Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του άτυχου 51χρονου - Ο επίλογος μιας τραγωδίας που συγκλόνισε τον τόπο μας

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε το κυνήγι αγριογούρουνου για 7 κυνηγούς στην περιοχή «Απιδιά» Επισκοπής του Δήμου Αγράφων.
Στο καρτέρι, όπου βρίσκονταν δύο φίλοι της παρέας και πιο συγκεκριμένα στο σημείο «Κθάρι» για όσους γνωρίζουν την περιοχή, δυο κυνηγοί που ήταν στο καρτέρι αυτό, ο 51χρονος Χ.Σ και ο 28χρονος Ν.Γ., σήκωσαν βιαστικά τις καραμπίνες προκειμένου να πυροβολήσουν
το κυνηγημένο από τα σκυλιά αγριογούρουνο που έρχονταν προς το μέρος τους. Εκτός από το αγριογούρουνο όμως, τα βόλια του 28χρονου τραυμάτισαν και τον 51χρονο φίλο του, με ένα εξ΄ αυτών να σφηνώνεται στο στήθος και άλλα δυο στο κεφάλι.
Ο θάνατος επήλθε ακαριαία και αμέσως μετά το πρώτο σοκ που υπέστησαν τόσο ο 28χρονος, όσο και οι άλλοι κυνηγοί, ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου και εν συνεχεία αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τη σωρό του θανόντα στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου που μετέβησαν στην περιοχή συνέλαβαν τον 28χρονο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ επίσης κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο του δράστη, το οποίο κατείχε νόμιμα και θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για το τραγικό συμβάν στην «Απιδιά» της Επισκοπής, ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου, όπου την επομένη αφέθηκε ελεύθερος  ενώ για το θύμα παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή.
Στο Καρπενήσι είναι όλοι συγκλονισμένοι, αφού θύμα και θύτης ήταν γνωστοί επαγγελματίες και φίλοι. Ο 51χρονος, πατέρας 3 παιδιών, καταγόταν από τις Θερμοπύλες Φθιώτιδας και κατοικούσε μόνιμα στο Καρπενήσι, όπου διατηρούσε φανοποιείο.
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του άτυχου 51χρονου Ράγισαν οι καρδιές όλων στην κηδεία του αδικοχαμένου κυνηγού, που έγινε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι στον Ιερό Ναό των Ευρυτάνων Αγίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου. Τραγική φιγούρα η σύζυγός του Βασιλική και τα τρία αγαπημένα παιδιά του, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έφυγε τόσο άδικα από κοντά τους για πάντα ο λατρευτός τους σύζυγος και πατέρας. Παρά τον μεγάλο πόνο και την θλίψη, σύζυγος και παιδιά, όταν στο Ναό μπήκε ο 28χρονος που άθελά του αφαίρεσε τη ζωή του αγαπημένου τους ανθρώπου και πήγε να τους συλλυπηθεί, δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα αγάπης, αγκάλιασαν τον συντετριμμένο νεαρό που ήταν επίσης σε άσχημη κατάσταση και του είπαν «Σε συγχωρούμε», προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη συγκίνηση στους φίλους και συμπατριώτες του που ήταν εκεί για το τελευταίο ασπασμό...
Να ευχηθούμε, ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει την ψυχή του εκλιπόντος, να δώσει κουράγιο στους οικογενείς του, καθώς δύναμη και ευλογία πνευματική στον 28χρονο.