Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

*Πολύς ντόρος έγινε για την ειδησούλα της περασμένης εβδομάδας και για το μαντάτο στο Καρπενήσι που θα κάνει αίσθηση.
Όπως ήταν φυσικό η ειδησούλα ήλθε και το θέμα ήδη όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης για τα περαιτέρω. Δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη και τι θα αποκαλυφθεί στη συνέχεια, ξέρω όμως καλά ότι ο πρ. αυτοδιοικητικός που εμπλέκεται στην υπόθεση θα έχει τρεχάματα και μάλιστα πολλά.

*Όμως φιλαράκια, πολύ σύντομα θα έχουμε και άλλη ειδησούλα που θα προβληματίσει πάτρα πολλούς καθότι αναμένεται να «σκάσει» πριν τις εκλογές. Οι πηγές που έχω, μου λένε μάλιστα ότι από το μαντάτο αυτό θα ταρακουνηθούν αρκετοί, οι οποίοι θα κάνουν καιρό να συνέλθουν.

*Μία νέα ομάδα που αποτελείται από πολίτες του Δήμου Καρπενησίου δημιουργήθηκε με σκοπό να επεμβαίνει όπου μπορεί και να βοηθά τους συντοπίτες της σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες την εν λόγω Κίνηση αναμένεται να πλαισιώσουν και πολίτες από τον Δήμο Αγράφων, όπου τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και το μόνο που ενδιαφέρει τους εκεί κρατούντες είναι πότε θα έρθουν οι εκλογές για να πάρουν την καρέκλα. Αυτός είναι ο μέγιστος στόχος τους, γι΄ αυτό ζουν και αναπνέουν. Κανένας δεν νοιάζεται για τον Προϋπολογισμό, για τα σχολεία που ξέμειναν από πετρέλαιο, για τα τόσα βάσανα που υπάρχουν στο Δήμο. Κύριο μέλημα οι επερχόμενες εκλογές και πως θα καταληφθεί ο θρόνος.

*Πανέτοιμος είναι ο δήμος Καρπενησίου για το φετινό Καρναβάλι και τις εκδηλώσεις που θα το πλαισιώσουν. Μεγάλη γιορτή ετοιμάζεται και για την Καθαρά Δευτέρα με φαγητό και χορό που θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο σε συνεργασία με φορείς και τοπικούς συλλόγους. Φέτος μάλιστα επισκέπτες και ντόπιοι θα μπορούν να εξασφαλίζουν τον χαρταετό τους δωρεάν από την δημοτική αρχή. Και ενώ στο Δήμο Καρπενησίου δρομολογούνται οι προγραμματισμένες πολιτιστικές – Αποκριάτικες εκδηλώσεις, στον άλλο Δήμο δεν έχει προγραμματιστεί για φέτος τίποτε. Όχι λάθος έκανα. Πληροφορήθηκα ότι στο Δήμο Αγράφων, δεν θα γίνουν Κούλουμα, όμως την Κυριακή της Τυρινής θα μοιραστούν πολλές μάσκες, για να μπορούν κάποιοι να συνεχίσουν να κάνουν τους μασκαράδες…

*Και μια που αναφέρθηκα στον πολυπαθή Δήμο των Αγράφων, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εντυπωσιακές εξελίξεις όσον αφορά τους υποψηφίους, εξελίξεις που θα κάνουν αίσθηση.
*Στην  εκπομπή του Σκάι "Πρώτη Γραμμή" είχαν την ευκαιρία να διασταύρωσαν τα ξίφη τους, για πρώτη φορά δημόσια, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης και Βαγγέλης Αποστόλου. Ο δήμαρχος Καρπενησίου μίλησε  για μια πενταετία προκλήσεων και προβλημάτων και ερωτώμενος για το πολιτικό του παρελθόν είπε ότι κανένας δεν προέκυψε  από παρθενογένεση. Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι η έκφραση των πολιτών στις εκλογές του Μαΐου θα είναι ψήφος με πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση. Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε σε όλους ότι δύο φορές οι παρουσιαστές της εκπομπής δίνοντας τον λόγο στον Μπακογιάννη τον αποκάλεσαν ως ..Μητσοτάκη. Ε και τι έγινε, ο μισός … Μητσοκάκης είναι.

*Πλήγμα για την Στερεά η μεταφορά της Διεύθυνσης Τουρισμού από την Λαμία στο Βόλο, λένε οι επαγγελματίες του Τουριστικού κλάδου, που μιλούν ανοιχτά πλέον για αποδόμηση της Περιφέρεια Στερεάς. Η Δ/νση Τουρισμού με τα τμήματα τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελμάτων, τουριστικής ανάπτυξης, επιθεωρήσεων και ελέγχου, πάει όπως είναι στον Βόλο, παρά τις διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά χείλη για το αντίθετο.