Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σημαντικές παρεμβάσεις από το Σύνδέσμο Κληρικών Ελλάδος

Συνήλθε στις 26η Απριλίου το Δ.Σ του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε τα εξής:
Να αποστείλει επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο στην οποία θα εκφράζει την πικρία των μελών του Δ.Σ. δια την απουσία εκπροσώπου των άμεσα ενδιαφερομένων, που είναι οι Εφημέριοι, στην ψήφιση του νέου Κανονισμού, περί Εφημερίων και διακόνων.

Να ζητήσει, μετά από τις φήμες για διακοπή της μισθοδοσίας των Κληρικών της πατρίδος μας, από τα πολιτικά κόμματα, να τοποθετηθούν για το θέμα αυτό και να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους σε περίπτωση εκλογής τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Να απευθυνθεί στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και να εκφράσει την απορία του αλλά και την αγανάκτηση του, για το πώς σε μια Ορθόδοξη χώρα επιτρέπεται να προβάλλονται παιδικές εκπομπές, με αποκρυφιστικό και   νεοεποχίτικο περιεχόμενο.
Να απευθυνθεί στην ΔΙΣ και να εκφράσει την απορία της για την συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο οποίος από την μία ενδιαφέρεται για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τους ενδεείς και από την άλλη στην πιο ιερή περίοδο του εκκλησιαστικού έτους, την Μεγάλη Εβδομάδα, στην κορύφωση του Θείου Δράματος, παρουσίασε εκπομπές οι οποίες συγκρούονται με την διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας και στις οποίες επιχειρούσε την απομυθοποίηση της Θεότητας του Χριστού.
Επειδή οι ανακοινώσεις του ΙΣΚΕ άγνωστο για ποιόν λόγο δεν εδημοσιεύοντο από μερίδα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου το Δ.Σ. απεφάσισε να προβεί στην δημιουργία ιστοχώρου, όπου θα δημοσιεύονται θέματα που αφορούν τον Ι.Σ.Κ.Ε καθώς και θέματα Εκκλησιαστικού και θρησκευτικού περιεχομένου. Το λογότυπο του ιστοχώρου θα είναι ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (iersynklellados.blogspot.com) και θα φέρει το σήμα του Ιερού Συνδέσμου.
Στην συνεδρίαση αυτή, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, (στη φωτό με τον Πρόεδρο του ΙΣΚΕ π. Γ. Σελλή) ως εκπρόσωπος των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου και αιρετό μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΚΕ, τοποθετήθηκε υπέρ των ανωτέρω αποφάσεων ενώ ομόφωνα ορίστηκαν με τον π. Γεώργιο Κωνσταντίνου της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, ως υπεύθυνοι διαχείρισης και λειτουργίας του ιστοχώρου του Συνδέσμου (iersynklellados.blogspot.com). Η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΣΚΕ, όπου και θα συζητηθούν σημαντικά θέματα που αφορούν τον Ιερό κλήρο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 στα Γραφεία του Ιερού Συνδέσμου στην Αθήνα.