Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Νέο Δ.Σ. στην ΕΠΣ - Πρόεδρος ο Γιώργος Παπαντζίμας Δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες ΑΙΟΛΟΣ, ΑΠΟΚ, ΑΕΚ

Με αρκετή ένταση και παραίτηση συνολικά 6 υποψηφίων πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Εκλέχτηκαν  παμψηφεί οι 9 υποψήφιοι, αφού οι υπόλοιποι παραιτήθηκαν κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης. Ενώ ψήφισαν μόλις 10 ομάδες και 3 αποχώρησαν, καθώς διαφώνησαν με την νομιμότητα της διαδικασίας.


Τα 9 νέα άτομα που θα αποτελούν την νέα διοίκηση είναι σε αλφαβητική σειρά οι εξής: Δημήτρης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Γυφτομήτρος, Σωτήρης Διώτης, Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας, Κώστας Μάκκας, Πάνος Παπαδημητρίου και Γιώργος Παπαντζίμας. Ο καθένας έλαβε από 10 σταυρούς, ενώ παραιτήθηκαν οι: Δημήτρης Κατσακιώρης, Σωτήρης Νικολάου, Χρήστος Τσάμπρας και Δημήτρης Χρυσικός. Μάλιστα θα κινηθούν δικαστικά για την νομιμότητα των εκλογών.
Μετά από κλήρωση 1ο αναπληρωματικό μέλος εκλέχτηκε ο Θύμιος Γραμματίκας, που ισοψήφησε με 7 σταυρούς μαζί με τον Κώστα Χούπα, ενώ 6 σταυρούς πήρε ο Μπάμπης Πλατιάς. Από 10 σταυρούς πήραν και τα 3 μέλη της εξελικτικής επιτροπής Δημήτρης Γιαννιώτης, Δημήτρης Κοκοτίνης και Ειρήνη Παπαδήμου. Οι δυο πρώτοι παραιτήθηκαν, ωστόσο ψηφίστηκαν από τις ομάδες, ενώ η 3η απουσίαζε.
Η γενική συνέλευση έγινε την Τετάρτη (26/2) σε αίθουσα του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Καρπενησίου ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε 2.5 ώρες αργότερα.
Οι εκπρόσωποι των ομάδων που παραβρέθηκαν ήταν οι: Δήμος Αθανασίου, Ανδρέας Κατσακιώρης, Νεκτάριος Καρδαμπίκης (ΑΠΟΚ), Ταξιάρχης Χρυσικός (Αίολος), Δημήτρης Λέρης (Μυρίκη), Βασίλης Μπούρας (Ποταμιά), Νίκος Κατσιάρης (Κρίκελλο), Ηλίας Μπακόλας, Σπυριδούλα Σκιαδοπούλου (ΑΕΚ), Θωμάς Γκούρλιας (Παλαιοκατούνα), Χριστόφορος Κατσίκης (Απεραντιακός), Κώστας Λάππας (Κρέντη), Νίκος Μπαλωμένος (Κεράσοβο), Δημήτρης Δροσίνης (Άγραφα) και Θανάσης Παπαδήμος (Ραπτόπουλο). Παραβρέθηκαν επίσης στην γενική συνέλευση και οι 13 υποψήφιοι.
Υπεύθυνος για την διαφάνεια και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών ήταν ο δικαστικός Αλέξανδρος Καργόπουλος.
Από την απερχόμενο διοίκηση της ΕΠΣΕ παρών ήταν μόλις 2 από τα 9 μέλη, ο γενικός γραμματέας Διονύσης Βονόρτας και ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας.
3 ομάδες δεν ψήφισαν, οι οποίες ήταν και ενάντια στις εκλογές. Πρόκειται για τις εξής: ΑΠΟΚ, Αίολο και ΑΕΚ.
9 υποψήφιοι 10 ψήφους
Μετά τις παραιτήσεις των υποψηφίων οι 9 υποψήφιοι έλαβαν από 10 ψήφους. Το νέο Δ.Σ. της ΕΠΣΕ θα απαρτίζεται από τους εξής: Δημήτρης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Γυφτομήτρος, Σωτήρης Διώτης, Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας, Κώστας Μάκκας, Πάνος Παπαδημητρίου και Γιώργος Παπαντζίμας.
Δεν τηρήθηκε το άρθρο 30
Πριν αρχίσει η εκλογική διαδικασία τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Χρυσικός (Φωτογραφία), ο οποίος ανέφερε ότι δεν τηρήθηκε το άρθρο 30 παρ. 4 του καταστατικού της ΕΠΣΕ, το οποίο προβλέπει το Δ.Σ. να συνεδριάσει 5 ημέρες πριν την γενική συνέλευση και να επικυρώσει της υποψηφιότητες. Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετές υποψηφιότητες δεν ήταν νόμιμες και πρότεινε την αναβολή των εκλογών. Ανέφερε ότι η επικύρωση έγινε σήμερα το πρωί και στο πόδι.
1η παραίτηση του Τσάμπρα
Ο Χρήστος Τσάμπρας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, καθώς ο στόχος του είναι να μείνουν όλοι μαζί ενωμένοι και είδε ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει σύμπνοια και τα σωματεία θα μπουν σε δικαστικές περιπέτειες.
Παραίτηση και από Χρυσικό
Εν συνεχεία παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Χρυσικός, καθώς ανέφερε ότι δεν τηρήθηκε το καταστατικό.
Ο Σωτήρης Νικολάου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να συμμετέχω σε τέτοιες διαδικασίες» και παραιτήθηκε και αυτός από τις εκλογές.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ
ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.
Συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή (28/2) στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας στο Καρπενήσι η νεοεκλεγείσα διοίκηση της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Η συνεδρίαση κράτησε για 2 ώρες και νέος Πρόεδρος εκλέχτηκε ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας.
Τα νέα 9 μέλη της ΕΠΣ ξεκίνησαν με όρεξη για δουλειά και με στόχο να κάνουν έργο και να μείνουνε ενωμένοι όλη την νέα 4ετια. Ο Νέος Πρόεδρος υποσχέθηκε στο συμβούλιο ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να βοηθήσει την ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Ευρυτανίας είναι η ακόλουθη: (Δημήτρης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Γυφτομήτρος, Σωτήρης Διώτης, Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας, Κώστας Μάκκας, Πάνος Παπαδημητρίου και Γιώργος Παπαντζίμας).
Κύριο θέμα το γηπεδικό
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης και τα 9 μέλη του νέου Δ.Σ. της ΕΠΣΕ πήραν τον λόγο και ανέφεραν εάν έχουν στους στόχους τους την Προεδρία της ΕΠΣΕ . Το κύριο θέμα που πρέπει να επιλύσουν είναι το γηπεδικό, καθώς εάν δεν λυθεί μέχρι το καλοκαίρι είναι πιθανό να μην υφίσταται ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Ψηφοφορία για την Προεδρία
Ενδιαφέρον για την Προεδρία της ΕΠΣΕ εξέφρασαν συνολικά 3 άτομα. Πρόκειται για τον Γιώργο Παπαντζίμα, τον Γιώργο Λιάγκα (Φωτογραφία Αριστερά) και τον Πάνο Παπαδημητρίου (Φωτογραφία Δεξιά). Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία στην οποία ο Γιώργος Παπαντζίμας έλαβε 6 ψήφους, ο Γιώργος Λιάγκας 2 και ο Πάνος Παπαδημητρίου 1.
Υποσχέσεις για βοήθεια από ΕΠΟ
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας υποσχέθηκε ενώπιων του συμβουλίου ότι θα υπάρξει βοήθεια μέσω της ΕΠΟ στις ομάδες της Ευρυτανίας. Ανέφερε ακόμη: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη, πρέπει να δείξουμε κάτι. Δεσμεύομαι να διεκδικήσω πράγματα για την ΕΠΣ Ευρυτανίας με όλες μου τις δυνάμεις.» Επεσήμανε ακόμη ότι δεν τον ενδιαφέρει ο τίτλος του Προέδρου και ο λόγος που τον φέρνει στην Προεδρία είναι για να μπορέσει να ανοίξει πιο εύκολα τις πόρτες στην ΕΠΟ. Τόνισε ακόμη: «Είμαστε μια ομάδα και θα παραμείνουμε μέχρι το τέλος ομάδα.»
Δυο ενδιαφερόμενοι Αντιπρόεδροι Α΄
 Μετά ακολούθησε ψηφοφορία για τον Α΄ Αντιπρόεδρο, ενδιαφερόμενοι ήταν ο Σωτήρης Διώτης και ο Πάνος Παπαδημητρίου. Με νέα μυστική ψηφοφορία ο Πάνος Παπαδημητρίου εκλέχτηκε με ψήφους 6-3. Ενώ Αντιπρόεδρος Β΄  βγήκε χωρίς ψηφοφορία ο Βασίλης Κατσίκης.
Ορισμός στις υπόλοιπες θέσεις
Οι υπόλοιπες θέσεις της νέας διοίκησης έγιναν με απ ευθείας ορισμό και δεν έγινε κάποια άλλη ψηφοφορία των μελών της διοίκησης.
Με ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης ο Διονύσης Βονόρτας θα συνεχίσει μέχρι το τέλος της περιόδου ως γραμματέας της ΕΠΣ και υπεύθυνος του γραφείου της ένωσης. Ενώ στο πόστο του αρχιδιαιτητή παραμένει ο Γιώργος Παπαδήμος.
Ορισμός επιτροπών
Μετά την σύσταση της νέας διοίκησης ορίστηκαν και οι νέες επιτροπές της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Νέος Πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος είναι ο Γιώργος Λιάγκας με μέλη τον Σωτήρη Διώτη και τον Νίκο Δροσίνη.
Διευρύνθηκαν 2 επιτροπές
Δυο επιτροπές από 3μελης διευρύνθηκαν και έγιναν 5μελης. Αυτές είναι η επιτροπή Στατιστικής-Γηπέδων και η επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων. Οι δυο επιτροπές θεωρούνται αρκετά σημαντικές από την νέα διοίκηση και έδωσαν ιδιαίτερο βάρος σε αυτές.
Αύριο Πέμπτη θα συζητηθούν 2 αιτήματα
Στο επόμενο συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας θα συζητηθούν 2 αιτήματα. Πρόκειται για αίτημα του ΑΠΟΚ για δάνειο από την ΕΠΣ Ευρυτανίας και αίτημα του Δημήτρη Χρυσικού για την παραχώρηση αντιγράφου των πρακτικών των δυο τελευταίων συνεδριάσεων της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Τα νέα μέλη της επιτροπής ελέγχου γηπέδων
Η διοίκηση της ΕΠΣ Ευρυτανίας όρισε τα δυο νέα μέλη της επιτροπής ελέγχου γηπέδου. Η επιτροπή θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες τα γήπεδα του Ραπτοπούλου και της Παλαιοκατούνας. Τακτικό μέλος ορίστηκε ο Πάνος Παπαδημητρίου και αναπληρωματικό ο Γιώργος Λιάγκας.

Και παρατηρητές εκτός νομού
Σχεδόν όλα τα μέλη της ΕΠΣ Ευρυτανίας εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να πάνε παρατηρητές αγώνα σε παιχνίδια εθνικών κατηγοριών. Ο Πάνος Παπαδημητρίου και ο Κώστας Μάκκας ήταν οι μόνοι που δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον.
Η σύνθεση της νέας 9μελης
διοίκησης της ΕΠΣΕ
Πρόεδρος: Γιώργος Παπαντζίμας
Αντιπρόεδρος Α΄ : Πάνος Παπαδημητρίου
Αντιπρόεδρος Β΄: Βασίλης Κατσίκης
Γ. Γραμματέας: Δημήτρης Γυφτομήτρος
Ειδ. Γραμματέας: Κώστας Μάκκας
Ταμίας: Δημήτρης Αθανασόπουλος
Έφορος: Σωτήρης Διώτης
Μέλος: Γιώργος Λιάγκας
Μέλος: Νίκος Δροσίνης
Επιτροπή Πρωταθλήματος
Πρόεδρος: Γιώργος Λιάγκας
Μέλη: Σωτήρης Διώτης, Νίκος Δροσίνης
Επιτροπή Στατιστικής-Γηπέδων
Πρόεδρος: Γιώργος Παπαντζίμας
Μέλη: Γιώργος Λιάγκας, Κώστας Μάκκας, Πάνος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Γυφτομήτρος
Επιτροπή Ποδοσφαίρου Σάλας
Πρόεδρος: Γιώργος Λιάγκας
Μέλη: Κώστας Μάκκας, Νίκος Δροσίνης
Επιτροπή Μικτών Ομάδων
Πρόεδρος: Πάνος Παπαδημητρίου
Μέλη: Δημήτρης Αθανασόπουλος, Βασίλης Κατσίκης, Νίκος Δροσίνης, Σωτήρης Διώτης
Επιτροπή Προμηθειών-Ταμείο Αρωγής Ποδοσφαιριστών
Πρόεδρος: Δημήτρης Αθανασόπουλος
Μέλη: Νίκος Δροσίνης, Δημήτρης Γυφτομήτρος
Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων
Πρόεδρος: Γιώργος Παπαντζίμας
Μέλη: Σωτήρης Διώτης, Πάνος Παπαδημητρίου, Γιώργος Λιάγκας, Κώστας Μάκκας
Υγειονομική Επιτροπή
Πρόεδρος: Πάνος Παπαδημητρίου
Μέλη: Δημήτρης Αθανασόπουλος, Βασίλης Κατσίκης