Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Γιώργος Πολονύφης: υποψ. Βουλευτής με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» «Αποφάσισα να πολιτευθώ στην Ευρυτανία γιατί θέλω να προσφέρω στον τόπο μου»

Ο Γιώργος Πολονύφης είναι ένας νέος, δυναμικός άνθρωπος που ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα, όμως δηλώνει τρελά γοητευμένος με την πατρώα γη και κυρίως με την γενέτειρά του το Κρίκελλο. Δεν είναι πολιτικός, όμως κατέβηκε στον στίβο της πολιτικής όχι για να κάνει ένα μικρό περίπατο, αλλά να αγωνιστεί κανονικά σε ένα σπουδαίο πολιτικό αγώνα, τον πιο σημαντικό στα τελευταία χρόνια στον τόπο μας. Απογοητευμένος από την γενικότερη πολιτική κατάσταση και αναζητώντας κάτι καλύτερο, που θα του έδινε κουράγιο για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας, «έπεσε» πάνω στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και αφού ψάχτηκε πολύ, μέσω αυτών αποφάσισε να δώσει αυτόν τον αγώνα, γιατί θέλει να προσφέρει  την πατρίδα του,
έτσι ώστε η Ευρυτανία να μην είναι μια από της πιο υποανάπτυκτες περιοχές της Ευρώπης, με ηλικιωμένους εγκαταλελειμμένους και νέους με κενό βλέμμα που δεν τους δίνονται προοπτικές … αλλά για να μπορέσει να γίνει η Ευρυτανία και με τις δικές του μικρές δυνάμεις “Η Ελβετία της Ελλάδας !”
Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα που θα συζητηθούν, στην συνέντευξη που ευγενικά παραχώρησε ο Γιώργος Πολονύφης στην Βάσω Φεγγούλη.

Ερ. : Κύριε Πολονύφη σαν υποψήφιος  των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Ευρυτανία θα θέλαμε να μας πείτε πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Πολιτική;
Απ. : Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μου δίνετε να απευθυνθώ στον κόσμο της Ευρυτανίας. Με την Πολιτική δεν ασχολήθηκα ποτέ, ούτε και πρόκειται να ασχοληθώ και φυσικά ούτε και θα επιτρέψω σε κανέναν να με αποκαλέσει πολιτικό. Εγώ είμαι ένας πολίτης που μετά από αρκετή σκέψη και πολλή οργή αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά του τόπου, μια και αυτοί που ασχολούνται τόσα χρόνια , εκ των αποτελεσμάτων τους βεβαίως, κρίνονται από επιεικώς ανεπαρκείς έως επικίνδυνοι.

Ερ. : Πιστεύετε δηλαδή πως δεν βλέπεται φως στην άκρη του τούνελ ; Δεν θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση;
Απ. : Πιστεύω πώς εάν οι Έλληνες στις 6 Μαΐου αποφασίσουν συν-κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ. όχι μόνο λύση στην άκρη του τούνελ δε θα υπάρξει αλλά πολύ αμφιβάλω εάν θα συνεχίσει να υπάρχει και τούνελ !

Ερ : Κύριε Πολονύφη μήπως είστε λίγο υπερβολικός στην παρούσα φάση ;
Απ. :
Δεν θα προσπαθήσω να γίνω αρεστός σε κανένα, έτσι κι αλλιώς όπως προανέφερα εγώ δεν είμαι πολιτικός. Δεν θα προσπαθήσω καν, να σας πείσω εγώ για τα λεγόμενα μου, θα σας παραπέμψω απ’ ευθείας στην πραγματικότητα που σήμερα βιώνει ο Ελληνικός λαός.
Στην Ελλάδα του 2012 της υψηλότερης ανεργίας που υπήρξε ποτέ, στην Ελλάδα που κανείς δεν είναι υπεύθυνος και κανείς ποτέ δεν τιμωρείται, στην Ελλάδα  των μεταναστών που όποιος θέλει μπαίνει κι όσο θέλει κάθετε, στην Ελλάδα των χρεοκοπημένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, των αστέγων & των συσσιτίων, στην Ελλάδα που άλλος νόμος υπάρχει το πρωί και άλλος το βράδυ, στην Ελλάδα των Υπουργών που υπογράφουν και δεν διάβασαν ποτέ τι υπέγραψαν, στην Ελλάδα που εφαρμόζει νομοθετήματα αν και αντισυνταγματικά, και παραχωρεί εθνική κυριαρχία επειδή έτσι τους ήρθε !!!
Στην πατρίδα μου λοιπόν, την Ελλάδα, τέτοιου είδους τούνελ διασχίζουμε, τώρα εάν στην δική σας Ελλάδα το τούνελ είναι διαφορετικό τότε πείτε μας που είναι για να έρθουμε κι εμείς !

Ερ.: Γιατί στην Ευρυτανία ; Εννοώ πως εάν και η καταγωγή σας είναι από εδώ, εσείς ζείτε και εργάζεστε στην Αθήνα εάν δεν κάνω λάθος. Τι σας ώθησε να Πολιτευθείτε στην Ευρυτανία ;
Απ. :
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα αυτό είναι αλήθεια. Η καταγωγή μου όμως είναι από το Κρίκελλο και οι γονείς μου ζουν τουλάχιστο 6-7 μήνες το χρόνο εκεί. Από μικρό παιδί αγαπάω αυτό τον τόπο και έχω ζήσει πολύ όμορφες στιγμές στο χωριό μου. Η Οικογένειά μου έχει τις ρίζες της εδώ στο Κρίκελλο, αν και μια μεγάλη μερίδα έχει μετακομίσει στην Αιτωλοακαρνανία.
Αποφάσισα να πολιτευθώ στην Ευρυτανία γιατί θέλω να προσφέρω και να κάνω πράγματα για την πατρίδα μου. Δεν θέλω πια η Ευρυτανία να είναι μια από της πιο υποανάπτυκτες περιοχές της Ευρώπης. Δεν θέλω να βλέπω ηλικιωμένους εγκαταλελειμμένους, νέους με κενό βλέμμα που δεν τους δίνονται οι προοπτικές των μεγαλουπόλεων, ανεργία, περιοχές απρόσιτες και απομονωμένες, χωριά φαντάσματα, ελλιπή τουριστική υποδομή και ανεκμετάλλευτες επιχειρηματικές δράσεις και ευκαιρίες. Η Ευρυτανία θα μπορούσε να είναι αυτό που όλοι έχουν ακούσει αλλά κανένας ποτέ δεν εφάρμοσε. “Η Ελβετία της Ελλάδας !”

Ερ. : Ποια είναι η θέση σας, σε σχέση με το θέμα, που προέκυψε τελευταία στην Ευρυτανία για την πιθανή εγκατάσταση κέντρου υποδοχής μεταναστών.
Απ. :
Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει κάτι τέτοιο στην Ευρυτανία. Αυτό είναι άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα των συμβούλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του Κου Χρυσοχοϊδη προσωπικά, οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα να πουν κάτι για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης προεκλογικά, πρόβλημα βεβαίως που οξύνθηκε κατά την διάρκεια των διακυβερνήσεων τους.
Οι Ανεξάρτητοι  Έλληνες είναι ξεκάθαροι στο πρόγραμμά τους για το πρόβλημα αυτό. Η λύση είναι στην υποχρέωση της Τουρκίας να εφαρμόσει τις συνθήκες επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών πίσω στις χώρες τους. Συνθήκες  που η Τουρκία έχει υπογράψει, αλλά οι Ελληνικές κυβερνήσεις  ΠΑ.ΣΟ.Κ & Ν.Δ. ουδέποτε ασχολήθηκαν με την εφαρμογή τους. Η λύση δεν είναι στην κατασκευή αποθηκών ανθρώπων, οι οποίοι εκτός από σοβαρότατη απειλή ασφάλειας για τις περιοχές εγκατάστασης, απαιτούν και ένα τεράστιο κόστος λειτουργίας. Με απλά λόγια δεν θέλουμε να τους ταΐζουμε, να φύγουνε θέλουμε !
Τώρα εάν κάτι τέτοιο τελικά προχωρήσει σαν σχέδιο υλοποίησης για την Ευρυτανία, τότε θα μας βρει αντιμέτωπους. Κάθετα ! Με ότι αυτό συνεπάγετε.

Ερ. : Ποια είναι η ανταπόκριση των κόσμου στο κάλεσμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων  στην Ευρυτανία;
Απ. :
Ο κόσμος είναι πολύ φοβισμένος και με το δίκιο του. Τα αυτιά μας έχουν ακούσει τόσα πολλά πράγματα στο παρελθόν που υπάρχει μεγάλη δυσπιστία, ειδικά για ένα καινούργιο κόμμα όπως είμαστε εμείς. Θα πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως η δύναμη είναι στα χέρια του. Θα πρέπει με την βοήθεια του να αποδείξουμε σε όλους αυτούς που μας εποφθαλμιούν, πως κυρίαρχος σε αυτή τη χώρα είναι ο λαός, και όχι οι κυβερνήσεις, όχι οι βουλευτές, όχι οι Υπουργοί. Το μήνυμα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, απλό και δυνατό. Μας κορόιδεψαν ; Θα τους τιμωρήσουμε ! Ο λαός αποφασίζει !
Καταλαβαίνω πως ο καθ’ ένας, για τους δικούς του προσωπικούς λόγους μπορεί να επιλέξει να ψηφίσει βάση υποχρέωσης ή συνήθειας αλλά θα του φωνάξω δυνατά να το ξανασκεφτεί. Θα φωνάξω δυνατά σε όλους όσους νοιώθουν άβολα ή βάση εγωισμού αρνούνται να παραδεχθούν ότι η επιλογή τους στο παρελθόν ήταν λάθος, ότι τους πρόδωσε. Θέλω όλοι να σκεφτούν το αύριο και πως αυτό θα επιλέξουμε να μας ξημερώσει, γιατί μέχρι την 6 Μαΐου μπορούμε να το επηρεάσουμε. Μετά….μετά θα υπάρξουν οι επιπτώσεις και αυτή την φορά δε νομίζω πως θα είναι διαχειρήσιμες.
Πρέπει όλοι να σκεφτούμε πολύ καλά τι θα επιλέξουμε για κυβέρνηση από τις 7 Μαΐου και μετά.
     
Ερ. :Ποιο κόμμα θα θεωρούσατε σαν κύριο αντίπαλο στις εκλογές ή αν θέλετε πιο κατά την γνώμη σας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες εκλογής στην Ευρυτανία ;
Απ :
Θεωρώ πως για τα μεγάλα κόμματα υπάρχει κάποιο είδος κατεστημένου, υπάρχει ένα απόστημα που πρέπει να σπάσει. Ο κόσμος με τα τόσα προβλήματα που έχει στο μυαλό του ξεχνάει όλα αυτά που έχουν κάνει τα κόμματα εξουσίας, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. & της Ν.Δ. δηλαδή. Είναι κι αυτό ένα κομμάτι στρατηγικής για να μπερδεύουν το Λαό και να τον κρατούν δέσμιο. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ & η Ν.Δ. έχουν εγκληματήσει κατά της χώρας και αυτό πλέον το έχουν καταλάβει όλοι. Το σαθρό κυβερνητικό κατασκεύασμα που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια τώρα θα πέσει και θα τους πλακώσει. Δεν τους λυπάμαι. Επιλογή τους ήταν. Όπως έχουμε ήδη προαναγγείλει σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα αποδοθούν ευθύνες και η δικαιοσύνη θα αναλάβει το ρόλο της. Δεν θα ήθελα να μαντέψω από τώρα κάποιο από τα κόμματα σαν φαβορί. Έτσι κι αλλιώς η κάλπη μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις.

Ερ. : Τι έχετε να απαντήσετε σε όλους αυτούς που κατηγορούν το κόμμα σας για Λαϊκισμό ;
Απ. :
Είναι γεγονός πως τα κόμματα, δια μέσω των εκπροσώπων τους βέβαια, που λένε αυτά τα πράγματα ακολουθούν την τακτική που λέει, πως άμα ρίξεις λάσπη στον ανεμιστήρα όλο και κάποιο κομμάτι θα σε λερώσει. Έτσι τους είπαν να κάνουν έτσι κάνουν δεν τους κατηγορώ, είναι όμως για λύπηση. Διάβασα πρόσφατα  κάποια θλιβερά άρθρα στον τοπικό τύπο που αναφέρονται σε “κομματίδια” που είναι ανάξια εμπιστοσύνης, με ειδική μάλιστα αναφορά στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Κρίμα ! Εγώ όμως θα συμφωνήσω μαζί τους και για άλλη μια φορά θα πράξω σαν πολίτης και όχι σαν πολιτικός. Θα συμφωνήσω μαζί τους και θα παροτρύνω όλους όσους διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη να μην προτιμήσουν ένα μικρό “κομματίδιο” να προτιμήσουν ένα μεγάλο κόμμα. Ένα μεγάλο κόμμα που παρέχει την απαραίτητη σιγουριά στον ψηφοφόρο του, πως και αυτή τη φορά όπως και σε όλες τις προηγούμενες θα τα κάνει πάλι μπάχαλο !!! Εγγυημένα ! Να ψηφίσετε μεγάλα κόμματα και όχι “κομματίδια” γιατί τα έμπειρα στελέχη τους δεν εξυπηρετούν την ματαιοδοξία των ιδρυτών τους, όπως κάνουμε εμείς δηλαδή, αλλά την προσωπική τους. Έλεος ! Τα ακούσαμε κι αυτά ! Το να “πολιτικοποιείσαι” στην Ελλάδα το 2012 δεν είναι ασχολία, είναι περιπέτεια. Πάνω που νομίζεις πως τα έχεις ακούσει όλα, πως χειρότερα δε γίνεται, διαπιστώνεις πως όλα αυτά που ξέρεις είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου … υπάρχει και πιο κάτω ! Άλλωστε που να ξέρουμε και εμείς οι μικροί…

Ερ. : Ευρώ ή Δραχμή ; Εντός ή εκτός Ευρώπης ; Πώς αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ευρώπη και το ενιαίο νόμισμα ;
Απ. :
Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει τοποθετηθεί πολάκις επί του θέματος αυτού τόσο από τον Πρόεδρο μας τον Πάνο τον Καμμένο όσο και από όλα τα στελέχη μας σε όλα τα ΜΜΕ. Το πρόγραμμα μας είναι ξεκάθαρο. Κανένας και τίποτε δεν μπορεί να μας βγάλει από την Ευρώπη και το ενιαίο νόμισμα. Η Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδος είναι μονόδρομος. Η Ελλάδα έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει στην Ευρώπη των Εθνών. Είναι γεγονός πως ακόμα και ξένοι αξιωματούχοι αλλά και πολιτικοί έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος το οποίο νομίζω πως έχει εξαντληθεί.

Ερ. : Γιατί κάποιος να σας ψηφίσει ; τι θα λέγατε σε κάποιον υποψήφιο ψηφοφόρο;
Απ. :
Σε αυτές τις εκλογές ΔΕΝ υπάρχουν διλλήματα για την επιλογή της ψήφου σας. Τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑ.ΣΟ.Κ, καθώς επίσης και το κόμμα της Κας Μητσοτάκη / Μπακογιάνη / Κούβελου έχουν αποδεχτεί το ξεπούλημα της χώρας μας και αυτό δεν γυρίζει πίσω…. ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !
Οι υποψήφιοι τους είναι δέσμιοι των επιλογών των κομμάτων τους και δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να κάνουν κάτι πέραν των επιταγών του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που έχουν υπογράψει. Σκεφτείτε το ! Οι υποψήφιοι αυτοί και να εκλεγούν θα είναι “φαντάσματα” της βουλής όπως και ο προκάτοχος τους στο αξίωμα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θα ακούγεται πουθενά η φωνή τους και σε όλα τα θέματα θα  υπάρχει κομματική γραμμή και πειθαρχεία, το γνωρίζετε αυτό ! Το έχετε ξαναζήσει. Οι ανεξάρτητοι Έλληνες είναι εδώ και σας ζητούν ψήφο διακυβέρνησης. Ήρθε η ώρα να αισθανθείτε υπερήφανοι για την επιλογή σας στην Βουλή των Ελλήνων. Ήρθε η ώρα επιτέλους σε αυτή τη χώρα να κυβερνήσουν ΕΛΛΗΝΕΣ !!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
& ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ !