Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σοφία Ντούρου περιφερειακή σύμβουλος μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος και ανάπτυξης Επιδρομή στα πανέμορφα, καταπράσινα βουνά της Ευρυτανίας

Την αντίθεσή της να εγκατασταθούν Αιολικά Πάρκα στην Ευρυτανία εξέφρασε η Περιφερειακή Σύμβουλος, της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Σοφία Ντούρου, μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος και ανάπτυξης. Η κ. Ντούρου στην τοποθέτησή της πιο συγκεκριμένα για το θέμα αυτό τόνισε:
Επιδρομή  στα  πανέμορφα ,καταπράσινα  βουνά της Ευρυτανίας κάνουν  οι  επιχειρηματίες  της ενέργειας. Με τις πλάτες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ  από  την μια μεριά αυτοί  θα  πλουτίσουν  σε βάρος  του περιβάλλοντος  και  από την άλλοι  οι εργαζόμενοι, 
οι κάτοικοι της  Ευρυτανίας θα πληρώνουν  όλο και πιο ακριβά  το  ρεύμα  για τα νοικοκυριά τους.  Στις  προθέσεις  των κυβερνήσεων είναι  πέρα από την φτώχεια της οικονομικής κρίσης  με τα περιβόητα μνημόνια , να μην μείνει τίποτα όρθιο από  δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις που γνωρίσαμε, να μην μείνει τίποτα  που να μην  βάλουν  χέρι η ντόπια  και  ξένη πλουτοκρατία, είτε αυτά είναι λιμάνια , είτε είναι αεροδρόμια, είτε είναι  λίμνες , βουνά και δάση. 
Ο λαός της Ευρυτανίας πρέπει να πει ένα μεγάλο  ΟΧΙ  σε όλα αυτά.
 Είναι πρόκληση . Με την πολιτική τους , το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ  έδιωξαν  τους  Ευρυτάνες  από τον τόπο τους , έδιωξαν τους  δασεργάτες  , έκλεισαν  τα εργοστάσια  ξύλου που έδιναν ζωή στην  Ευρυτανία  και έρχονται τώρα  να  φυτέψουν  και τις  ανεμογεννήτριες. Η  εμπειρία  από  πολλές περιοχές  της χώρας μας   δείχνει  εκτός των άλλων ότι  οι ανεμογεννήτριες συνοδεύονται και από πυρκαγιές  και αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο. Η  ενέργεια  είναι   φιλέτο  για την πλουτοκρατία   και τα  κέρδη της. Τα περιβόητα  «αντισταθμιστικά οφέλη»   είναι  το κοκαλάκι   για  να τσιμπήσει   ο  Ευρυτάνας  , για  να δέσει  καλύτερα  με την  πολιτική της  φτώχειας   που μας  έφεραν . 
  Η  ενέργεια είναι  λαϊκή περιουσία . Δεν μπορεί να είναι  στα  χέρια  κανενός ιδιώτη επιχειρηματία.