Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Οφειλούμενη τιμή στους Ευρυτάνες καλλιτέχνες

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωσή της, πραγματοποίησε η Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 11.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» στην οδό Πανεπιστημίου. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η βράβευση Ευρυτάνων καλλιτεχνών που διακρίθηκαν στη ζωγραφική
και την γλυπτική και ειδικότερα οι κ.κ. Ιωάννης Καστρίτσης,  Αθανάσιος Μπακογιώργος, Γεώργιος Νικολακόπουλος, Βασίλειος Παπασάικας και Ελευθέριος Θεοδώρου.
Σε μία κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Τιτάνια, συγκεντρώθηκαν Ευρυτάνες και φίλοι για να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά, αλλά και για να γνωρίσουν από κοντά τούς Ευρυτάνες καλλιτέχνες από το χώρο της ζωγραφικής και της γλυπτικής.

Την εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό του, ο νέος πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων Φώτης Κουλαρμάνης, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, τους Ευρυτάνες και τα μέλη που παραβρέθηκαν στην καθιερωμένη αυτή εκδήλωση και ευχήθηκε χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία και κάθε καλό για τον καθένα σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Αναφέρθηκε στη νέα πορεία και δράση που έχει χαράξει το ανανεωμένο διοικητικό συμβούλιο, μετά τις αρχαιρεσίες στις 29 Σεπτεμβρίου 2013.
Πρώτο βήμα, όπως είπε, ήταν η αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού του νομού Ευρυτανίας, γι’ αυτό συγκροτήθηκε ένα δεκαπενταμελές σώμα από διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίου και εμπειρογνώμονες Ευρυτάνες, οι οποίοι θα αποφαίνονται, θα γνωμοδοτούν και θα υποβάλλουν προτάσεις για ζητήματα που αφορούν κυρίως την Ευρυτανία, αλλά και επίκαιρα εθνικού ενδιαφέροντος θέματα που αφορούν τον τόπο μας.
Ανακοίνωσε τον προγραμματισμό δύο ημερίδων - συνεδρίων, τη μία για την άνοιξη, πριν τις επερχόμενες εκλογές, με θέμα «Ο νόμος της τοπικής αυτοδιοίκησης και το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η εφαρμογή του στο νομό μας» και την άλλη μέχρι το τέλος του έτους με θέμα «Η μετανάστευση των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό»
Ακολούθησε η ευλογία και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με δύο φλουριά για δύο νικητές που κέρδισαν ένα διήμερο στο Καρπενήσι στα ξενοδοχεία «Avaris» και «Ελβετία».
Στη συνέχεια έγινε η απονομή των διπλωμάτων στα τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης: Ιωάννη Καστρίτση,  Αθανάσιο Μπακογιώργο, Γεώργιο Νικολακόπουλο, Βασίλειο Παπασάικα και Ελευθέριο Θεοδώρου.        
Ο κ. Κουλαρμάνης δήλωσε ότι η Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων, σε αυτή την εκδήλωση θέλησε να τιμήσει την «τέχνη» και  ειδικότερα διακεκριμένους Ευρυτάνες από τον χώρο της ζωγραφικής και της γλυπτικής. Στο προσεχές μέλλον, όπως είπε, θα τιμηθούν πολλοί περισσότεροι Ευρυτάνες καλλιτέχνες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους: Ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, oι περιφερειακοί σύμβουλοι Ευρυτανίας κ.κ. Λάμπρος Τσιτσάνης και Χρήστος Μπούρας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας Δημήτρης Τσιώλης, η πρώην υπουργός Κέλλυ Μπουρδάρα, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Κόκκινος, ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Κώστας Μπακάλης, ο συγγραφέας και πρώην πολιτευτής Ευρυτανίας Κώστας Μπουμπουρής, ο δικηγόρος και πρώην πολιτευτής Ευρυτανίας Λάμπρος Μάκκας, ο πανεπιστημιακός καθηγητής Κλεομένης Κουτσούκης, ο φιλόλογος καθηγητής και συγγραφέας, Παναγιώτης Σαλαγιάννης, ο Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, φιλόλογος καθηγητής, Γιώργος Καραγεώργος, ο πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης Κώστας Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεγάλων Βραγγιανών Κώστας Τσιώλης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ευρυτανίας Ελένη Ζαγανιάρη, η πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Ευρυτανισσών Αγγελική Σκοτίδα  και οι Μαραθιώτες συλλέκτες έργων τέχνης και ιστορικών βιβλίων Ηλίας Μπουμπουρής και Γιάννης Μάκκας. Επίσης μηνύματα έστειλαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης