Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ανοικτή επιστολή
Κώστα Κοντογεώργου υποψ. Βουλευτή Ευρυτανίας με την Ν.Δ


Αγαπητοί Συμπολίτες
Ευρυτάνισσες & Ευρυτάνες

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η πατρίδα μας και όλοι οι Έλληνες,ζούμε στο θέατρο του παραλόγου.
Η ανεύθυνη και αλλοπρόσαλλη πολιτική του τέως Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και της Κυβέρνησής του, οδήγησαν την χώρα στον πλήρη εξευτελισμό και τους Έλληνες στην φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια.
Αφού το 2009 εξαπάτησαν τους πάντες με τα χονδροκομμένα ψέματά τους και με το αλησμόνητο ¨λεφτά υπάρχουν¨, περιήλθαν την Ευρώπη και τον κόσμο, δυσφημίζοντας την χώρα και τους Έλληνες ως τεμπέληδες και απατεώνες, ευτελίζοντας κάθε έννοια Εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας.
Αφού το 2010 επέβαλαν  στον τόπο το μνημόνιο, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν τι υπέγραφαν και χωρίς να διαπραγματευτούν τίποτα, λήστεψαν τους Έλληνες, σταμάτησαν κάθε οικονομική δραστηριότητα, δημιούργησαν στρατιές ανέργων και οδήγησαν την συντριπτική  πλειοψηφία των Ελληνικών νοικοκυριών στην ανασφάλεια, την φτώχεια και την απόγνωση.
Σήμερα εχουν το θράσος να μας λένε,πως όλα αυτά ήταν λάθος.
Πώς οι θυσίες των πολιτών πήγαν περίπατο.
Έχουν το θράσος, να ζητούν και πάλι την ψήφο μας ,υποτιμώντας την μνήμη και την νοημοσύνη μας.
Η καταστροφική αυτή πολιτική,είχε τα ίδια αποτελέσματα και στον τόπο μας την Ευρυτανία.
Χωρίς ουσιαστική πολιτική εκπροσώπηση, ο τόπος μας οδηγήθηκε στη παύση κάθε οικονομικής δραστηριότητας, που έδιναν εισόδημα και απασχόληση,αλλά και στην αποψίλωση υπηρεσιών και φορέων, αυξάνοντας την γραφειοκρατία και ταλαιπωρία των πολιτών.
Οι υπεύθυνοι και οι πρόθυμοι σύμμαχοί τους, αρκούνται σε δικαιολογίες,λόγια του αέρα και ανέξοδες υποσχέσεις.
Η ανεργία, η φτώχεια και η απόγνωση των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα της νεολαίας,είναι τρανταχτή απόδειξη της αποτυχίας των.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τον περασμένο Νοέμβριο του 2011, έπαιξαν κορώνα γράμματα,με το περίφημο δημοψήφισμα,την Ευρωπαική προοπτική της χώρας, χωρίς να συναισθάνονται τις ιστορικές ευθύνες απέναντι στο Έθνος και τη πατρίδα.
Σ’ εκείνες  τις κρίσιμες στιγμές,η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη της χώρας, η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβαν την ευθύνη να αποτρέψουν την επερχόμενη χρεωκοπία και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαική Ενωση.
Πρότειναν το σχηματισμό μεταβατικής Κυβέρνησης ,περιορισμένης χρονικής διάρκειας και συγκεκριμένου έργου που περιλαμβάνει την :
-Ολοκλήρωση του κουρέματος του δημοσίου χρέους
-Ψήφιση της δανειακής σύμβασης
-Ομαλή διενέργεια των εκλογών
Η Νέα Δημοκρατία είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου για την συγκεκριμένη αποστολή που ανέλαβε και αυτό το απέδειξε.
Αποφύγαμε τον κίνδυνο της χρεωκοπίας, σταθεροποιήθηκε η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαική Ένωση και την Ευρωζώνη και εξασφαλίσθηκε η απρόσκοπτη χρηματοδότησή της.
Στην ουσία η παρούσα Κυβέρνηση επιτέλεσε την αποστολή της και απαιτείται η άμεση έκφραση της θέλησης των πολιτών,δηλαδή εκλογές.

Αγαπητοί συμπολίτες
Μπροστά σ’αυτή την πραγματικότητα,συναισθανόμενος το μέγεθος των προβλημάτων του τόπου μας,την κρισιμότητα των καιρών αλλά και τη ευθύνη που πρέπει να αναλαμβάνει κάθε ενεργός πολίτης, δηλώνω ότι είμαι παρών στα δημόσια πράγματα του τόπου μας.Έτοιμος να αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για μια νέα πορεία, αξιοπρέπειας και ανάπτυξης, χωρίς πολλά λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις.
 Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές,θα διεκδικήσω την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας,ως Υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας,μέσα από τις τάξεις της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.
Με σύγχρονο πολιτικό λόγο,με ρεαλιστικό πρόγραμμα και με τη καθοδήγηση του αρχηγού της παράταξης και αυριανού Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε τον τόπο και τους συμπολίτες μας με συνέπεια ,με σκληρή εργασία και προπάντων με αλήθεια και σεβασμό προς όλους.
Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυνατότητες του τόπου μας,όπως γνωρίζουμε τις αγωνίες και τα αδιέξοδα των συμπολιτών μας.
Δεσμευόμαστε μαζί να βγάλουμε τον τόπο από τη κρίση,μαζί να ξανακερδίσουμε τη πολυπόθητη αναπτυξη,χωρίς διαχωριστικές γραμμές και παλαιοκομματικές αντιλήψεις.
Δεσμευόμαστε να αποκαταστήσουμε τις αδικίες της ληστρικής φορολογίας και των χαρατσιών της Κυβέρνησης του πασόκ,που οδήγησαν στη φτώχεια όλους τους Έλληνες.
Συμπατριώτισσες & Συμπατριώτες
Γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας.
Με τιμήσατε σε τρείς συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ως Νομάρχη και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη,με την μέγιστη δυνατή πλειοψηφία.
Με τιμήσατε με την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας,στοιχεία που υπηρέτησα με συνέπεια,εργαζόμενος σκληρά με αυταπάρνηση για την ανάπτυξη και ευημερία της Ευρυτανίας μας.
Υπηρέτησα τον τόπο ,με άξιους και εκλεκτούς συνεργάτες,χωρίς διαχωριστικές γραμμές,με σεβασμό προς όλους τους πολίτες,χωρίς έπαρση και αλαζονεία,αλλά και χωρίς μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις.
Για άλλη μια φορά σας καλώ μαζί να δώσουμε την λύση.
Να ασκήσουμε το υπέρτατο δημοκρατικό μας δικαίωμα, με υπευθυνότητα και κριτική σκέψη,χωρίς τις κομματικές προκαταλήψεις του παρελθόντος,χωρίς συναισθηματισμούς και ψεύτικα διλήμματα.
Κλείστε τα αυτιά σας σ¨αυτούς που σας τάζουν ακόμα λαγούς με πετραχήλια.
Αντισταθείτε στους επαγγελματίες ψεύτες.
Αντισταθείτε στους υποκριτές και διπρόσωπους,που υποτιμούν την μνήμη σας και επαγγέλλοντε τους άγιους και τις οσίες,λες και προήλθαν απο παρθενογένεση.
Αντισταθείτε στις μικρές ομάδες συμφερόντων,που δεν τους κοστίζει τίποτα να αλλάζουν χρώμα και πολιτική,που σας καλοπιάνουν με χαμόγελα και χτυπήματα στην πλάτη και κάνουν πάντα την δουλειά τους.
Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς και τα κλαψουρίσματα.
Μην υποκύψετε στο ξεγέλασμα των αναγκών σας και την εκμετάλλευση.
Μην αδικείται την προσωπικότητά σας,φορτώνοντάς την με ενοχές περί αγνωμοσύνης και αχαριστίας.
Σας χρωστάνε τα πάντα.
Δεν τους χρωστάτε τίποτα.
Το μοναδικό δίλλημα είναι ότι ο τόπος χρειάζεται ισχυρή Κυβέρνηση,η οποία να εμπνεύσει στους έλληνες την ασφάλεια ,την σταθερότητα και την ελπίδα, για να βγούμε απ’την κρίση.
Η Νέα Δημοκρατία, είναι η παράταξη που αποδεδειγμένα είναι χρήσιμη στον τόπο και τους Ευρυτάνες.Είναι η παράταξη που μπορεί και πάλι να βγάλει τη χώρα από την  κρίση και να την οδηγήσει στην ανάπτυξη.Με ευαισθησία για τους αδύναμους,με αξιοπρέπεια και ρεαλισμό,χωρίς να ποδοπατεί την Εθνική μας υπερηφάνεια και τους πολίτες.
Φίλες & Φίλοι
Όλα αυτά τα χρόνια που γνωριζόμαστε και συνεργαζόμαστε, αναπτύχθηκαν μεταξύ μας δεσμοί φιλίας,αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης.Για όλα αυτά, σας εκφράζω μέσα από την καρδιά μου τις θερμές μου ευχαριστίες, αλλά και την μεγάλη μου υποχρέωση να παραμείνω στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Στον αγώνα για ένα καλλίτερο αύριο,με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ανάπτυξη για όλους.Να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και το χαμόγελο ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες του τόπου μας.Να σταματήσει ο κατήφορος και η εξαθλίωση των πολιτών.
Σ¨αυτό τον αγώνα σας καλώ ολους κοντά μας,χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Κώστας Αθαν. Κοντογεώργος
Υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας