Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεδρίασε το Δ.Σ. Καρπενησίου με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα

Συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για 34 θέματα. Κυρίαρχα αυτών ήταν ο Επαναπροσδιορισμός της θέσης Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων, η παραχώρηση του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου από το Υπουργείο, η εκλογή εκπροσώπων για την ΠΕΔ και η παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στο Δήμο Καρπενησίου για την χρήση του ως Δημαρχιακού Μεγάρου.


Πριν την έναρξη της συνεδρίασης τέθηκαν προς συζήτηση τρία θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, η συνέχιση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Λαμία – Φουρνά και Κτημενίων – Σερμιτζέλη, η μεταφορά των ΓΑΚ στο παλιό δημοτικό σχολείο στο Κλαυσί και η ενοικίαση του Hellas Country Club.

Στη θέση «Πλατανιά» ο ΣΜΑ

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, η θέση «Πλατανιά», για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ Καρπενησίου, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα προς συζήτηση ήταν αυτό του επαναπροσδιορισμού της θέσης Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων. Μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη το σώμα κλήθηκε τα ψηφίσει τη νέα θέση όπου θα γίνει ο ΣΜΑ, καθώς η αρχική που είχε προταθεί στη θέση Πάνω Ξηριάς (στον όρχο των οχημάτων του Δήμου), απορρίφθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Στο τραπέζι «έπεσαν» άλλες δύο προτάσεις για το που θα μπορούσε να γίνει ο ΣΜΑ. Η Δημοτική Αρχή πρότεινε τη θέση «πλατανιά», ενώ η πλειοψηφία τη θέση κάτω από τις εγκαταστάσεις της πρώην ΔΑΒΙΕ.

Όπως είπε και ο κ. Σουλιώτης, η θέση «Πλατανιά» που προτείνουν είναι η καταλληλότερη, καθώς με απόφαση του Δασαρχείου υποδείχτηκε η θέση και στο σημείο που βρίσκεται καλύπτεται από πυκνή βλάστηση και δεν θα φαίνεται τίποτα.

Η πλειοψηφία, όμως, δεν συμφώνησε με την πρόταση αυτή και ψήφισε ο ΣΜΑ να γίνει 100μ. πιο κάτω από τις εγκαταστάσεις της πρώην ΔΑΒΙΕ.

Κατά πλειοψηφία συν τη ψήφο του κ. Παπουτσόπουλου ψηφίσθηκε η θέση «Πλατανιά», η οποία βρίσκεται λίγο πιο μακριά από τη σημερινή θέση του ΧΑΔΑ Καρπενησίου, για την κατασκευή του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων.

Μπακογιάννης, Φέγγος και Καρφής οι εκπρόσωποι για την ΠΕΔ

Με συνοπτικές διαδικασίες εκλέχτηκαν οι εκπρόσωποι που θα συμμετάσχουν στην συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ). Το πρώτο θέμα της συνεδρίασης ήταν η εκλογή εκπροσώπων. Από την πλειοψηφία θα εκλέγονταν 2 άτομα και από τη μειοψηφία ένα. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης ορίστηκε, ενώ εκλέχτηκε ομόφωνα ο Αντιδήαμρχος Θανάσης Φέγγος, έναντι του Νίκου Σουλιώτη. Από την μειοψηφία εκλέχτηκε ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας Βαγγέλης Καρφής, ενώ από τη διαδικασία εκλογής αποχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης.

Ομόφωνη η απόφαση για το Αθλητικό Κέντρο

Ομόφωνα ψηφίστηκε η παραχώρηση του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου από το Υπουργείο στο Δήμο. Ο Δήμαρχος κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε το σώμα πως το Υπουργείο Εσωτερικών, καθαρά για τυπικούς λόγους, ζητάει μια ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να προχωρήσει στην υπογραφή του εγγράφου για την πλήρη παραχώρηση του Αθλητικού Κέντρου στο Δήμο Καρπενησίου. Ήδη έχουν πέσει οι πρώτες υπογραφές από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και τον Υφυπουργό Τουρισμού και μετά την αποστολή του εγγράφου με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ θα υπογράψει το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών.

Όλοι οι σύμβουλοι συνεχάρησαν τον κ. Μπακογιάννη για τη θετική αυτή εξέλιξη, αλλά δεν δίστασαν να καταθέσουν τις ανησυχίες τους για το μέλλον του Α.Κ. και για το πιο θα είναι το master plan του Δήμου.

Τα υπόλοιπα θέματα

Ομόφωνα αποφασίστηκε η παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στο Δήμο Καρπενησίου για την χρήση του ως Δημαρχιακού Μεγάρου. Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο η συμμετοχή του Δημάρχου Καρπενησίου στο ετήσιο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση του δικτύου ορεινών περιοχών Euromontana. Επίσης εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση της Ε.Κ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ, ενώ αναβλήθηκε το θέμα για τη λήψη απόφασης για παράταση εκμίσθωσης δημοτικών καταστημάτων στο Κεφαλόβρυσο της Δημοτικής Κοινότητας Καρπενησίου.