Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Συνάντηση ΚΑΡΑΝΙΚΑ με τον Αρχηγό του Π.Σ. για τη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίστας


Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη είχε χθες, 18 Ιουλίου ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, με θέμα τη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας.
Σε συνέχεια των επαφών που είχε ο Βουλευτής τόσο με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή όσο και με τον Υφυπουργό κ. Όθωνα, συζήτησε με τον κ. Στεφανίδη διεξοδικά την ανάγκη για στελέχωση του εν λόγω Κλιμακίου.
Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περιοχή απέχει πολύ από το Καρπενήσι και είναι παντελώς ακάλυπτη από πλευράς πυροσβεστικών μέσων και εξοπλισμού, ο Βουλευτής τόνισε, τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης όσο και με επίσημη επιστολή του, το γεγονός ότι τα πυροσβεστικά οχήματα καθυστερούν δραματικά μέχρι να προσεγγίσουν την περιοχή των συμβάντων. Ενδεικτικά ανέφερε ότι ο χρόνος που χρειάζεται ένα όχημα της Πυροσβεστικής για τη διαδρομή Καρπενήσι-Κέδρα ή Νέο Αργύρι είναι τουλάχιστον πέντε (5) ώρες.
Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Ηλίας Καρανίκας και στη δυνατότητα -μέσω του Πυροσβεστικού αυτού Κλιμακίου- κάλυψης και εξυπηρέτησης και αναγκών χωριών της Αιτωλοακαρνανίας, της Άρτας αλλά και της ορεινής Αργιθέας Καρδίτσας, τα οποία συνορεύουν με την Ευρυτανία.
Ο Αρχηγός του Σώματος δήλωσε ότι συμμερίζεται την αναγκαιότητα αυτή στην περιοχή ενώ θα εξετάσει άμεσα την αποστολή πυροσβεστικού περιπολικού οχήματος στελεχωμένου από μόνιμους πυροσβέστες.