώ στον δημαρχείο του νέου δήμου Καρπενησίου τον Λευτέρη Αυγενάκη ως επίσημο εκπρόσωπο της Δημοκρατικής συμμαχίας. Είναι ο πρώτος εκπρόσωπος ο οποίος ανταποκρίνεται στην πρόσκλησή μας. Ήρθε εδώ αποδεικνύοντας έμπρακτα την προσωπική του ευαισθησία για τον τόπο μας αλλά και την αγάπη που έχει για την Ευρυτανία συνολικά. Κάναμε μια πολύ καλή και αναλυτική συζήτηση για όλα τα προβλήματα τα οποία αφορούν τον Νομό, για το ζήτημα του ΤΕΙ, για το ζήτημα του δρόμου Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο, συζητήσαμε για το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο σήμερα βασανίζει πραγματικά πάρα πολλούς συμπολίτες μας, ενώ μιλήσαμε και για τα διάφορα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε εδώ, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης με τον Καλλικράτη. Θα ήθελε να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ που μας έκανε την τιμή να έρθει σήμερα στο Καρπενήσι, δεσμεύτηκε ότι θα προτείνει αρκετά από τα θέματά μας στο ελληνικό κοινοβούλιο και θα τα θέσει υπόψη της εθνικής αντιπροσωπίας, το οποίο για εμάς αποτελεί ένα πάρα πολύ μεγάλο κεφάλαιο”.
Δηλώσεις Αυγενάκη«Βρέθηκα στο Νομό Ευρυτανίας από χθες το βράδυ, για την ακρίβεια, σε έναν Νομό που δεν με συνδέει μόνο μια παλιά αγάπη για τον τόπο αυτό, μια απλή αγάπη ως στόχο διακοπών, αλλά με συνδέουν οικογενειακοί δεσμοί. Ένας τόπος που αγαπώ, που σέβομαι, που τιμώ την ιστορία του και τους ανθρώπους του, αλλά και προσωπικότητες που έχουν ξεκινήσει από εδώ και έχουν διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια. Χάρηκα γιατί είχα μια εξαιρετική συνεργασία με την νέα δυνατή δημοτική ομάδα του δήμου Καρπενησίου. Χάρηκα διότι και χθες εβρισκόμενος με στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση σε ότι αφορά τα οργανωτικά θέματα του κινήματος μας. Χαίρομαι διότι οι Ευρυτάνες δεν ξεχνούν την ιστορία τους, δεν ξεχνούν τους ανθρώπους που πρόσφεραν και αγάπησαν και στήριξαν τον τόπο αυτό πολύ περισσότερο βέβαια χαίρομαι γιατί θα βρω την ηρεμία μου στο σπίτι μου πλέον με την Ευρυτάνισσα που έχω δίπλα μου. Μιας και δεσμεύτηκα και το εννοώ ότι ο Νομός Ευρυτανίας, όσο δεν κατέχει ή δεν έχει κοινοβουλευτική έκφραση μέσω της Δημοκρατικής Συμμαχίας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, τον ρόλο αυτό θα προσπαθήσω να τον έχω εγώ, μέσα από τις παρεμβάσεις, την στενότατη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αλλά και τις πρωτοβουλίες σε επίπεδο κοινοβουλευτικό και όπου αλλού χρειαστεί, που θα προγραμματίσουμε και θα κάνουμε το επόμενο διάστημα. Βήματα αιχμής, όπως το εθνικό δίκτυο, ζητήματα όπως η ενδυνάμωση του συγκεκριμένου τμήματος του ΤΕΙ, αλλά και επιπλέον τμήματα τα οποία θα είναι εναρμονισμένα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες, την τοπική οικονομία, ζητήματα όπως το πετρέλαιο θέρμανσης ή το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» ή η διαχείριση των απορριμμάτων και μια σειρά άλλων ζητημάτων που τέθηκαν στο τραπέζι, το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναδειχτούν κοινοβουλευτικά και όπως χρειαστεί θα παλέψουμε γι αυτά μιας και είναι ο τόπος που αγαπάμε.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης συζητήθηκαν τα συγκεκριμένα προβλήματα της περιοχής, ενώ λόγος έγινε και για τις πολιτικές θέσεις και προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε ζητήματα αιχμής. Ακόμη, αναφορά έγινε στην πορεία προετοιμασίας του κινήματος ως το Ιδρυτικό Συνέδριο της Αθήνας, που θα λάβει χώρα στις 27-28-29 Μαΐου, αλλά και της ενίσχυσης της οργανωτικής δομής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Αργότερα, ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε και με Δήμαρχο Αγράφων, κ. Δ. Τάτση και τους Αντιδημάρχους, στο Δημαρχείο στο Κερασοχώρι.
Σημειώνεται ότι η τριήμερη περιοδεία του κ. Αυγενάκη ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, με τελευταίο σταθμό τη Λαμία, ενώ στις 20.30 παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
Στο Δημαρχείο του Κερασοχωρίου, τον κ. Αυγενάκη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι καθώς και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Στην σύσκεψη που ακολούθησε, ο Δημήτρης Τάτσης έθεσε υπόψη του κ. Αυγενάκη τα μεγάλα ζητήματα, που αφορούν τον Δήμο και είναι ο δρόμος των Αγράφων, ο παραμεγδόβιος και η τουριστική ανάπτυξη της λίμνης Κρεμαστών. Με αφορμή την πρόσφατη επερώτηση του κ. Αυγενάκη για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στην Ευρυτανία, ο κ. Τάτσης ενημέρωσε λεπτομερώς τον Βουλευτή της ΔΗΣΥ, για τα Σχολεία που λειτουργούν στον Δήμο, ζητώντας του να κάνει από την πλευρά του ότι μπορεί προκειμένου να μην γίνει καμία συγχώνευση των Σχολείων στον Δήμο Αγράφων. Τέλος από τον Δήμαρχο τέθηκε υπόψη του κ. Αυγενάκη, η πορεία των προγραμμάτων «ΜΠΑΛΤΑΝΤΖΗΣ και ΘΗΣΕΑΣ» που βρίσκονται σε ακινησία, καθώς και για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Στο Κερασοχώρι ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε και είχε εγκάρδια συζήτηση και με μέλη του Συλλόγου Γυνακών Φραγκίστας.
Μετά το πέρας των συναντήσεων αυτών, ο Δήμαρχος Αγράφων Δημήτρης Τάτσης, στα πλαίσια της Αβραμιαίας φιλοξενίας που χαρακτηρίζει όλους τους Αγραφιώτες, δεξιώθηκε τον κ. Αυγενάκη και την ευρυτανοπούλα σύζυγό του Ελένη Μπανιά σε ταβέρνα της Κρέντης με ντόπια εδέσματα.
Στο «Κασμίρ», με παλιούς και νέους για τα επόμενα βήματα της ΔΗΣΥ στην Ευρυτανία
Μεταξύ φίλων και γνωστών βρέθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο Λευτέρης Αυγενάκης. Στο γνωστό καφέ «ΚΑΣΜΙΡ» φίλοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Ντόρας Μπακογιάννη στο Καρπενήσι, είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν πολλά και διάφορα με τον κ. Αυγενάκη και κυρίως για το παρόν και το μέλλον της ΔΗΣΥ στην Ευρυτανία. Στην ωραία αυτή ομήγυρη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, που ήταν και ο εμπνευστής της συγκέντρωσης, ο Άλκης Παπασπύρου, ο Δημήτρης Καρατσίκης, ο Φαρμακοποιός Κώστας Λάππας, ο Γιατρός Ν. Τσιλίκας, ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κουτρομάνος, η κ. Ξένη Ματζούφα, προσωπική φίλη της κ. Μπακογιάννη και φυσικά ο φακός του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, που κατέγραψε πολλά στιγμιότυπα από αυτή την πολύ σημαντική συνάντηση.