Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Άγραφα- Βελούχι 2-3 Νίκησε το ευρυτανικό ποδόσφαιρο Μεγάλη ανατροπή για το Βελούχι


Ένα από τα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά παιχνίδια του τοπικού μας πρωταθλήματος, ήταν η εξ αναβολής αναμέτρηση μεταξύ Αγράφων και Βελουχιού, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο Στάδιο Καρπενησίου. Μεγάλος θριαμβευτής αυτού του αγώνα, το Βελούχι, που επικράτησε με 3-2, καταφέρνοντας όμως να γυρίσει το 2-0 που ήταν μέχρι το 43΄, με συνεχή αντεπίθεση σε 2-3. Βέβαια μεγάλος κερδισμένος από αυτό το ματς, βγήκε το ευρυτανικό ποδόσφαιρο, που έστειλε ένα μήνυμα, σε κάθε ποδοσφαιρόφιλο ότι είναι καλύτερα να παρακολουθείς τέτοια παιχνίδια, παρά αυτά που είδαμε την περασμένη αγωνιστική στην Super League!!!
Δικαιολογημένα το ντέρμπι αυτό χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, μεταξύ των πρωτοπόρων του βαθμολογικού πίνακα, δυο ομάδων που θα συναντηθούν όπως όλα δείχνουν και στους αγώνες της τετράδας.
Πέρα όμως από την διακύμανση του σκορ και τα πολλά γκολ που σημειώθηκαν, στο ντέρμπι αυτό είχαμε την αποβολή του πολύπειρου Γ. Κρασιά για εξύβριση σε παράγοντα των Αγράφων (Δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές ο 39χρονος αμυντικός του Βελουχιού) αλλά και την επανεμφάνιση στους ευρυτανικούς αγωνιστικούς χώρους του Δημήτρη Ζαλοκώστα.
Μετά και από αυτόν τον αγώνα, το Βελούχι εδραιώθηκε πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς, ενώ τα Άγραφα, παρά την ήττα τους παρέμειναν στην 2η θέση με 19 βαθμούς, ένα βαθμό παραπάνω από την Δόξα, που την επόμενη αγωνιστική παίζει με το Βελούχι εκτός έδρας και 2 βαθμούς παραπάνω από τον Άγιο Προκόπιο που υποδέχεται το Κεράσοβο.
Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και κατάφερε με την συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον νεοαποκτηθέντα από το Κεράσοβο Ταξιάρχη Καλύβα, ο οποίος πήρε ωραία μπαλιά από εκτέλεση φάουλ του Γουλέτα στην καρδιά της άμυνας του Βελουχιού και με υποδειγματικό πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρεσίτη, κάνοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 1-0. Το Βελούχι προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα, όμως στο 29΄ μετά από νέο φάουλ του Γουλέτα, ο προωθημένος Κατής με προβολή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Βελουχιού γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του.
Το Βελούχι μετά και το 2ο γκολ των γηπεδούχων, βγήκε μπροστά προκειμένου να μειώσει το σκορ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημιχρόνιο. Το συγκρότημα του Γιάννη Ελεφάντη έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, τόσο στο 40΄ με το πλασέ του Ζαλοκώστα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Καλύβα, όσο και στο 42΄ με το φάουλ του Μπόνια που μπλόκαρε ο πορτιέρο των Αγράφων. Δυο λεπτά όμως πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο στόχος των φιλοξενούμενων για μείωση του σκορ επετεύχθη με τον Πάτρου να στέλνει την μπάλα με ωραία κεφαλιά στα δίχτυα των Αγράφων και την ομάδα του στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1.
Η μείωση του σκορ, έδωσε άλλο αέρα στους παίχτες του Βελουχιού, που μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι για την γρήγορη ισοφάριση. Η πρώτη καλή στιγμή για το Βελούχι, που ακούμπησε το 2-2, ήλθε στο 50΄, όμως ο κεραυνός που εξαπέλυσε ο Μπόνιας, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καλύβα. Στο 57΄ το Βελούχι ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπόνια και 10΄ λεπτά αργότερα θα μπορούσε να μείνει με 10 παίχτες αν ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειχνε κόκκινη κάρτα στο χτύπημα του Τσιλιμέκη στον Ζωχάκη.
Η νίκη για τους πρωτοπόρους χαμογέλασε στο 84΄ με τον Μπόνια να πετυχαίνει, με τρομερό σουτ, ένα από τα καλύτερα γκολ του τοπικού μας ποδοσφαίρου, αφήνοντας άγαλμα τον Καλύβα και χαρίζοντας στην ομάδα ένα μεγάλο τρίποντο, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου.
Τα Άγραφα είχαν τον τελευταίο λόγο για να ισοφαρίσουν τον αγώνα, όμως η κεφαλιά του Τ. Καλύβα στο 87΄ βρήκε στους αμυντικούς του Βελουχιού και κατέληξε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Ικανοποιημένος δήλωσε μετά τον αγώνα ο Γιάννης Ελεφάντης κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πάθος των παιχτών του για την νίκη, ενώ συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους έδωσε στους παίχτες του ο Δημήτρης Αντωνίου, που μίλησε όμως και για δίκαιη επικράτηση του Βελουχιού.
Κορυφαίος των νικητών ο Μπόνιας και πολύ καλοί από το Βελούχι οι Πάτρου και Πασσάς. Καλύτερος των γηπεδούχων ο Γουλέτας, εντυπωσιακός στο ντεπούντο του ο Τ. Καλύβας ενώ διακρίθηκαν και οι Ζωχάκης, Κατής.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο

11΄ Ο Καλύβας Τ σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής του Βελουχίου στην δεξιά γωνία στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους Αγραφιώτες 1-0
30΄ Ο Γουλέτας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά βρήκε τον Κατή και αυτός από κοντά με συρτό σουτ έκανε το 2-0
42΄ Ο Μπόνιας εκτέλεσε απευθείας φάουλ μπλόκαρε σταθερά ο Καλύβας Γ
43΄ Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά βρήκε τον Πάτρου και αυτός με κεφαλιά μείωσε σε 2-1
Β΄ Ημίχρονο
50΄ Ο Μπόνιας επιχείρησε σουτ από μακριά στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι
52΄ Ο Σερπάνος δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή αλλά μπλόκαρε ο Ρεσίτης
57΄ Ο Τσιλιμέκης ανετράπη στην περιοχή των Αγράφων και ο Διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπόνιας ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καλύβα Γ ισοφαρίζοντας σε 2-2
66΄ Ο Συγγελόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από δεξιά έδιωξε με υπερένταση ο Καλύβας Γ
84΄ Ο Μπόνιας εκτέλεσε απευθείας φάουλ από αριστερά στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι βάζοντας τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 2-3
85΄ Η ομάδα του Βελουχίου έμεινε με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Κρασιάς
86΄Κεφαλιά Τ. Καλύβα, πάνω στα σώματα των αμυντικών και κόρνερ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Άγραφα: Καλύβας Γ, Ζωχάκης, Πατρώνης, Τσιγαρίδας, Γατής Β (Θεοχαρης), Κατής, Μάρκης, Καλύβας Τ, Σερπάνος, Γουλέτας, Καλύβας Κ
Βελούχι: Ρεσίτης, Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Πασσάς, Ντουφεκιάς, Μπόνιας, Τσιλιμέκης (Νικολάου), Ζαλοκώστας (Κουτσουπιάς), Πάτρου, Φλωράκης (Τσιλίκας)