Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Μέχρι τις 14 Μαρτίου μπορούν οι ετεροδημότες να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα

Περίπου δύο εβδομάδες περιθώριο έχουν όσοι ετεροδημότες επιθυμούν, να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, προκειμένου να ψηφίσουν στον δήμο που κατοικούν.
Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών κ.Μιχελάκης «οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στις εκλογές, ψηφίζουν στον τόπο που διαμένουν.
Μέχρι τις 14 Μαρτίου, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα αυτό να το αλλάξουν. Μπορούν αν θέλουν να αλλάξουν τα εκλογικά τους δικαιώματα».
Δεν μπορεί για παράδειγμα, ένας πολίτης που κατοικεί μόνιμα στο δήμο Αθηναίων, αλλά έχει τα εκλογικά του δικαιώματα σε άλλο δήμο, να ψηφίσει στην Αθήνα. Έχει, όμως, όπως είπε ο υπουργός την δυνατότητα να μεταφέρει τα εκλογικά του δικαιώματα. Έτσι, όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους αλλά έχουν εγγράφει ως ετεροδημότες θα πρέπει ως τα μέσα Μαρτίου να κάνουν αίτηση για διαγραφή τους από τους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών.
Ο κ.Μιχελάκης επανέλαβε ότι με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, όσοι βουλευτές της ΝΔ θελήσουν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, θα πρέπει να παραιτηθούν από το αξίωμα τους.
Υπενθυμίζουμε πως οι ετεροδημότες θα μπορούν να ψηφίζουν μόνο στον τόπο βασικής τους έγγραφης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ για τις Ευρωεκλογές μπορούν να ψηφίσουν και στον τόπο διαμονής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.