Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Συναντήσεις Κλ. Περγαντά με Δημάρχους για το ΕΣΠΑ

Συναντήσεις εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά,
με τους Δημάρχους της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης και της αποτελεσματικής υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

Κύκλο συναντήσεων εργασίας ξεκίνησε από χθές Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, με τους Δημάρχους της Περιφέρειας. Οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, και στο πλαίσιο της διαφάνειας και των ανοιχτών διαδικασιών έχουν προσκληθεί οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της κάθε ενότητας.
Στόχος των συναντήσεων είναι η αναλυτική συζήτηση του ΕΣΠΑ, και συγκεκριμένα των ενταγμένων έργων και της πορείας υλοποίησής τους, της απορροφητικότητας και της επίτευξης του κανόνα «ν+3» για το 2011, των θεμάτων διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων, της απένταξης έργων που δεν υλοποιούνται, αλλά και της καταγραφής προτάσεων ώριμων έργων, που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική υλοποίηση του Περιφερειακού Προγράμματος.
Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά με Δημάρχους και
εκπροσώπους των Δήμων, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους της Βοιωτίας. Εντωμεταξύ πραγματοποιήθηκε χθές στη Λιβαδειά , συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και των Δήμων της Βοιωτίας, στο πλαίσιο κύκλου συναντήσεων για το ΕΣΠΑ.
Με την παρουσία και συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών Συμβούλων της Βοιωτίας όλων των παρατάξεων, των Δημάρχων Λιβαδειάς, Θήβας, Τανάγρας, Αλιάρτου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομένου, του Αντιδήμαρχου Αράχωβας – Διστόμου, του Προέδρου του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς και μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, καθώς και στελεχών των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων, πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος με κοινή συνισταμένη την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ.
Στα ποιοτικά και ποσοτικά μεγέθη του προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, καθώς επίσης και σε δύο θετικές εξελίξεις, που, παρά το πιεσμένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εξασφαλίστηκαν με παρεμβάσεις στους Υπουργούς, και συγκεκριμένα :
•Στην εξασφάλιση της υπερδέσμευσης του προγράμματος, ύψους 120.000.000 €, επί των νομικών δεσμεύσεων
•Στην εξαίρεση της Στερεάς Ελλάδας από την οριζόντια περικοπή της εθνικής συμμετοχής, γεγονός, το οποίο δεν μειώνει το πρόγραμμα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι συναντήσεις του κ. Περγαντά με τους Δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων θα πραγματοποιηθούν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.