Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Το γιορτάσι της Αγίας Μαρίνας στη Σιβίστα Πολύς κόσμος και γλέντι του παλιού καλού καιρού στο πανηγύρι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στη Σιβίστα Ευρυτανίας. Με τη χάρη και την ευλογία της Αγίας αλλά και την φροντίδα του Συλλόγου, τόσο την  παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής, στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού, έγινε ένα πανέμορφο γιορτάσι του παλιού καλού καιρού.

Την παραμονή και μετά τον πανηγυρικό εσπερινό, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι μουσικοί έπιασαν δουλειά, ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Αρκετοί ήταν αυτοί που τίμησαν το πανηγύρι του χωριού, καθώς δεν ήταν μόνο οι Σιβιστιανοί που πήγαν να διασκεδάσουν, αλλά και κάτοικοι των γύρω χωριών, οι οποίοι κράτησαν το γλέντι μέχρι το πρωί.
Ανήμερα της εορτής, την Κυριακή 17 Ιουλίου, το πρωί τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και μετά το πέρας αυτής ακολούθησε αγιασμός και στη συνέχεια παραδοσιακό πανηγύρι.
Τους παρευρισκόμενους διασκέδασε ο μεγάλος ερμηνευτής του δημοτικού μας τραγουδιού Βαγγέλης Ποζιός και η Ρίτσα Ποζιού, ενώ στο κλαρίνο, ο ευρυτάνας μαέστρος Τάκης Φουρλίγκας με το συγκρότημά του, έδωσαν ρεσιτάλ ξεσηκώνοντας τον κόσμο για χορό και διασκέδαση. Την δική του πινελιά στην υπέροχη αυτή μουσική πανδαισία, έβαλε και ο Παναγιώτης Κουτσοθανάσης με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με λαϊκοδημοτικά τραγούδια.
Στο αντάμωμα αυτό των Σιβιστιανών μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Μπακούσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάσω φεγγούλη και ο κ. Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σιβίστας κ. Κ. Ρεσίτης και αρκετός κόσμος που ήρθε να προσκυνήσει τη χάρη της Αγίας Μαρίνας, αλλά και για να διασκεδάσει.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στον ακούραστο και δημιουργικό πρόεδρο Γιώργο Παπαθανάση, όσο και σε όλα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, οι οποίοι διοργάνωσαν μια άψογη εκδήλωση και κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα όλων.
Άπαντες έφυγαν από την Σιβίστα με τις καλύτερες εντυπώσεις ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου.