Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συναντήσεις Σταϊκούρα με στελέχη της ΝΔ και φορείς της Ευρυτανίας

Με απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου πραγματοποιήθηκαν εβδομαδιαίες Εκπροσωπήσεις και στις 72 Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος, αποτελούμενες από Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Θεματικούς Τομεάρχες.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 επισκέφτηκαν το Καρπενήσι ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών, από την Γραμματεία Οργανωτικού η Τομεάρχης Οργάνωσης κ.Κων/να Αδαμοπούλου και ο Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής κ. Ευθύμιος Καγιάρας.
Το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Κολοκύθα Δημήτριο και τον Γ. Γραμματέα κ. Λαθύρη Κων/νο ξεκίνησε την επίσκεψη από την Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας όπου συναντήθηκαν με το Αντιπεριφεριάρχη κ. Βασίλειο Καραμπά ο οποίος ανέφερε τους στόχους και τα έργα για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας ευχαρίστησε τον κ. Σταικούρα για την επίσκεψη.
Ο κ. Σταϊκούρας από την πλευρά  του τόνισε ότι είναι αρωγός στην προσπάθεια θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση της Ευρυτανίας.
Στη συνέχεια έγινε η συνάντηση με τους τοπικούς φορείς στο εργατοϋπαλληλικό  κέντρο όπου τέθηκαν από τους φορείς τα προβλήματα της περιοχής μας με βασικότερα την ανεργία, το δρόμο Λαμία - Καρπενήσι, τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και την συνέχιση της λειτουργίας του ΤΕΙ Καρπενησίου.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στον δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, είπε ότι η έναρξη  των εργασιών από την παράκαμψη της Μακρακώμης έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία. Όταν του ζητήθηκε να πάρει θέση στο θέμα τόνισε πως «το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν οι μεγάλοι οδικοί άξονες όπως ο δρόμος Λαμίας – Καρπενησίου». «Η δική μου βούληση είναι να κατευθυνθούν οι πόροι που υπάρχουν για την κατασκευή του δρόμου» και κατέληξε, «ρόλος μου είναι να διασφαλίσω πως θα προχωρήσει το έργο σύντομα, έγκαιρα και χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις».
Ο κ. Σταϊκούρας αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν τόνισε στο περιορισμένο χρόνο που έχει η κυβέρνηση Παπαδήμα λόγω του ειδικού σκοπού της, ότι θα συμβάλει στις προσπάθειες όσο αναφορά το τελείωμα των μελετών του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου αλλά και για την παραμονή του ΤΕΙ.

Μετά ακολούθησε ομιλία συζήτηση στα γραφεία της ΝΟΔΕ   Ευρυτανίας παρουσία μελών και φίλων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και για τα  προβλήματα του Νομού μας.
Η απόφαση να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν αναπόφευκτη δήλωσε από το Καρπενήσι ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας σε στελέχη της Ν.Δ. τόνισε πως η 26η Οκτωβρίου και η ανεύθυνη κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να μιλήσει για δημοψήφισμα, μας οδήγησαν σε τραγική κατάσταση και η λύση αυτή ήταν η μοναδική προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
Αναφερόμενος στην ημερομηνία των εκλογών είπε πως η καταλληλότερη ημερομηνία ήταν η 19η Φεβρουαρίου και δεν θα πρέπει να αλλάξει αφού ήδη  έχει δρομολογηθεί η επίλυση πολλών προβλημάτων. Κατήγγειλε ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για παράταση των εκλογών, εμείς όμως πρόσθεσε, είμαστε συνεπής στην συμφωνία και θέλουμε από όλους να κάνουν το ίδιο.
Συνεχίζοντας τόνισε πως όλοι αναγνωρίζουν πως οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν θα επιτευχθούν. Στόχος τώρα είναι να επιτευχθούν οι αναθεωρημένοι δείκτες και το ζητούμενο είναι να αλλάξει η πολιτική που μας έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση.
Το κλιμάκιο στη συνέχεια επισκέφτηκε το Δήμο Καρπενησίου όπου συνάντησε τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος με τη σειρά του καλωσορίζοντας τον κ. Σταϊκούρα ανέλυσε το πρόγραμμα δράσης και των έργων του νέου Καλλικρατικού  Δήμου.
Ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε τον κ. Μπακογιάννη ότι θα συμβάλει στις προσπάθειες που γίνονται θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του Δήμου. Τέλος το κλιμάκιο με φίλους και μέλη της ΝΟΔΕ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καρπενησίου για τις γιορτές Χειμώνα.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Βασίλης Καραμπάς με δηλώσεις για το μείζον θέμα του οδικού άξονα Λαμία - Καρπενήσι τόνισε, ότι “όποιοι συνεχίζουν να επενδύουν σε ξεπερασμένα μοντέλα ανάπτυξης της δεκαετίας του ΄70, ότι οι εθνικοί δρόμοι θα πρέπει να περνούν από το κέντρο των πόλεων, θα πρέπει να το διαγράψουν από τη σκέψη τους”.