Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΜΕΔΙΠ) Ξεκίνησε σήμερα το Σεμινάριο «Σακχαρώδης Διαβήτης και Αγγειοπάθεια, Κλινική Εμπειρία, Διάγνωση και Αντιμετώπιση Διαβητικού Ποδιού»

Ξεκίνησε σήμερα στο Καρπενήσι και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 27/2 το Σεμινάριο «Σακχαρώδης Διαβήτης και Αγγειοπάθεια, Κλινική Εμπειρία, Διάγνωση και Αντιμετώπιση Διαβητικού Ποδιού», που θα λάβει χώρα στο ΜΟΝΤΑΝΑ

Το διαβητικό πόδι αποτελεί σήμερα μια από τις συχνότερες επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη, καθώς σχετίζεται με τον ακρωτηριασμό των κάτω άκρων κάποιου συνανθρώπου μας κάθε 30 δευτερόλεπτα σε διεθνές επίπεδο!

Οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν στον ακρωτηριασμό είναι τα έλκη των κάτω άκρων. Υπολογίζεται ότι το 25 % των ατόμων με διαβήτη θα εμφανίσει έλκος στα κάτω άκρα έστω μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Στατιστικά, 1.000.000 άτομα με σακχαρώδη διαβήτη αναγκάζονται να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό ενός άκρου τους σε ετήσια βάση.

Με αυτά τα δεδομένα, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) διοργανώνει το 2ο Κλινικό Σεμινάριο με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης και Αγγειοπάθεια, Κλινική Εμπειρία, Διάγνωση και Αντιμετώπιση Διαβητικού Ποδιού», στις 25 – 27 Φεβρουαρίου 2011 στο Καρπενήσι (ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΑ).

Στο Σεμινάριο πρόκειται να συζητηθούν όλα τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν τις επιπλοκές του διαβητικού ποδιού και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους.