Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Κλεομένης Λάππας Αντιδήμαρχος Καρπενησίου: “Το κολυμβητήριο είναι το στολίδι της πόλης μας”


Δηλώσεις για το κολυμβητήριο καθώς και για τα στάδιο της πόλης έκανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κλεομένης Λάππας. Ο Κ. Λάππας, τονίζει ότι από την πλευρά του Δήμου, θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες έτσι ώστε στο κολυμβητήριο να γίνουν οι όποιες επισκευαστικές κτιριακές εργασίες απαιτούνται, να εγκατασταθεί σύστημα οξυγόνωσης του νερού και να βρεθεί ο τρόπος να μειωθούν τα λειτουργικά του έξοδα, με την χρήση εναλλακτικών καυσίμων. Ανάλογες κινήσεις δρομολογούνται σύμφωνα με τον κ. Λάππα, τόσο για το Στάδιο, όσο και για το κλειστό γήπεδο που αντιμετωπίζει μεγάλα κτιριακά προβλήματα.
Η συνέντευξη του κ. Λάππα έχει ως εξής: “Το κολυμβητήριο είναι στολίδι για την πόλη μας έχει πάρα πολλούς αθλητές, το θέμα όμως είναι ότι έχει κάποια προβλήματα, τα λειτουργικά του έξοδα είναι πολλά αλλά αντιμετωπίζουμε και προβλήματα με την συντήρηση του. Καταρχάς θα πρέπει να βρούμε λύσεις για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων αλλά και τη βελτίωση στην παροχή υπηρεσιών. Τι θέλω να πω με αυτό. Έχουμε προβλήματα με την στέγη αλλά και με το νερό. Κάνουμε κάποιες ενέργειες να βάλουμε οξυγόνωση νερού να καταργήσουμε την χλωρίωση, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να κολυμπάνε χωρίς να ανησυχούν για την υγεία τους, αλλά και όσον αφορά την οργάνωση τις ώρες που θα λειτουργεί. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια συγκέντρωση με τους υπαλλήλους των γυμναστηρίων Καρπενησίου, οργανώσαμε ένα πλάνο το οποίο θα ακολουθήσουμε με πολύ θετικά αποτελέσματα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε σε πρώτη φάση είναι να συνεχίσουμε πάνω στις ενέργειες που έκαναν οι προηγούμενοι. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να καταργήσουμε τις ενέργειες και τα θετικά οφέλη. Εμείς θα συνεχίσουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Το θέμα όμως είναι πως τα λειτουργικά έξοδα του κολυμβητηρίου είναι πάρα πολλά. Ενέργειες κάνουμε και προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή κάνουμε μια έρευνα για εναλλακτικά καύσιμα, βιοκαύσιμα και προς το παρόν καταλήξαμε στην χρήση καυστήρων και καυσίμων Πέλετ. Όλα αυτά είναι υπό διερεύνηση ακόμη, ενώ ένα δεύτερο βήμα όπως είπα είναι η οξυγόνωση νερού και από κει και πέρα προσπαθούμε με μικρές ενέργειες να συντηρήσουμε το κτήριο και να κάνουμε εξοικονόμηση ή στο νερό ή στην ενέργεια. Τα λειτουργικά του έξοδα επαναλαμβάνω είναι πάρα πολλά και για αυτό προτεραιότητα μας είναι αυτό ακριβώς, να μπορέσουμε να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας του. Παράλληλα όμως δεν μπορούμε να μην κάνουμε ενέργειες και προς την βελτίωση του, δίνοντας όμως ιδιαίτερη βαρύτητα στην υγεία των δημοτών”.

Και μιας και μιλάτε για προτεραιότητες ποιες είναι αυτές;Καταρχάς τα βιοκαύσιμα όπως προανέφερα, η οξυγόνωση του νερού και μια 3η ενέργεια την οποία τώρα αρχίζουμε, είναι η αλλαγή των παραθύρων ή η συντήρηση των είδη υπαρχόντων και καλύμματα για το νερό το βράδυ που δεν χρησιμοποιούνται, γιατί έτσι εξοικονομούμε πάρα πολύ ενέργεια. Υπήρχαν βέβαια κάποια καλύμματα τα οποία χρησιμοποιούνται, όμως έχουν φθαρεί κάποια και καταβάλουμε προσπάθειες να αντικατασταθούν.

Πάμε σε ένα άλλο θέμα που είναι το Δημοτικό Στάδιο όπου το κλειστό γήπεδο έχει και αυτό πολλά προβλήματα.Υπάρχουν και εκεί προβλήματα αυτό είναι αλήθεια και εκεί προτεραιότητά μας είναι η συντήρηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και στην συνέχεια βέβαια η βελτίωσή τους.
Όσον αφορά το γήπεδο ποδοσφαίρου έχει μπει πλαστικός χλοοτάπητας αλλά δυστυχώς και οι φίλαθλοι και ο κόσμος βλέπει μια άσχημο εικόνα και κυρίως με τις κερκίδες. Εκεί θα δούμε κάτι;
Καταρχάς πριν πάμε στις κερκίδες έχουμε ένα πρόβλημα με το γήπεδο. Ο τάπητας που έχει τοποθετηθεί είναι πολύ καλής ποιότητας, όμως ο χώρος του στίβου είναι χωμάτινος και τώρα το χειμώνα έχουμε λάσπες με υπαρκτό τον κίνδυνο να καταστραφεί ο τάπητας. Μελέτες γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε μια οικονομική αλλά ταυτόχρονα καλή λύση. Κάνουμε μελέτες όσον αφορά τη εγκατάσταση ταρτάν. Και κύρια προτεραιότητά μας είναι να χρησιμοποιείται από τους δημότες και από τους συλλόγους κυρίως τους ποδοσφαιρικούς αλλά και τους υπόλοιπους συλλόγους. Γίνετε χρήση του γηπέδου από αρκετές ομάδες, δεν ξεχνάμε ποιες είναι οι ανάγκες και κάνουμε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Το άλλο θέμα είναι των κερκίδων, είναι σοβαρό το θέμα της συντήρησης των κερκίδων, όμως θα πρέπει να συντηρήσουμε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις όπως ας πούμε η στέγη του κλειστού γυμναστηρίου, τις υδρορροές έτσι ώστε να μην φθαρούν τα είδη υπάρχοντα και στην συνέχεια θα προβούμε στην διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου και βεβαίως στην βελτίωση και την κατασκευή των κερκίδων και καθισμάτων.

Θα δούμε φύλαξη στο γήπεδο;Παράλληλα με τα έργα θα κινηθούμε και προς αυτή την κατεύθυνση για την φύλαξη του γηπέδου αλλά και φωτισμό.