Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δύο κρίσιμες συναντήσεις για το μέλλον της Ελλάδας σε 24 ώρες



Δύο πολύ κρίσιμες συναντήσεις, από τις οποίες θα εξαρτηθούν πολλά, είναι προγραμματισμένες για το επόμενο 24ωρο. Η πρώτη θα λάβει χώρα στην Ευρώπη, μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Φινλανδού πρωθυπουργού. Η δεύτερη στην Αμερική, μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και της διευθύντριας του ΔΝΤ.
Στην πρώτη, η κ.Μέρκελ θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια να μεταπείσει το Ελσίνκι να εγκαταλείψει την άκαμπτη στάση του ως προς τη συμμετοχή του στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτό αποφασίσθηκε στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουνίου. Ως γνωστόν, η Φινλανδία θέτει θέμα εγγυήσεων, δημιουργώντας δεδικασμένο και γι άλλες χώρες – μέλη της Ευρωζώνης.
Στη δεύτερη, ο Ομπάμα θα ζητήσει από την κ.Λαγκάρντ να αναλάβει ως ΔΝΤ περισσότερο ενεργό ρόλο στην επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας, καθώς, αν «πέσει», τότε μπορεί να αρχίσει «να ξηλώνεται το πουλόβερ» της παγκόσμιας οικονομίας. Κι αυτό είναι το μεγάλο άγχος της Ουάσινγκτον αυτή τη στιγμή, καθώς και η δική της οικονομία είναι εξαιρετικά ευάλωτη αυτό το διάστημα και μπορεί να λειτουργήσει ως κομμάτι του ντόμινο. Για αυτό και οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

Πηγή:Voria