Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση εργασίας υπό την Προεδρία της Υποδιοικήτριας της 5ης ΥΠΕ στη Λαμία

Συνάντηση εργασίας υπό την Προεδρία της Υποδιοικήτριας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κας Βίκυς Σκιαδοπούλου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΓΝ Λαμίας, στο πλαίσιο της επιστημονικής και λειτουργικής διασύνδεσης των ΓΝ Λαμίας, Καρπενησίου και Άμφισσας.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Διοικητής του ΓΝ Λαμίας, κ. Βασίλης Αγγουράς, ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝ Καρπενησίου, κ. Ευάγγελος Ξαρχάς, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ Άμφισσας, κα. Δήμητρα Καραγιώργου, οι Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας και οι Πρόεδροι Επιστημονικών Συμβουλίων των άνω Νοσοκομείων.
Συζητήθηκαν τα εξής:
Ο ενιαίος σχεδιασμός των κοινών υπηρεσιών
Η ενίσχυση και αλληλοσυμπληρωματικότητα των 3 Νοσοκομείων σε ανθρώπινο δυναμικό και άλλα θέματα που ορίζονται στην πρόσφατη Υπουργική Απόφαση για τη διασύνδεση των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων του ΕΣΥ.
Η συζήτηση είχε εισαγωγικό χαρακτήρα, έγινε ανταλλαγή γόνιμων απόψεων, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη από τις Διοικήσεις των 3 Νοσοκομείων και αποφασίστηκε ότι σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση στην οποία κάθε Ιατρική Υπηρεσία των εν λόγω Μονάδων Υγείας θα καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις επί των άνω θεμάτων προς αξιολόγηση.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα συνεργασίας και εκφράστηκε από όλους η θέληση να υπάρξει μια ομαλή και εύρυθμη διασύνδεση των 3 Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων προς όφελος του Έλληνα πολίτη ο οποίος δικαιούται, σε οποιαδήποτε περίπτωση και με  οποιεσδήποτε συνθήκες, να προσβλέπει στο ΕΣΥ.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης προγραμματίστηκαν παρόμοιες συναντήσεις με τους επικεφαλής των Νοσηλευτικών, Διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών των 3 Νοσοκομείων.